Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde zalm

Recept categorieën: Vis, Zalm
Land van herkomst: België
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwijder het vel van de vis.
  • Snijd het stuk zalm doormidden en verwijder de middengraat en alle zijgraatjes,
  • gebruik voor dit werk eventueel een epileertangetje.
  • Vermeng het zout, de suiker en de peper en wrijf de stukken vis aan alle kanten met dit mengsel in.
  • Maak de dille schoon, hak hem fijn en spreid hem op een vel aluminiumfolie uit.
  • Leg er een stuk zalm op en bedek ook dat met dille.
  • Bedek dit met het tweede stuk zalm en bestrooi ook dat met gehakte dille.
  • Sluit alles in het aluminiumfolie in, leg er een plankje met een gewicht op en zet het 24 uur op een koele plaats.
  • Schraap alvorens te serveren de dille en de kruiden af en snijd de vis in heel dunne
  • plakjes.
  • Geef er citroen, mierikssaus en, naar smaak, een komkommersalade bij.