Gemarineerde zalm
porties: 8 personen
ingrediënten
- 1 stuk zalm van ± 1 kg ,uit het dikste van de
- vis
- 4 eetlepels grof zout
- 2 eetlepels fijne suiker
- 1 eetlepel geplette peper
- 1 dik bosje dille
Bereidingswijze
- Verwijder het vel van de vis.
- Snijd het stuk zalm doormidden en verwijder de middengraat en alle zijgraatjes,
- gebruik voor dit werk eventueel een epileertangetje.
- Vermeng het zout, de suiker en de peper en wrijf de stukken vis aan alle kanten met dit mengsel in.
- Maak de dille schoon, hak hem fijn en spreid hem op een vel aluminiumfolie uit.
- Leg er een stuk zalm op en bedek ook dat met dille.
- Bedek dit met het tweede stuk zalm en bestrooi ook dat met gehakte dille.
- Sluit alles in het aluminiumfolie in, leg er een plankje met een gewicht op en zet het 24 uur op een koele plaats.
- Schraap alvorens te serveren de dille en de kruiden af en snijd de vis in heel dunne
- plakjes.
- Geef er citroen, mierikssaus en, naar smaak, een komkommersalade bij.