Recept afdrukken
No ratings yet

Roerbakgroente met noedels

Makkelijk noedel gerecht vol groenten. Extra lekker door het roerbaksausje met miso en zoete chilisaus.

ingrediënten

Voor de roerbak:

*) of je koopt een zak kant en klaar gesneden roerbakgroente

    Voor het roerbaksausje:

    Voor het emping dipsausje:

    Voor de garnering:

    Bereidingswijze

    Voor het emping dipsausje:

    • Roer alle ingrediënten door elkaar en zet opzij.

    Voor de roerbak:

    • Roer alle ingrediënten voor het roerbaksausje door elkaar.
    • Leg de mie noodles in kokend water en laat volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking wellen.
    • Giet af en spoel met koud water.
    • Terwijl de noodles wellen verhit je wat olie in een pan en fruit de uien aan.
    • Voeg de prei en paprika toe, pers de knofllok erbij, rasp wat verse gember in de pan, voeg naar smaak Spaanse peper toe en schep 2 lepels van het sausje bij de groenten.
    • Roerbak tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de champignons en het restant van de saus toe.
    • Laat de champignons slinken en het sausje indikken.
    • Als de groenten goed zijn schep je de mie noodles erdoor, schep in de kommen en garneer met lente-ui, koriander en wat gehakte pinda's.
    • Serveer samen met de emping en het sausje.

    Tips / Opmerkingen

    Voor de liefhebber zet je er nog een potje sambal bij.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Aziatische salade

    Is heerlijk bij een rijsttafel
    Recept categorieën: Fruit, Salade
    Land van herkomst: Azië
    porties: 4

    Bereidingswijze

    • Alles in blokjes snijden
    • Doe dit alles in een schaal
    • Nu goed mengen met de saus

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Kaasrolletjes met gember kaasvulling

    Recept categorieën: Dessert, Kaas, Nagerecht
    porties: 4 personen
    Auteur: Frans Huits

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Door elkaar roeren: roomkaas, gembersiroop en gemberbolletje.
    • Op 4 vellen plasticfolie kaasplakje leggen.
    • Kaasmengsel over midden van kaasplakjes verdelen.
    • Oprollen.
    • Plasticfolie als toffee dichtvouwen.
    • In koelkast leggen.
    • In ruim water preiblad 1 min. koken.
    • Onder koud water afspoelen.
    • In lengte in dunne reepjes snijden.
    • Plasticfolie verwijderen en reepje prei om kaasrolletje strikken.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Speklap met rodekool en gembersiroop

    : AllerHande 2005
    Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
    Extra aanwijzing: Snel te maken
    porties: 4 personen
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Aardappels in 20 minuten gaarkoken.
    • In de koekenpan uien glazig fruiten in olie.
    • Mix voor babi ketjap toevoegen en 1 minuut meebakken.
    • Uimengsel met schuimspaan uit pan nemen.
    • In achtergebleven olie speklapjes 5 minuten aan beide zijden op hoog vuur aanbraden.
    • Uimengsel terugdoen in pan, geheel op smaak brengen met ketjap.
    • Spek nog 10 minuten op laag vuur laten sudderen.
    • Rodekool met gembersiroop volgens aanwijzing op verpakking verwarmen.
    • Op smaak brengen met zout en peper.
    • Aardappels, rode kool en speklapjes met saus over vier borden verdelen.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Indische kip met rijst en boontjes

    AllerHande 2006
    Recept categorieën: Hoofdgerechten
    Land van herkomst: Oosters
    porties: 4 personen
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Fruit de boemboe in de zonnebloemolie.
    • Voeg de kipfilets toe en bak ze rondom even aan.
    • Voeg de tomatenblokjes met het vocht toe en breng aan de kook.
    • Draai het vuur laag en stoof de kip met de deksel schuin op de pan in 15 minuten zachtjes verder gaar.
    • Breng op smaak met zout en peper.
    • Roer de bevroren sperziebonen door de kipschotel en kook ze nog 5 minuten mee.
    • Schep de bonenschotel in een warme schaal om met de gembersiroop en zout en peper naar smaak.

    Tips / Opmerkingen

    Serveer de Indische kip met de geurige pandanrijst en bestrooi met de gebakken uitjes.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Gemarineerde schaaldiertjes met zoetzure tomaat

    AllerHande 2006
    Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
    porties: 4 personen
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Breng in een pan 150 ml limoensap met de gembersiroop aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
    • Knip de takjes met tomaatjes in 8 kleine trosjes.
    • Prik de tomaatjes in met de punt van een scherp mesje, leg ze naast elkaar in een schaal en strooi er zout en peper over.
    • Schenk de hete gembersiroop over de tomaatjes, maar houd 2 eetlepels siroop achter voor de marinade.
    • Laat de tomaatjes in de gembersiroop afkoelen en bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
    • Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de aspergetips 1 minuut.
    • Schenk de vissaus erbij en roerbak de groente nog 2 minuten op hoog vuur, tot al het vocht verdampt is.
    • Laat de aspergetips afkoelen en bestrooi met peper naar smaak.
    • Klop in een afsluitbare kom 2 eetlepels limoensap met 2 eetlepels gembersiroop en zout en peper naar smaak tot een marinade.
    • Schep de uiringetjes, dille, garnalen en rivierkreeftjes erdoor en laat het mengsel minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
    • Laat de tomaatjes even uitlekken op keukenpapier.
    • Leg op acht bordjes een bergje aspergetips en schep de garnalen en de rivierkreeftjes erop.
    • Leg er een trosje tomaatjes naast.

