Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidenbouillon met omeletreepjes

Allerhande 1996
Recept categorieën: Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • In kom ei met kaas, melk, zout en peper loskloppen.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Eiermengsel over panbodem laten uitvloeien en in ca. 3 minuten tot dunne omelet bakken,
  • halverwege keren.
  • Omelet oprollen, laten afkoelen en in dunne reepjes snijden.
  • Worteltjes schoonmaken en in piepkleine blokjes snijden.
  • In kom peterselie, bieslook en tijm fijnknippen.
  • In pan 4 dl water met fond en wijn aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en laten oplossen.
  • Wortelblokjes toevoegen en ca. 1 minuut meekoken.
  • Kruiden erdoor roeren en nog ca. 1 minuut meewarmen.
  • Bouillon op smaak brengen met citroensap, zout en peper.
  • Omeletreepjes in vier diepe borden leggen.
  • Bouillon erover schenken.

Tips / Opmerkingen

Serveren met soepstengels.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Zalmrisotto
Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmrisotto

snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Rijst, Vis, Zalm
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Courgettes schoonmaken, wassen en in dobbelsteentjes snijden.
  • In braadpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui en knoflook ca. 2 minuten bakken.
  • Rijst toevoegen en ca. 2 minuten bakken.
  • Rijst verder bereiden volgens gebruiksaanwijzing (zonder zout of bouillon).
  • In koekenpan rest van olie verhitten.
  • Courgette toevoegen en ca. 4 minuten roerbakken.
  • Courgette en zalm door rijstmengsel scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
  • Bestrooien met parmezaanse kaas.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Farfalle met auberginesaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Farfalle met auberginesaus

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Aubergines schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Aubergine en ui ca. 3 minuten bakken.
  • Gehakt toevoegen en ca. 5 minuten meebakken.
  • Pastasaus toevoegen en ca. 10 minuten zacht stoven.
  • Pasta afgieten.

Tips / Opmerkingen

Pasta serveren met auberginesaus en Parmezaanse kaas.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Artisjokken met ansjovis

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Groenten, Vis, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Korsten van brood snijden en brood verkruimelen.
  • Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • Ansjovis heel fijn snijden. Basilicum in reepjes snijden.
  • In kom brood, sjalot, knoflook, ansjovis, basilicum, kaas en 4 eetlepels olie tot stevig mengsel door elkaar roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Van artisjokken stengel en top van ca. 2 1/2 cm afsnijden.
  • Buitenste harde bladeren en hooi in midden verwijderen.
  • Artisjokken vullen met broodmengsel. In braadpan rest van olie schenken.
  • Artisjokken erin zetten.
  • Wijn erbij schenken.
  • Artisjokken afgedekt aan de kook brengen en in ca. 45 à 60 minuten zachtjes gaar sudderen (eventueel schoteltje op artisjokken leggen om te voorkomen dat ze gaan drijven.
  • Artisjokken zijn gaar als blaadjes makkelijk loslaten.)
  • Artisjokken omgekeerd in vergiet laten uitlekken.
  • Artisjokken op vier bordjes zetten en direct serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalfsschenkel met noedels en tomaten

Recept categorieën: Vlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4

ingrediënten

Voor de tomatensaus:

