Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Kruidenbouillon met omeletreepjes
Allerhande 1996
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 ei
- ½ eetlepel gemalen Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel melk
- zout
- peper
- 1 eetlepel boter of margarine
- 2 worteltjes
- 30 g verse peterselie
- 12½ verse bieslook
- 2 takjes tijm
- 380 ml vleesfond
- 1 dl droge witte wijn
- 1 tablet kruidenbouillon
- ½ eetlepel citroensap
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- In kom ei met kaas, melk, zout en peper loskloppen.
- In koekenpan boter verhitten.
- Eiermengsel over panbodem laten uitvloeien en in ca. 3 minuten tot dunne omelet bakken,
- halverwege keren.
- Omelet oprollen, laten afkoelen en in dunne reepjes snijden.
- Worteltjes schoonmaken en in piepkleine blokjes snijden.
- In kom peterselie, bieslook en tijm fijnknippen.
- In pan 4 dl water met fond en wijn aan de kook brengen.
- Bouillontablet erboven verkruimelen en laten oplossen.
- Wortelblokjes toevoegen en ca. 1 minuut meekoken.
- Kruiden erdoor roeren en nog ca. 1 minuut meewarmen.
- Bouillon op smaak brengen met citroensap, zout en peper.
- Omeletreepjes in vier diepe borden leggen.
- Bouillon erover schenken.
Tips / Opmerkingen
Serveren met soepstengels.