    Tips / Opmerkingen

    Je houdt niet van gember?
    De uitgesproken smaak van gember proef je niet in de siroop.
    Maar als je wilt kun je voor dit recept eventueel ook honing gebruiken in plaats van gembersiroop.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Uiensoep met roquefort

    Allerhande 2002
    Recept categorieën: Kaas, Soep, Voorgerechten
    Land van herkomst: Frankrijk
    porties: 4 personen

    Equipment

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Uien en knoflook pellen en snipperen.
    • In soeppan olie verhitten.
    • Ui, knoflook en takjes tijm erdoor scheppen.
    • Met deksel op pan ui ca. 10 minuten zachtjes smoren.
    • Regelmatig omscheppen.
    • Bouillon en gembersiroop toevoegen.
    • Uiensoep ca. 20 minuten laten sudderen.
    • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
    • Roquefort verkruimelen.
    • Takjes tijm uit soep nemen.
    • Met staafmixer uien in bouillon pureren tot een gladde gebonden soep.
    • Op smaak brengen met zout en peper.
    • Uiensoep in vier kommen scheppen en bosuitjes, roquefort en croutons erover verdelen.

    Tips / Opmerkingen

    Ook uiensoep uit een pakje of blik smaakt extra lekker met deze topping van verkruimelde
    roquefort, ringetjes bosui en croutons.
    Voor gegratineerde uiensoep de soep in ovenvaste kommen scheppen en de roquefort even onder een hete grill laten smelten.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Sandwich met groenten

    Aller Hande 1996
    Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Fruit, Lunch
    Extra aanwijzing: Snel te maken
    Dieët: Vegetarisch
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • In kom gembersiroop, azijn, olie, zout en peper tot sausje kloppen.
    • Worteltjes schoonmaken, wassen en boven kom met sausje grof raspen.
    • Radijsjes schoonmaken en wassen.
    • 4 Radijsjes in plakjes snijden, rest in dunne reepjes snijden.
    • Gemberbolletjes in dunne reepjes snijden.
    • Maïs afgieten.
    • Maïs, radijs- en gemberreepjes door wortelmengsel scheppen.
    • Kiwi's schillen en in plakjes snijden.
    • Blaadjes sla wassen, droogslaan en op maat van sneetjes brood snijden.
    • Sneetjes brood roosteren en dus besmeren met boter.
    • Sneetjes op vier bordjes leggen.
    • IJsbergsla erop leggen en goed aandrukken.
    • Salade erop scheppen.
    • Garneren met plakjes kiwi en radijs.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Gegratineerde oesters van Sonja van de Rhoer

    Recept categorieën: Vis, Zeevruchten
    Auteur: Sonja van de Rhoer

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Schenk de wijn in een grote pan, leg de oesters erin en stoom de oesters afgedekt 6-8 minuten tot de schelpen open staan.
    • Snijd intussen het lente-uitje in ringen en de gember in flinterdunne plakjes.
    • Verwijder de grove steeltjes van de waterkers.
    • Klop in een kom een dressing van de azijn, de gembersiroop, de sojasaus en de olijfolie en schep de waterkers erdoor.
    • Verdeel de salade over vier borden.
    • Verwarm de grill in de oven voor.
    • Laat de oesters in een vergiet uitlekken en breek de platte schelpen eraf.
    • Leg de oesters in de bolle schelp op de bakplaat en verdeel er de bosuitjes, de plakjes gember en enkele druppels Japanse sojasaus over.
    • Schep de crème fraîche erop en strooi de kaas erover.
    • Schuif de oesters ± 10 cm onder het hete grillelement en laat de kaas in 2-3 minuten smelten.
    • Leg de schelpen met de oesters op de salade.

    Tips / Opmerkingen

    Meestal worden oesters 'natuur' gegeten; rauw met wat citroensap en peper. Maar met oesters zijn veel meer variaties te bedenken. Heel trendy is het om oesters te gratineren. Met de betaalbare Zeeuwse oester (creuse), die het hele jaar verkrijgbaar is, misschien een idee voor een feestdag.
    Bovendien zijn oesters zeer gezond. Ze bevatten een hoog gehalte aan magnesium en zink. Het hoge zinkgehalte beschermt tegen verkoudheid.
    Doordat oesters altijd vers en onbewerkt zijn, blijft het zinkgehalte intact en wordt het beter door het lichaam opgenomen.
    Verder passen oesters prima in zowel een cholesterolarm als caloriearm dieet.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Sannie’s Thaise Currysoep

    Recept categorieën: Kip, Soep
    Auteur: Sandra Kemna

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Snij de rode pepers klein (1 uit het bami pakket en 1 extra, de zaadlijsten verwijderen).
    • Meng het kipgehakt met 1 rode peper, de limoenrasp, wat peper en zout en draai er kleine soepballetjes van.
    • Fruit de ui, de knoflook en de Thaise gele curry even kort in de zonnebloemolie.
    • Doe het bamipakket erbij en roerbak een paar minuutjes.
    • Voeg 1 liter kokend water, de kokosmelk, het citroengras, de gedroogde limoenblaadjes en de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng weer aan de kook.
    • Doe de balletjes, de mienestjes, de Thaise vissaus en de gembersiroop erbij.
    • Laat een minuut of 10 op laag staan..
    • Haal de laatste 4 minuten het citroengras eruit en doe de sugarsnaps erbij, laat de laatste 4 minuten meekoken.
    • Draai het vuur uit, doe het limoensap bij de soep en roer door elkaar.
    • Schep de soep met wat mie in een soepkom en maak af met wat lente-uiringen.

    Tips / Opmerkingen

    Je kunt nog wat limoenblaadjes vinden met eten, haal die eruit.