Roerbakgroente met noedels
Makkelijk noedel gerecht vol groenten. Extra lekker door het roerbaksausje met miso en zoete chilisaus.
ingrediënten
Voor de roerbak:
- 1 blok mie noodles ±90-100 gr
- 1 flinke rode ui in partjes
- 1 kleine prei in ringen
- 1 rode paprika in blokjes
- 250 gr kastanje champignons in partjes
- 2 tenen knoflook
- 1 stukje verse gember geraspt
- 1 Spaans pepertje naar smaak
- olijfolie
*) of je koopt een zak kant en klaar gesneden roerbakgroente
Voor het roerbaksausje:
- 1-1½ eetlepels miso
- 1 eetlepel Kikkoman sojasaus
- 2 eetlepel zoete chilisaus
- 2 eetlepels heet water
- schepje maïzena
Voor het emping dipsausje:
- 1 zak emping
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel miso
- 1 eetlepel gembersiroop
- ½ bolletje stemgeber fijngehakt
Voor de garnering:
- verse koriander
- lente-ui ringetjes
- gehakte pinda's
- sambal brandal naar keuze
Bereidingswijze
Voor het emping dipsausje:
- Roer alle ingrediënten door elkaar en zet opzij.
Voor de roerbak:
- Roer alle ingrediënten voor het roerbaksausje door elkaar.
- Leg de mie noodles in kokend water en laat volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking wellen.
- Giet af en spoel met koud water.
- Terwijl de noodles wellen verhit je wat olie in een pan en fruit de uien aan.
- Voeg de prei en paprika toe, pers de knofllok erbij, rasp wat verse gember in de pan, voeg naar smaak Spaanse peper toe en schep 2 lepels van het sausje bij de groenten.
- Roerbak tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de champignons en het restant van de saus toe.
- Laat de champignons slinken en het sausje indikken.
- Als de groenten goed zijn schep je de mie noodles erdoor, schep in de kommen en garneer met lente-ui, koriander en wat gehakte pinda's.
- Serveer samen met de emping en het sausje.
Tips / Opmerkingen
Voor de liefhebber zet je er nog een potje sambal bij.