Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Snelle citruscake

Recept categorieën: Cake, Noten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De oven voorverwarmen op 200°C.
  • Een decoratieve bakvorm (+/- 1½ l) invetten en bestrooien met gemalen amandelen.
  • De eieren met de suiker en de vanillesuiker tot een schuimige massa kloppen.
  • De bloem met de specerijen, de maïzena en het bakpoeder zeven.
  • Alles luchtig door het eiermengsel scheppen.
  • De melk erdoor roeren en de citroen- of sinaasappelrasp toevoegen.
  • Het beslag direct in de vorm scheppen, gladstrijken en midden in de oven +/- 30 minuten
  • bakken.
  • Een paar minuten in de vorm laten afkoelen.
  • Op een rooster omkeren en onder de vorm verder laten afkoelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel curry met bloemkool van Frans Huits

Recept categorieën: Bijgerecht, Curry's, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De aardappelen in blokjes snijden.
  • De ui en de knoflook snipperen en in de boter of margarine goudgeel fruiten.
  • De specerijen erdoor roeren en 1 minuut meebakken.
  • De aardappelblokjes en de bloemkoolroosjes
  • toevoegen en omscheppen.
  • De kokosmelk erbij schenken, de suiker en het citroensap toevoegen en het geheel in ca 15 minuten op een lage pit gaar laten worden.
  • De aardappelblokjes en bloemkoolroosjes moeten heel blijven.
  • De koriander fijn knippen en over het gerecht strooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gestoofde lamslappen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vanille mangomoes

AllerHande 2006
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de mango's met een dunschiller.
  • Snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en snijd de plakken in blokjes.
  • Meng in een kom de helft van de mangoblokjes met het sinaasappelsap, de honing en het
  • gemberpoeder en laat dit minstens 10 minuten staan.
  • Pureer de rest van de mangoblokjes in de keukenmachine of in een hoge kom met de
  • staafmixer.
  • Meng de mango puree door de vanillekwark en schep deze mangomoes in vier wijde glazen.
  • Verdeel de mango stukjes (inclusief vocht) erover.
  • Steek de ananas reepjes in de glazen.

Tips / Opmerkingen

Als je gembersiroop in huis hebt, kun je de honing en het gemberpoeder door 1 eetlepel
gembersiroop vervangen


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pruimen uit de oven

AllerHande 2004
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Pruimen halveren en pitten verwijderen.
  • Pruimen met bolle kant naar beneden in ovenschaal leggen.
  • Snijvlak besprenkelen met citroensap en bestrooien met gemberpoeder.
  • Van amandelspijs 16 kleine balletjes vormen.
  • Spijs in holtes van pruimhelften duwen.
  • Boter in vlokjes over pruimen verdelen.
  • Ovenschaal in midden van oven zetten en pruimen ca. 15 minuten bakken.
  • IJs uit diepvries nemen en iets zachter laten worden.
  • Warme pruimen over vier borden verdelen.
  • Met ijsboltang 4 bolletjes roomijs naast pruimen scheppen.

Tips / Opmerkingen

Pruimen zijn er, afhankelijk van het seizoen, in verschillende kleuren: geel, rood, blauwpaars.
Dit gerecht kan ook met verse abrikozen, nectarines of perziken worden bereid.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipsatés met pindasaus

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kipblokjes in kom leggen en helft van limoensap en 1 eetlepel ketjap erdoor roeren.
  • Kip 5 minuten marineren. Kipblokjes aan (in water geweekte) satéstokjes rijgen.
  • In pan ui 1 minuut in 1 eetlepel olie fruiten.
  • Knoflook toevoegen en 30 seconden meebakken.
  • Pindakaas, gemberpoeder, komijn en melk toevoegen en blijven roeren tot dikke saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met rest van limoensap, rest van ketjap en zout en peper.
  • Saus op laag vuur (evt. op warmhoudplaatje) warmhouden.
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Grillpan verhitten.
  • Kipspiesjes dun met rest van olie bestrijken en in 5-7 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Met zout en peper bestrooien.
  • Saté met pindasaus en gele rijst opdienen.
  • Sambal apart erbij serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met kroepoek en komkommersalade.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde koolrolletjes uit AllerHande

AllerHande 2007
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Haal 12 bladeren van de kool en was ze.
  • Snijd de rest van de kool in snippers en was ze.
  • Breng een grote pan water aan de kook en leg er de koolbladeren een voor een 1 minuut in.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Schep de koolsnippers, het kerrie- en gemberpoeder erbij en bak dit al omscheppend op hoog vuur 2 minuten mee.
  • Laat iets afkoelen. Kneed het koolmengsel, het ei en een theelepel zout door het gehakt.
  • Vorm met vochtige handen 12 gehaktballen.
  • Vouw de koolbladeren om de gehaktballen en ze zet vast met cocktailprikkers.
  • Leg de koolrolletjes in de ingevette ovenschaal en laat ze 30-40 minuten garen in de oven.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Tips / Opmerkingen

Serveer direct.
Roer wat ketjap door het vrijgekomen vocht van de koolrolletjes.
Lekker als saus over de rijst!