Bereidingswijze

  • Smelt een klontje boter en schroei de schenkels aan alle kanten dicht.
  • Leg ze in een met boter ingesmeerde braadslee en schuif deze in een op 200°C voorverwarmde oven tot het vlees een korstje heeft.
  • Verminder dan de temperatuur tot 180°C en kruid de schenkels met peper en zout.
  • Overgiet ze om de 10 minuten met enkele eetlepels kalfsbouillon en laat ze nog ± 30 minuten in de oven staan.
  • Was voor de persillade de tomaten en hol ze uit. Bewaar de pulp voor de saus.
  • Ontkorst het brood en verkruimel het.
  • Pel de sjalot en snipper hem fijn.
  • Was de peterselie en snipper die eveneens fijn.
  • Vermeng het brood met de sjalot- en de peterseliesnippers en voeg er de gemalen kaas en de gehakte pinda's aan toe.
  • Kruid met peper en zout en roer er de olijfolie en de mosterd door.
  • Vul de tomaten met dit mengsel en plaats ze in een vuurvaste schotel. Plaats deze de laatste 5 minuten bij het vlees in de oven en tenslotte, vlak voor het opdienen, nog even onder de grill.
  • Kook de noedels in lichtgezouten water met een klontje boter gaar.
  • Pel voor de tomatensaus de sjalot, hak hem fijn en stoof de snippers in een klontje boter.
  • Was de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg deze, samen met de tomatenpulp van de persillade, bij de sjalotsnippers.
  • Pel de teentjes knoflook, snipper ze fijn en voeg ze bij de saus.
  • Breng op smaak met peper en zout en laat even stoven.
  • Voeg er vervolgens de basilicum bij en giet de saus door een zeef.
  • Roer er tenslotte de room door.
  • Schik 1 kalfsschenkel, 2 gevulde tomaten en een lepel noedels op 4 warme borden.
  • Schep wat braadjus over het vlees en schep wat tomatensaus op de noedels.
  • Geef er de gemalen Parmezaanse kaas apart bij en serveer het gerecht met een glaasje Chianti Classico.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met vleessaus

Recept categorieën: Pasta
Land van herkomst: Italië
porties: 4

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een zware pan.
  • Voeg het gehakt, de uien en de knoflook toe en blijf roeren tot het vlees
  • gekleurd is; giet overtollig vet af.
  • Voeg de tomaten, champignons (met het vocht), paprika, peterselie, peper,
  • zout, suiker, basilicum en oregano toe.
  • Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag, doe een deksel op de pan en laat, onder af en toe roeren, 1 uur sudderen.
  • Voeg de wijn toe, doe het deksel weer op de pan en laat, onder af en toe roeren, nog 30 minuten sudderen.
  • Maak de spaghetti klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Giet de saus over de spaghetti en serveer met Parmezaanse kaas.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza alla Romana

Recept categorieën: Pizza
Land van herkomst: Italië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem in een grote kom, maak een kuiltje in het midden en strooi een snufje zout op de rand.
  • Los de gist in 1 dl lauw water op en giet deze oplossing in het kuiltje.
  • Voeg er, beetje bij beetje, 4 eetlepels olijfolie aan toe en kneed tot het deeg mooi soepel is.
  • Voeg er eventueel nog wat water bij en vorm het deeg tot een bol.
  • Neem de deegbol uit de kom en bestuif de bodem en de randen van de kom met bloem.
  • Leg het deeg in de kom terug en laat het 11/2 uur onder een doek op een warme plaats rijzen.
  • Snijd intussen de mozzarella in plakjes.
  • Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vlees van elke vrucht in 6 partjes.
  • Kneed het deeg nog even en verdeel het in 4 gelijke bollen.
  • Rol elke bol uit tot een cirkel van ± 18 cm doorsnee.
  • Verdeel de stukjes tomaat en de mozzarella over de pizzabodem en bestrooi met de Parmezaanse kaas, de basilicum en peper en zout.
  • Besprenkel de pizza's tenslotte met de rest van de olijfolie en leg ze op een met boter ingevette bakplaat.
  • Bak de pizza's ± 15 minuten in een op 250°C voorverwarmde oven.
  • Haal ze uit de oven en versier ze met een blaadje basilicum.
  • Basilicum is een zeer aromatisch kruid dat heel goed combineert met tomaat.
  • Het wordt ook wel 'koningskruid' genoemd. Voeg basilicum altijd vlak voor het serveren aan het gerecht toe, bij het meekoken verliest het te veel aroma.
  • Basilicum is eenjarig en kan in ons land goed worden gekweekt.
  • Kies hiervoor een warm plekje in de tuin of zet de plant in een pot.