Recept afdrukken
No ratings yet

Bloemkoolsalade

AllerHande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Bloemkoolroosjes in kleinere roosjes verdelen en wassen.
  • In pan met ruim water en zout bloemkoolroosjes in ca. 5 minuten beetgaar koken.
  • Intussen wortel schillen en grof raspen.
  • Stoneleeks in de lengte halveren en in stukken van ca. 3 cm snijden.
  • In zeef bloemkoolroosjes onder koud stromend water afspoelen.
  • Laten uitlekken en afkoelen.
  • In (sla)schaal bloemkoolroosjes en wortel door elkaar scheppen.
  • Gemberbolletjes fijnsnijden.
  • Azijn, olie, gember en suiker in (steel)pan doen en aan de kook brengen.
  • Warme saus door salade scheppen.
  • Salade ca. 1/2 uur wegzetten.

Bereiden:

  • Sesamolie over salade sprenkelen.
  • Salade omscheppen.
  • Garneren met stukjes stoneleek.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vissoep met lengfilet

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Gember in plakjes snijden. Shii-take schoonvegen met keukenpapier.
  • Stelen eraf snijden, hoedjes in reepjes snijden.
  • Citroen en sinaasappel onder koud water goed schoonboenen en (met dunschiller) heel dun schillen.
  • 1/2 Rode peper wassen en met pitjes in stukjes snijden.
  • Ui pellen en grof snipperen.
  • 2 Teentjes knoflook in de schil (met bolle kant van eetlepel) kneuzen.
  • 1 dl Visfond achterhouden.
  • Rest van visfond, gevogeltefond, gember, shii-takesteeltjes, citroen- en sinaasappelschil, stukjes peper, ui, knoflook en oestersaus in soeppan aan de kook brengen en ca. 15 minuten afgedekt zachtjes tegen de kook aanhouden.
  • Intussen oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Korianderblaadjes van stelen nemen.
  • Stelen grof hakken, blaadjes fijnsnijden.
  • Ovenschaal invetten.
  • Rode peper wassen, schoonmaken, zaadjes verwijderen -en heel fijn snijden.
  • Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Vis in schaal leggen en bestrooien met zout, peper, knoflook, koriander en helft van rode peper en bosui.
  • Achtergehouden visfond erbij schenken en afdekken met aluminiumfolie.
  • In midden van oven vis in ca. 20 minuten gaar laten worden.
  • Korianderstelen aan bouillon toevoegen en ca. 5 minuten laten meetrekken.
  • Bouillon boven pan door zeef schenken.
  • Klappermelk toevoegen en net tegen de kook aan brengen (niet laten koken!).
  • Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
  • Shii-takereepjes, bosuitjes en rest van peper door bouillon roeren.
  • Vis elk in diep bord leggen.
  • Bouillon erover schenken.

Tips / Opmerkingen

Serveren met kommetjes rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwich met groenten

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Fruit, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom gembersiroop, azijn, olie, zout en peper tot sausje kloppen.
  • Worteltjes schoonmaken, wassen en boven kom met sausje grof raspen.
  • Radijsjes schoonmaken en wassen.
  • 4 Radijsjes in plakjes snijden, rest in dunne reepjes snijden.
  • Gemberbolletjes in dunne reepjes snijden.
  • Maïs afgieten.
  • Maïs, radijs- en gemberreepjes door wortelmengsel scheppen.
  • Kiwi's schillen en in plakjes snijden.
  • Blaadjes sla wassen, droogslaan en op maat van sneetjes brood snijden.
  • Sneetjes brood roosteren en dus besmeren met boter.
  • Sneetjes op vier bordjes leggen.
  • IJsbergsla erop leggen en goed aandrukken.
  • Salade erop scheppen.
  • Garneren met plakjes kiwi en radijs.

Recept afdrukken
No ratings yet

Truffels van Sofie Dumont

Recept categorieën: Chocolade, Nagerecht
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sofie Dumont

Bereidingswijze

  • Gember en rozemarijn in stukjes snijden en aan room toevoegen.
  • Room opkoken.
  • Kokende room over chocolade gieten tot je blinkende massa krijgt; indien er nog stukjes chocolade inzitten kan het mengsel nog 1 min in de microgolfoven.
  • Extra: scheutje sambucca toevoegen.
  • Plastic bakje bedekken met plastic folie, ganache erin gieten en half uur laten opstijven in de koelkast.
  • Snij de opgesteven ganache in stukjes en rol ze tussen twee handen in een plateau cacaopoeder of pistachebrokjes tot bolletjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Citroencake zonder suiker

Recept categorieën: Cake, Nagerecht
Land van herkomst: België
Auteur: Sofie Dumont

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de twee citroenen en laat die zo’n 10 min koken in water waar je het stuk gember aan hebt bijgevoegd, tot ze echt zacht zijn.
  • Neem een mengkom, voeg de eieren en de suikervervanger toe en klop op tot licht schuim.
  • Neem de gekookte citroenen, snijd de twee uiteindes eraf, snijd ze doormidden, ontpit ze en mix ze fijn.
  • Voeg de bloem en het amandelpoeder bij de opgeklopte eieren en voeg er vervolgens het citroenmengsel aan toe.
  • Voeg tenslotte de boter toe.
  • Meng alles nog eens goed.
  • Boter je cakevorm in en voeg er nog een beetje bloem en de zaadjes aan toe, vul vervolgens met het deeg.
  • Laat 25 min afbakken in een voorverwarmde oven op 180°C.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken asperges met haricots verts

