Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktmuffins met bloemkool uit de wok

AllerHande 2006
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In kom gehakt mengen met ei, paneermeel, geraspte kaas, hamreepjes en zout en peper
  • naar smaak.
  • Gehakt goed doorkneden, in 12 stukken verdelen en deze in holtes van muffinvorm duwen.
  • Bovenkant van gehakt gladstrijken en beetje tomatensaus erop smeren.
  • Plakje tomaat erop leggen en wat olie erover druppelen.
  • Muffinvorm in midden van oven schuiven en gehaktmuffins in 25-30 minuten bruin en gaar
  • bakken.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui en bloemkool 3 minuten roerbakken.
  • Resterende tomatensaus en 3-4 eetlepels water toevoegen.
  • Bloemkool afgedekt op laag vuur in 6-8 minuten gaar laten worden.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Gehaktmuffins uit vorm nemen en over vier borden verdelen.
  • Bloemkoolmengsel ernaast scheppen. Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappels.

Recept afdrukken
No ratings yet

Steak du boeuf met gegratineerde prei

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, in stukken snijden en gaarkoken.
  • Grill van oven voorverwarmen.
  • Prei schoonmaken en in ringen snijden.
  • Tomaatjes in stukjes snijden.
  • In koekenpan helft van margarine verhitten en prei en tomaatjes in 8 minuten beetgaar stoven.
  • In koekenpan rest van margarine verhitten en steaks volgens gebruiksaanwijzing bakken.
  • Prei in ovenschaal doen en bestrooien met kaas.
  • Kaas onder grill in ca. 5 minuten lichtbruin laten kleuren.
  • Peterselie fijnsnijden.
  • Knoflook boven braadvet uitpersen en 1 minuut meefruiten.
  • Vlees uit pan nemen.
  • Aan braadvet 200 ml water en peterselie toevoegen.
  • Jus aan de kook brengen en met zout en peper op smaak brengen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dubbelgevouwen pizza met salami en kaas

Allerhande 2004
Recept categorieën: Pizza
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Broodmix met 300 ml handwarm water en 2 eetlepels olie tot soepel deeg kneden.
  • Deeg 15 minuten laten rijzen.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten en groentemix in 4 minuten beetgaar bakken.
  • In kom tomatenblokjes met vork fijnprakken, kruiden erdoor roeren en saus pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Deeg in 4 gelijke stukken verdelen en doorkneden.
  • Elk stuk deeg op met bloem bestoven werkvlak dun uitrollen tot ronde lap.
  • Deeg dun bestrijken met tomatensaus, buitenste rand vrij laten.
  • Onderste helft van pizza's beleggen met salami, groentemix en kaas.
  • Deegrand met water natmaken, bovenste deeghelft over vulling klappen en randen stevig
  • aandrukken.
  • Pizza's op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 20 minuten bruin en gaar bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinazietortilla

Allerhande 2002
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Tortilla
Land van herkomst: Spanje
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Chorizo in stukjes snijden.
  • In grote koekenpan met antiaanbaklaag chorizo in ca. 2 minuten uitbakken.
  • Aardappeltjes toevoegen en ca. 6 minuten roerbakken.
  • Intussen in pan met bodempje water spinazie in ca. 2-3 minuten laten slinken.
  • In zeef laten uitlekken en zo veel mogelijk vocht eruit drukken.
  • Spinazie grof hakken en door aardappeltjes scheppen.
  • In kom eieren loskloppen met kaas en over aardappel schenken.
  • Ei afgedekt in 4-5 minuten laten stollen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Deegflapjes met kaasvulling

AllerHande 1996
Recept categorieën: Borrelhapjes, Kaas
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • ca. 2 uur van tevoren fillobladerdeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • In pannetje boter smelten.
  • In kom roomkaas, eierdooier en geraspte kaas door elkaar roeren.
  • Bieslook boven kom fijnknippen en door kaasmengsel roeren.
  • Plakjes fillobladerdeeg dun met boter bestrijken, dubbelvouwen en in lengte halveren.
  • Nieuwe bovenkant met boter bestrijken.
  • Midden op elk plakje deeg 1/8 deel van room kaasmengsel scheppen.
  • Punten van deeg samen nemen en vastbinden met touwtje.
  • Met boter bestrijken.
  • Pakketjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaarbakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Warme ham kaasragoûtbroodjes

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Béchamelsaus met melk volgens gebruiksaanwijzing Bereiden: .
  • Hamreepjes en geraspte kaas erdoor roeren.
  • Ragoût over sneetjes brood verdelen en bestrooien met paneermeel.
  • Broodjes ca. 10 cm onder hete grill in ca. 3 minuten laten kleuren.

