Sannie’s Thaise Currysoep
Recept afdrukken
No ratings yet

Sannie’s Thaise Currysoep

Recept categorieën: Kip, Soep
Auteur: Sandra Kemna

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij de rode pepers klein (1 uit het bami pakket en 1 extra, de zaadlijsten verwijderen).
  • Meng het kipgehakt met 1 rode peper, de limoenrasp, wat peper en zout en draai er kleine soepballetjes van.
  • Fruit de ui, de knoflook en de Thaise gele curry even kort in de zonnebloemolie.
  • Doe het bamipakket erbij en roerbak een paar minuutjes.
  • Voeg 1 liter kokend water, de kokosmelk, het citroengras, de gedroogde limoenblaadjes en de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng weer aan de kook.
  • Doe de balletjes, de mienestjes, de Thaise vissaus en de gembersiroop erbij.
  • Laat een minuut of 10 op laag staan..
  • Haal de laatste 4 minuten het citroengras eruit en doe de sugarsnaps erbij, laat de laatste 4 minuten meekoken.
  • Draai het vuur uit, doe het limoensap bij de soep en roer door elkaar.
  • Schep de soep met wat mie in een soepkom en maak af met wat lente-uiringen.

Tips / Opmerkingen

Je kunt nog wat limoenblaadjes vinden met eten, haal die eruit.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met warme gemberdressing

Aller Hande 1996
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Varkensvlees
porties: 4
Calorieën: 200kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Gemberbolletjes in stukjes snijden.
  • Sla over vier bordjes verdelen.
  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Helften in lengte in dunne plakken snijden en over sla verdelen.
  • 1 Eetlepel citroensap over avocado sprenkelen.
  • In droge koekepan spekreepjes al omscheppend 3 minuten bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Gember, gembersiroop, olie en rest van citroensap in dezelfde pan verhitten en tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Dressing over avocado scheppen.
  • Spekreepjes erover strooien

Tips / Opmerkingen

Serveren met stokbrood met sesamzaadjes.

Nutrition

Calorieën: 200kcal | koolhydraten: 17g | Eiwit: 3g | Vet: 13g

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi met Tofu en satésaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Roer een marinade van sojasaus, chilisaus en gembersiroop en marineer hierin de Alpro soya Tofu Basis.
  • Verwarm een scheutje Alpro soya Bakken & Braden in een wok.
  • Bak de ui, wortel en prei tot de ui glazig is.
  • Voeg de nasikruiden toe, volgens de gebruiksaanwijzing en vervolgens de rijst en de taugé.
  • Verwarm een scheutje Alpro soya Bakken & braden in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de Alpro soya Tofu Basis 4 minuten.
  • Verwarm intussen de satésaus.
  • Serveer de nasi met de Alpro soya Tofu Basis en de satésaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gembertaart met fruitbier

Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht, Taart
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Plaats de taartbodem tot aan het moment van gebruik in de koelkast.
  • Leg de gelatine blaadjes 10 minuten in koud water.
  • Breng 2 dl Pêche Lambiek aan de kook.
  • Los er onder voortdurend roeren met een houten lepel de suiker in op en voeg de gembersiroop toe.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze onder voortdurend roeren in het mengsel op.
  • Vermeng de helft van het gelatinemengsel met de in stukjes verdeelde roomkaas.
  • Blijf zolang roeren tot een volkomen glad mengsel is verkregen.
  • Laat het mengsel staan tot het lobbig begint te worden, schep het dan op de taartbodem en strijk het er met de bolle kant van een lepel zo gelijkmatig mogelijk over uit.
  • Zet de taartbodem daarna een kwartier in de koelkast.
  • Houd de rest van het gelatinemengsel op ± 60°C warm.
  • Hak de gemberbolletjes ragfijn en strooi ze over het roomkaasmengsel, zodat het ermee is bedekt.
  • Schil de sinaasappels dik af, snijd de partjes tussen de vliezen uit en neem de pitten weg.
  • Leg de partjes in cirkels op de gemberstukjes.
  • De hele taartbodem moet ermee worden bedekt.
  • Schenk de rest van het gelatinemengsel erover.
  • Het mengsel moet dan nog dik vloeibaar te zijn, verwarm het anders even in heet water.
  • Zet de taart daarna ± 3 uur in de koelkast om volledig op te stijven.

Sannie’s Rundereepjes wokgerecht
Recept afdrukken
No ratings yet

Sannie’s Rundereepjes wokgerecht

Recept categorieën: Rijst, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Auteur: Sandra Kemna

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de ingrediënten voor de marinade, doe de runderreepjes erbij en laat minimaal 2 uur marineren (liefst wat langer).
  • Bak de runderreepjes in de marinade even kort.
  • Schep de runderreepjes uit de marinade en zet even apart.
  • Bak in detzelfde marinade de champignons en de lente ui ringen een paar minuten en voeg de wokgroente toe.
  • Roerbak even een pasar minuutjes op hoog vuur, doe de runderreepjes er weer bij en roerbak dit nog 1 tot 2 minuutjes op hoog vuur.
  • Schep op een bord met rijst, woknoedels of bami en bestrooi het gerecht met wat witte sesamzaadjes.
  • Eet smakelijk!

