Preikoekjes
porties: 2 personen
ingrediënten
- 1 rode peper zaadlijsten verwijderd +
- 9 el olijfolie +
- 450 gpreien in stukjes
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn djinten
- 250 ml Griekse yoghurt
- ½ teen knoflook geperst
- 15 g verse koriander
- 40 g platte peterselie fijngesneden
- 2 eieren gesplitst
- 125 g zelfrijzend bakmeel
Bereidingswijze
- Snijd de peper in stukjes.
- Verhit 5 el olie in een koekenpan en bak de peper, prei, gemalen koriander en komijn op matig vuur in 10 min. gaar.
- Breng royaal op smaak met peper en zout.
- Pureer met de staafmixer de yoghurt, knoflook, verse koriander en 1 bakje peterselie.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Zet koud weg.
- Klop het eiwit stijf in een kom.
- Roer in een andere kom de dooiers, het meel, 100 ml water en 1 bakje peterselie met een garde tot glad beslag.
- Voeg toe aan de prei.
- Spatel het eiwit erdoor.
- Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de helft van het beslag in 8 porties in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de olie en het beslag.
Tips / Opmerkingen
Serveer koud of warm met de yoghurtdip.