Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten
AllerHande 2004
porties: 4 personen
ingrediënten
- 400 g pompoen
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien in ringen
- 1 courgette in blokjes
- 1 aubergine in blokjes
- 3 tomaten in partjes
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen koriander ketoembar
- ½ theelepel gemalen komijn djinten
- 1 blik kikkererwten 400 g
- 7½ GR verse munt in reepjes
Bereidingswijze
- Pompoen in dikke plakken snijden, dun schillen, pitten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
- In braadpan olie verhitten. Pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en 1
- theelepel zout erdoor scheppen.
- Groenten afgedekt op zacht vuur in 20 minuten zachtjes gaarstoven.
- Af en toe omscheppen. In zeef kikkererwten afspoelen onder koud stromend water en goed
- laten uitlekken.
- Kikkererwten door groenten scheppen en 10 minuten zachtjes meestoven.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Munt erover strooien.
Tips / Opmerkingen
Serveren met couscous of Turks brood.