Struisvogelbiefstuk met amandelgembersaus
Allerhande 2002
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 45 g blanke amandelen
- 3 cm gemberwortel
- 2 sjalotjes
- 4 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel gedroogde dragon
- versgemalen peper
- 160 ml gevogeltefond
- 2 struisvogelbiefstukjes
- 2 struikjes witlof
- 1 tomaat
- 1 theelepel appelstroop
- zout
- 2 eetlepels slagroom
Bereidingswijze
- Amandelen grof hakken.
- Gemberwortel schillen en in plakken snijden.
- Sjalotjes pellen en snipperen.
- In steelpan 2 eetlepels olie verhitten.
- Amandelen, gember en sjalotjes ca. 5
- minuten zachtjes bakken.
- Dragon, peper en fond toevoegen.
- Saus ca. 10 minuten tegen de kook aan verwarmen.
- Gember uit saus nemen. Saus met staafmixer glad pureren.
- Struisvogelbiefstukken ca. 10 minuten op kamertemperatuur laten komen.
- Witlofblaadjes loshalen, schuin halveren en wassen.
- Tomaat wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
- Grillpan verhitten.
- Vlees bestrijken met 1 eetlepel olie, bestrooien met peper en in ca. 6 minuten rondom bruin en van binnen rosé grillen.
- In wok rest van olie verhitten.
- Witlof in ca. 4 minuten beetgaar roerbakken.
- Appelstroop erdoor roeren, bestrooien met zout en peper.
- Slagroom door saus roeren en verwarmen.
- Biefstuk schuin in plakjes snijden.
- Witlof en vlees over vier borden verdelen, saus erover schenken.
- Garneren met tomaat.