Recept afdrukken
No ratings yet

Wontonsoep

Bereidingstijd25 min
Recept categorieën: Soep
porties: 4 personen
Calorieën: 300kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hak in de keukenmachine de kip, garnalen en bosui fijn.
  • Meng de sherry, sojasaus, sesamolie en peper en zout naar smaak erdoor.
  • Vouw de filodeegvellen open, stapel ze op en snij er 9 vierkanten uit.
  • Schep op elk van de 45 vierkantjes 1 volle tl kipmengsel.
  • Bestrijk de randen van de vierkantjes met water, vouw ze diagonaal dicht, en vouw de punten tot envelopjes naar binnen.
  • Leg de wontons op een met bloem bestoven schaal.
  • Breng een pan ruim water aan de kook en kook de wontons met 15 tegelijk 3 min.
  • Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • Breng in een soeppan de bouillon aan de kook.
  • Kook hierin de mie 4 min.
  • Schep de wontons, spinazie, oestersaus en gembersiroop erdoor.
  • Verwarm de soep nog heel even en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de soep in 4 ruime kommen en serveer met eetstokjes.

Nutrition

Calorieën: 300kcal | koolhydraten: 39g | Eiwit: 23g | Vet: 6g

Recept afdrukken
No ratings yet

Vruchtensalade 1

Snel te maken
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht, Salade
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Lychees laten uitlekken, siroop opvangen.
  • Meloen halveren, zaadjes verwijderen en met bolletjestang vruchtvlees eruit scheppen.
  • Aardbeien schoonmaken, wassen en halveren.
  • Gember in plakjes snijden.
  • Lychees, meloen, aardbeien en gember mengen.
  • Dressing roeren van 2 eetlepels lycheesiroop en gembersiroop.
  • Dressing door fruit scheppen.
  • Vruchtensalade in vier diepe borden scheppen.
  • Leuk om te garneren met munt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stamppot rode ui met rookworst

Snel te maken
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden en met zout in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Rookworst verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • In grote koekenpan spekjes ca. 4 minuten bakken.
  • Uien toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes meebakken.
  • Intussen pruimen in stukjes snijden.
  • Aardappels afgieten en er met melk puree van maken.
  • Spekjes, ui en pruimen erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout, peper en gembersiroop.
  • Rookworst bij stamppot serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipfilet in olijfolie met kokosschuim

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
porties: 4 personen
Auteur: Arlette Swartjes

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 75 °C.
  • Bestrooi de kipfilets royaal met zout.
  • Leg ze met de teentjes knoflook en de tijm in een pan.
  • Schenk olijfolie op de kip zodat deze net onderstaat.
  • Steek de thermometer in het dikke deel van het vlees.
  • Laat de kip op een niet al te hoog vuur zo gaar worden dat de kerntemperatuur 60 °C is.
  • Zet de pan in de oven.
  • Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in een zeef.
  • Vul de holletjes van een eierdoos met rookmot.
  • Steek dit aan en zet dit in een vrij diepe pan.
  • Wacht tot de rookmot smeult.
  • Hang de zeef met tomaat in de pan en leg het deksel erop.
  • Rook de tomaat 3 minuten.
  • Neem de zeef uit de pan en doof de rookmot met water.
  • Meng voor de antiboise de tomaat met het basilicum, de koriander en naar smaak azijn, 50 ml kippenbouillon, peper, zout en olie waarin de kip is gegaard.
  • Steek rondjes uit de lasagnevellen en kook ze volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm de kokosmelk met 100 ml bouillon.
  • Laat het beslist niet koken!
  • Bak de kipfilets in een scheutje olie bruin en bestrooi ze met grove zwarte peper en zout.
  • Halveer de little gems en bak ze heel even in een beetje olie.
  • Schenk de gembersiroop erover en laat dit even karameliseren.
  • Breng op smaak met balsamicoazijn en zout.
  • Schep een mooi randje van de antiboise op het bord.
  • Snijd de kipfilets in plakken en leg in het midden.
  • Leg een halve little gem op het bord.
  • Garneer met waterkers.
  • Schep de rest van de waterkers door de rest van de antiboise en verdeel ze met de lasagne over vier schaaltjes.
  • Klop de kokosmelk met de staafmixer schuimig en schep dit over de borden en schaaltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Omelet met groenteverrassing

Snel te maken.
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tofu in reepjes snijden, mengen met sojasaus en even laten marineren.
  • Eieren loskloppen met sambal en 2 eetlepels water.
  • In grote koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Van helft van ei 2 omeletten bakken en warmhouden.
  • Zo nog 2 omeletten maken.
  • Tofu laten uitlekken, sojasaus opvangen. Intussen in wok rest van olie verhitten.
  • Tofu kort roerbakken, groentemix toevoegen en ca. 4 minuten meebakken.
  • Sojasaus en gembersiroop erdoor roeren.
  • Omeletten op vier borden leggen.
  • Met schuimspaan groentemix midden op omeletten scheppen.
  • Omeletten dichtvouwen en omkeren.
  • Rijst ernaast scheppen.
  • Vocht inkoken en naast rijst en omelet scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met kroepoek.