Tips / Opmerkingen

Warm serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde oesters

Recept categorieën: Vis, Zeevruchten
Auteur: Sonja van de Rhoer

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schenk de wijn in een grote pan, leg de oesters erin en stoom de oesters afgedekt 6-8 minuten tot de schelpen open staan.
  • Snijd intussen het lente-uitje in ringen en de gember in flinterdunne plakjes.
  • Verwijder de grove steeltjes van de waterkers.
  • Klop in een kom een dressing van de azijn, de gembersiroop, de sojasaus en de olijfolie en schep de waterkers erdoor.
  • Verdeel de salade over vier borden.
  • Verwarm de grill in de oven voor.
  • Laat de oesters in een vergiet uitlekken en breek de platte schelpen eraf.
  • Leg de oesters in de bolle schelp op de bakplaat en verdeel er de bosuitjes, de plakjes gember en enkele druppels Japanse sojasaus over.
  • Schep de crème fraîche erop en strooi de kaas erover.
  • Schuif de oesters ± 10 cm onder het hete grillelement en laat de kaas in 2-3 minuten smelten.
  • Leg de schelpen met de oesters op de salade.

Tips / Opmerkingen

Meestal worden oesters 'natuur' gegeten; rauw met wat citroensap en peper. Maar met oesters zijn veel meer variaties te bedenken. Heel trendy is het om oesters te gratineren. Met de betaalbare Zeeuwse oester (creuse), die het hele jaar verkrijgbaar is, misschien een idee voor een feestdag.
Bovendien zijn oesters zeer gezond. Ze bevatten een hoog gehalte aan magnesium en zink. Het hoge zinkgehalte beschermt tegen verkoudheid.
Doordat oesters altijd vers en onbewerkt zijn, blijft het zinkgehalte intact en wordt het beter door het lichaam opgenomen.
Verder passen oesters prima in zowel een cholesterolarm als caloriearm dieet.

Recept afdrukken
No ratings yet

Quiche met pestogehakt

Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een ruime hapjespan en roerbak de groenten hierin in ca. 4 minuten beetgaar.
  • Klop in een kom de eieren los met melk, kaas en naar smaak zout en chilipeper. Schep de groenten erdoor en vul de schaaltjes.
  • Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin.
  • Verhit vlak voordat de taartjes gaar zijn de laatste eetlepel olie in de hapjespan en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg de pesto en 2 eetlepels water toe en bak het gehakt nog 2 minuten.
  • Breng op smaak met zout en chilipeper.
  • Zet de schaaltjes op een bord.
  • Lepel het gehakt erover.
  • Lekker met pasta met extra pesto en een groene salade.

Tips / Opmerkingen

U kunt de quiche ook in een lage, ronde ovenschaal maken.
Reken dan op 35 minuten baktijd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Minestronesoep met reuzenbonen en pesto

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Soep
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Calorieën: 435kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Reuzenbonen afgieten.
  • In soeppan tomatensoep met 1/4 liter water, soepgroente en bonen op zacht vuur al roerend aan de kook brengen.
  • Groente in ca. 5 minuten tegen de kook aan beetgaar koken.
  • Pesto door soep roeren.
  • Soep in twee grote kommen scheppen en kaas erover strooien.

Nutrition

Calorieën: 435kcal | koolhydraten: 37g | Eiwit: 19g | Vet: 22g

Recept afdrukken
No ratings yet

Hawaï Rijst

Allerhande 2002
Bereidingstijd1 Uur 5 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
porties: 4 personen
Calorieën: 600kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Ui pellen en fijnsnijden.
  • Tonijn laten uitlekken en met vork loshalen.
  • Ananasstukjes laten uitlekken, 1/2 dl sap apart houden.
  • Steeltjes van peterselie verwijderen, tijmblaadjes van takjes rissen.
  • Kruiden fijnhakken.
  • In hapjespan olie verhitten en ui glazig bakken.
  • Tomatenpuree toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Ananassap en enkele eetlepels water toevoegen tot smeuïge saus ontstaat.
  • Tonijn, paprika, verse kruiden en rijst erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Ovenschaal invetten.
  • Helft van rijstmengsel in schaal scheppen, uitspreiden over bodem.
  • Helft van ananas erover verdelen en bestrooien met helft van geraspte kaas.
  • Zo nog een laag maken.
  • Tot gebruik afgedekt bewaren.
  • Oven voorverwarmen op 220 °C.
  • Ovenschotel in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin laten worden.

Nutrition

Calorieën: 600kcal | koolhydraten: 71g | Eiwit: 34g | Vet: 20g