Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Dragon boter met knoflook, sjalot, gember en kerrie

Recept categorieën: Bijgerecht, Boters
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Alles goed mengen


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hartige taart met tonijn en tomaat

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Hartige taart met tonijn en tomaat
  • Rol het bladerdeeg uit over een stenen taartvorm.
  • Schraap het overtollige deeg eraf met behulp van de achterkant van een mes.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Hartige taart met tonijn en tomaat
  • Bestrijk de bodem van het deeg met de mosterd.
  • Hartige taart met tonijn en tomaat
  • Giet de tonijn af en prak in grove stukken en verdeel over de bodem.
  • Hartige taart met tonijn en tomaat
  • Was de tomaten en snijd in plakken en verdeel over de tonijn.
  • Hartige taart met tonijn en tomaat
  • Klop de eieren tot omelet. Voeg de crème fraîche toe met de melk.
  • Voeg zout en peper toe en meng goed door elkaar.
  • Giet het mengsel over de ingrediënten.
  • Hartige taart met tonijn en tomaat
  • Zet de schaal in de oven en bak deze gaar in 40 minuten.
  • Hartige taart met tonijn en tomaat
  • Snijd de taart in vieren en verdeel over de borden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Quatre-épices saus

Recept categorieën: Saus
Land van herkomst: Frankrijk

Bereidingswijze

  • Suiker stroopje koken van 1 dl water met de suiker.
  • Alles door de suikerstroop roeren en afmaken met geraspte citroenschil.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pappardelle met gemengde wilde paddestoelen

Recept categorieën: Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

Bereidingswijze

  • Paddestoelen schoonmaken en in dunne plakken.
  • Scheur de cantharellen in tweeën.
  • Giet de olie in een zeer hete pan en bak de paddestoelen vlot op een hoog vuur.
  • Paar keer omhusslen en doe er dan de knoflook, de pepertjes en snufje zout op.
  • Zout haalt het aroma van de paddestoelen omhoog!
  • 4 tot 5 minuten op hoog vuur bakken en regelmatig husselen.
  • Vuur uit en citroensap toevoegen.
  • Husselen en peper en zout naar smaak.
  • Intussen heb je de pasta gekookt en schud die met de paddestoelen, de kaas de peterselie en de boter door elkaar.
  • Tot slot nogwat peterselie en parmezaan bovenop.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidenboter van Onbekende Auteur

Bereidingswijze

  • Mengen


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kippenleverparfait

Recept categorieën: Gevogelte, Hapjes, Kip
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Smelt 150 gram boter op 110 graden.
  • Giet de gele geklaardeboter eraf en zet opzij.
  • Gooi het melkachtige bezinksel weg.
  • Olie in koekenpan verhitten.
  • Ui en knoflook fruiten en op een bordje doen.
  • Wrijf de pan schoon, vuur hoger, scheutje olie levertjes en tijm erin.
  • Bak delevertjes tot ze van binnen nog rose zijn.
  • Cognac erbij en evt. flamberen.
  • Minuutje pruttelen, pan van het vuur en levertjes pureren.
  • Rest van de boter toevoegen en zout en peper naar smaak, evt. door een zeef drukken en in kommetjes doen.
  • Bak de blaadjes salie in hete olie knapperig en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Strooi ze over de parfaits en lepel er geklaarde boter over.1 uur in de koelkast.
  • Paar dagen rijpen. 14 dagen houdbaar mits de afsluitende boterlaag niet beschadigd is.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met vleessaus

Recept categorieën: Pasta
Land van herkomst: Italië
porties: 4

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een zware pan.
  • Voeg het gehakt, de uien en de knoflook toe en blijf roeren tot het vlees
  • gekleurd is; giet overtollig vet af.
  • Voeg de tomaten, champignons (met het vocht), paprika, peterselie, peper,
  • zout, suiker, basilicum en oregano toe.
  • Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag, doe een deksel op de pan en laat, onder af en toe roeren, 1 uur sudderen.
  • Voeg de wijn toe, doe het deksel weer op de pan en laat, onder af en toe roeren, nog 30 minuten sudderen.
  • Maak de spaghetti klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Giet de saus over de spaghetti en serveer met Parmezaanse kaas.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Waldorf salade
Recept afdrukken
No ratings yet

Waldorf salade

Recept categorieën: Salade
porties: 4
Auteur: Hetty van Es

ingrediënten

Garnering:

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en kook ze beide apart gaar.
  • Kook de eieren hard.
  • Eieren en aardappelen moeten afgekoeld zijn voordat je verder gaat met maken.
  • Snij alle andere ingrediënten klein, voeg de kruiden toe en mosterd en stamp de aardappelen fijn en roer met een lepel de andere ingrediënten toe.
  • Pak een mooie schaal en alles in de schaal, leg dan de (gesneden) ei erop en de aoïli of mayonaise er overheen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Haggis
Recept afdrukken
No ratings yet

Haggis 2

Recept categorieën: Lamsvlees, Schapenvlees, Vlees
Land van herkomst: Ierland
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de maag in koud water, schraap hem goed af, maak hem goed schoon en laat hem een nacht in koud water met wat zout liggen.
  • Was de lever, het hart en de longen, leg ze in een pan kokend water met een theelepel zout en laat ze 2 uur koken, met de luchtpijp over de rand van de pan.
  • Laat ze afkoelen.
  • Maak een grote, zware koekenpan heet en rooster het havermeel tot het droog en iets donkerder gekleurd, maar niet bruin, is.
  • Snijd de luchtpijp van de afgekoelde longen.
  • Maal de helft van de lever (de andere helft wordt niet gebruikt) het hart, de longen, het rundvet en de uien.
  • Voeg het havermeel, de peper, het zout, de kruiden en ongeveer 1/2 liter van het kookvocht toe en meng goed (het mengsel moet zo dun zijn, dat het net van de lepel afdruipt).
  • Vul de maag voor iets meer dan de helft met het mengsel en naai hem dicht.
  • Leg de haggis in een pan kokend water en laat hem 3 uur koken.
  • Prik er af en toe in om barsten te voorkomen.
  • Dien hem heet op met aardappelpuree, koolraap en natuurlijk een 'quaich' (houten bekertje malt whisky).

Tips / Opmerkingen

(Het officiële recept zoals dat tegenwoordig op de scholen in Edinburg wordt geleerd)