Salade met warme gemberdressing
Aller Hande 1996
porties: 4 personen
ingrediënten
- 6 gemberbolletjes
- 1 zakje veldsla 75 g,
- 1 avocado
- 2 eetlepels citroensap
- 50 g magere spekreepjes bakje á 250 g,
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 eetlepels walnotenolie,
- peper
- keukenpapier
Bereidingswijze
- Gemberbolletjes in stukjes snijden.
- Sla over vier bordjes verdelen.
- Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
- Helften in lengte in dunne plakken snijden en over sla verdelen.
- 1 Eetlepel citroensap over avocado sprenkelen.
- In droge koekepan spekreepjes al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
- Op keukenpapier laten uitlekken.
- Gember, gembersiroop, olie en rest van citroensap in dezelfde pan verhitten en tot dressing roeren.
- Op smaak brengen met peper.
- Dressing over avocado scheppen.
- Spekreepjes erover strooien.
- Serveren met stokbrood met sesamzaadjes.