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde kogelbiefstuk met pikante chiliboter

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Peper tussen handen rollen, topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden.
  • Peper in de lengte in smalle reepjes snijden en vervolgens in fijne blokjes.
  • In kom rode peper met mespunt gemberpoeder en beetje chilipoeder door citroensap
  • mengen.
  • Met vork koriander en zachte boter door pepermengsel prakken.
  • Chiliboter op vel plasticfolie scheppen en er klein, dik rolletje van vormen.
  • Strak in folie wikkelen en boterrolletje in koelkast minstens 30 minuten laten opstijven.
  • Biefstuk in zelfde tijd op kamertemperatuur laten komen.
  • Grillpan verhitten.
  • Biefstuk met peper bestrooien en met olie bestrijken.
  • Biefstuk 1 minuut per kant bruinbakken en vervolgens naar wens nog 1-2 minuten per kant
  • rood, rosé of doorbakken grillen.
  • Van rolletje chiliboter 4 dikke plakken snijden.
  • Biefstuk op vier warme borden leggen en met zout bestrooien.
  • Op elke biefstuk plak chiliboter leggen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gepofte aardappels en salade met maïs en paprika.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken peren met hazelnoot karamel

Allerhande 2005
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Citroen schoonboenen en van helft van schil met citrustrekker (zesteur) dunne reepjes trekken (of schil grof raspen).
  • Helft van citroen uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt).
  • Peren schillen, elk in 8 parten snijden en klokhuis verwijderen.
  • Bedruppelen met 2 eetlepels citroensap.
  • In grote koekenpan met antiaanbaklaag 25 g boter smelten.
  • Peerpartjes in boter leggen en 1 eetlepel suiker, kardemom- en gemberpoeder erover strooien.
  • Peren 10 minuten op laag vuur bakken, af en toe omschudden.
  • Hazelnoten fijnhakken en in pan met dikke bodem in rest van boter lichtbruin bakken.
  • Rest van suiker en 1 eetlepel water toevoegen.
  • Suiker zonder roeren op matig vuur laten smelten en goudbruin laten worden (= karameliseren).
  • Pan van vuur nemen.
  • Warme peren bedruppelen met 1 eetlepel citroensap.
  • Peerpartjes over vier schaaltjes verdelen en hazelnootkaramel voorzichtig erover schenken.
  • Garneren met citroenschilletjes en direct serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Filodeegtaartjes met druivensalsa

Allerhande 2006
Recept categorieën: Dessert, Fruit
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bestrijk de vellen filodeeg met boter en strooi amandelen en suiker over een helft.
  • Vouw het vel dubbel, bestrijk de bovenkant met boter en vouw weer dubbel.
  • Duw elk stuk deeg in een holte van de vorm.
  • Bak het filodeeg in 15-20 minuten gaar.
  • Rasp nu de schil van de sinaasappel er dun af.
  • Pers een halve sinaasappel uit.
  • Meng het sap in een kom met 1 eetlepel sinaasappelrasp en de gemberpoeder.
  • Halveer de druiven en meng ze met het basilicum door het sap.
  • Laat de salsa minstens 15 minuten staan.
  • Klop de slagroom stijf met vanillesuiker en klopvast en spatel er de Griekse yoghurt en de rest van de geraspte sinaasappelschil door.
  • Vul de filodeegbakjes met de sinaasappelroom en schep de druivensalsa erop.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem

Allerhande 2005
Recept categorieën: Eend, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels, appels en sjalotten schillen en in kleine stukken snijden.
  • In pan zoveel water bij aardappel, appel en sjalot schenken dat geheel net onder staat, zout naar smaak toevoegen en aan de kook brengen.
  • Mengsel afgedekt in 20 minuten gaarkoken.
  • In droge koekenpan bacon op zeer laag vuur bakken, eventueel bodem van springvorm (of iets dergelijks) erop leggen, zodat bacon niet gaat krullen.
  • Intussen vel van eendenborst met scherp mes in ruitpatroon inkruisen.
  • Eendenborst met gember, zout en peper naar smaak bestrooien.
  • In koekenpan op hoog vuur filets op velkant 5 minuten bakken, vlees keren en nog 1-2 minuten bakken.
  • Filets uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt laten rusten.
  • Vrijgekomen vet van eendenborst grotendeels afgieten.
  • Gevogeltefond in koekenpan schenken, cranberry's toevoegen en aanbaksels losroeren.
  • Fond op hoog vuur in 5 minuten laten inkoken tot saus.
  • Aardappelmengsel afgieten, boter en crème fraîche erdoor scheppen en geheel tot romige puree mixen met handmixer of met stamper stampen.
  • In magnetron appelstroop 20 sec. verwarmen, zodat stroop vloeibaar wordt.
  • Eendenborst halveren.
  • Hete bliksem over vier borden verdelen en saus in kuiltje schenken.
  • Plakken bacon erin steken.
  • Eendenborst naast hete bliksem leggen en appelstroop in streepje ernaast druppelen.