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 min
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Roerbakken / Wokken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 78kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Met dunschiller asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden.
  • Houtachtige uiteinden eraf snijden.
  • Asperges in lengte halveren en in stukken van ca. 4 cm snijden.
  • Puntjes van haricots verts snijden en halveren.
  • Knoflook pellen, gember schillen, peper en serehstengel schoonmaken en alles grof hakken.
  • In vijzel (of keukenmachine) tot puree mengen. In wok olie verhitten en kruidenpuree ca. 1 minuut zachtjes fruiten tot deze gaat geuren.
  • Asperges en haricots verts erdoor scheppen en 2-3 minuten roerbakken.
  • ¾ dl water en sojasaus erdoor scheppen en groenten in nog ca. 4 minuten op matig hoog vuur gaar laten worden.
  • Vocht laten verdampen.
  • Korianderblaadjes van takjes plukken en over asperges strooien.

Tips / Opmerkingen

Serveren met geroosterde biefstuk of tilapiafilet en pandanrijst.
In plaats van verse kruiden kunnen ook 2 à 3 theelepels Thaise rode currypasta worden gebruikt.
 

Nutrition

Calorieën: 78kcal | koolhydraten: 7g | Eiwit: 2g | Vet: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmtournedos met groentedressing

AllerHande 1996
Bereidingstijd35 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten
porties: 4 personen
Calorieën: 435kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Limoen uitpersen.
  • Zalmtournedos in platte schaal leggen en bestrooien met zout, peper en pimentpoeder.
  • Besprenkelen met 2 eetlepels limoensap en ca. 20 minuten in koelkast laten staan.
  • Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Avocadohelften in blokjes van ca. 1 cm snijden.
  • In kom doen en met rest van limoensap besprenkelen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
  • Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Gemberbolletjes in stukjes snijden.
  • Tomaat, gember, rode peper en 5 eetlepels olie door avocado scheppen. Tijmblaadjes erboven van takjes rissen.
  • Mengsel op smaak brengen met zout en peper.
  • Zalm droogdeppen metkeukenpapier en met rest van olie bestrijken.
  • Zalm op hete barbecue in ca. 5 minuten bruin roosteren, halverwege keren.
  • Zalm op borden leggen.
  • Groentedressing over warme zalm scheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met basmatirijst en Caribische vruchtensalade.
 

Nutrition

Calorieën: 435kcal | koolhydraten: 7g | Eiwit: 21g | Vet: 35g

Recept afdrukken
No ratings yet

Snijbonen shii-take wok

Recept categorieën: Bijgerecht, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

voor de saus:

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.
  • Verwarm in een wok een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Voeg de gember, bosui en knoflook toe, en roerbak 30 seconden.
  • Voeg de snijbonen en shii-takes toe met een ½ glas water.
  • Voeg als de snijbonen gaar zijn het Alpro® soya Fijngehakt, bamboe en taugé toe. Kook het geheel 2 minuten.
  • Schenk de saus erbij, roer nog even goed door en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Samosa’s met mint-yoghurt dip

Recept categorieën: Hapjes, Warme hapjes, Zuivel
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 C graden.
  • Snipper de uien, knoflook en gember fijn.
  • Verwarm een koekenpan met een scheut Bakken & Braden en voeg de uien, knoflook en gember toe.
  • Smoor deze tot ze glazig worden.
  • Voeg het komijn- en korianderpoeder, de tomaten puree en het Alpro® soya Fijngehakt hier aan toe en kook het 1 minuut.
  • Doe er daarna de kokosmelk bij en kook het geheel in tot een dikke massa.
  • Voeg als laatste de doperwten toe en breng het geheel op smaak met zout & peper.
  • Snijd het filodeeg in banen van 5cm en smeer ze in met een beetje Bakken&Braden.
  • Maak driehoekige pakketjes met de vulling en leg ze op een ingevette bakplaat.
  • Bak ze ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.
  • Maak ondertussen de mint-yoghurt dip: snipper de mint fijn en meng dit door de Alpro® soya Variatie op yoghurt, samen met de suiker en azijn.
  • Breng de dip op smaak met zout en peper.
  • Presenteer de samosa’s met de mint-yoghurt dip. Heerlijk!

Recept afdrukken
No ratings yet

Loempia’s met een zoete chilisaus

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: China
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de uitjes, knoflook, chili peper en gember fijn.
  • Fruit deze 5 minuten met een beetje olie in een koekenpan glazig.
  • Snijd ondertussen de spitskool in fijne reepjes.
  • Voeg het Fijngehakt en de spitskool toe en fruit dit 5 minuten tot de kool gaar wordt.
  • Voeg als laatste de gekneusde hazelnoten, taugé en koriander toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Vul het loempia deeg met het koolmengsel, maak hiervan rolletjes en plak ze dicht met een papje van maïzena en water.
  • Frituur de loempia’s op 180°C goudbruin en serveer ze met zoete chili saus.