Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Wittekoolsoep

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • In grote (braad)pan olie verhitten.
  • Ui en spekblokjes al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
  • Soepgroente en kool erdoor scheppen en al omscheppend ca. 2 minuten meebakken.
  • Bonen, Italiaanse kruiden, tomatenblokjes met sap en 1/2 liter water erdoor roeren.
  • Soep afgedekt ca. 20 minuten zachtjes verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep overdoen in vier soepkommen.
  • Bestrooien met kaas, oregano en peper.
  • Serveren met bruin stokbrood en boter.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met doperwten en spek

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Pasta, Varkensvlees, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Champignons schoonvegen met keukenpapier en in kleine stukjes snijden. Katenspek in reepjes snijden.
  • In kopje peterselie fijnknippen.

Bereiden:

  • In pan tagliatelle met zout gaar koken volgens gebruiksaanwijzing. In hapjespan boter smelten.
  • Spek ca. 2 minuten zachtjes uitbakken.
  • Champignons toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes meebakken.
  • Doperwten toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meewarmen.
  • Tagliatelle afgieten.
  • Slagroom erdoor roeren en in ca. 2 minuten door en door warm laten worden.
  • Op, vier borden tagliatelle als nestje leggen.
  • Champignonmengsel in midden scheppen.
  • Peterselie en helft van Parmezaanse kaas erover strooien.
  • Rest apart erbij geven.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met paprika gehaktsaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In hapjespan gehakt al omscheppend in ca. 5 minuten rul bakken.
  • Intussen chorizo in dunne reepjes snijden.
  • Aan gehakt toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • Paprika schoonmaken, wassen en in kleine stukjes snijden.
  • Ui, paprika en
  • paprikapoeder aan gehakt toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Italiaanse kruiden en tomatenblokjes met vocht erdoor roeren.
  • Nog ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen.
  • Spaghetti met zout koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Afgieten en op vier borden scheppen.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper en over spaghetti verdelen. Parmezaanse kaas apart erbij serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Scholfilet met pesto

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • Courgette wassen, schoonmaken en schuin (met kaasschaaf) in plakken schaven. Bestrooien met zout en peper.
  • Schaaltjes invetten.
  • Plakken courgette over bodem van 1 schaaltje verdelen.
  • Olie en pesto in kommetje door elkaar roeren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Stukjes tomaat in schaaltje op courgette scheppen.
  • 2 Eetlepels pestomengsel erover sprenkelen.
  • Scholfilets in lengte halveren.
  • Bestrooien met zout en peper en bestrijken met rest van pestomengsel.
  • Scholfilets met velkant naar beneden in andere schaaltje leggen.
  • Schaaltje afdekken met magnetronfolie, stukje open laten voor stoom.
  • Vis in magnetron in ca. 5 minuten op 3/4 van vermogen (525 Watt) verwarmen.
  • Vis nog ca. 3 minuten laten nagaren.
  • Intussen schaaltje met groente in magnetron ca. 5 minuten onafgedekt op 3/4 van vermogen verwarmen.
  • Intussen peterselie in kopje fijnknippen.
  • Peterselie en kaas door elkaar scheppen.
  • Schol over twee borden verdelen.
  • Groentemengsel om vis rangschikken.
  • Bestrooien met peterselie-kaasmengsel.
  • Serveren met krielaardappeltjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Penne met pompoen

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Snijd de pompoen in grote blokken en kook ze samen met de knoflook in ruim kokend water met zout in ca. 15 min. gaar.
  • Giet de pompoen af in een zeef.
  • Schep de helft van de pompoen in de keukenmachine of hoge smalle kom en pureer de pompoen in de machine of met de staafmixer.
  • Schep de andere helft op een plank en hak die vrij grof.

Bereiden

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit intussen in een hapjespan de olie en fruit de ui ca. 5 minuten.
  • Voeg de pompoenpuree, rozemarijn en een paar eetlepels van het kookvocht van de pasta toe en verwarm het geheel zachtjes.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Schep enkele eetlepels van het kookvocht in een kommetje en giet de pasta af in een vergiet.
  • Roer de pasta door de pompoen.
  • Voeg eventueel nog een beetje kookvocht toe om het iets losser te maken.
  • Verdeel de pasta over 4 diepe borden en strooi de noten erover.
  • Geef de kaas apart erbij.

Tips / Opmerkingen

Lekker met grof gehakte rucola.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Caesar salade van Alpro.com

Recept categorieën: Kaas, Salade, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Snijd het brood in grove stukken en besprenkel deze met olijfolie.
  • Leg ze op een bakplaat en rooster ze 10 minuten op 200°C tot croutons.
  • Bak de Alpro® soya reepjes in de koekenpan in een scheut Bakken & Braden.
  • Was en droog de Romeinse sla.
  • Snijd met een dunschiller dunne plakjes parmezaanse kaas.
  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker.
  • Meng ze met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Meng de sla, de croutons en reepjes samen met 3 eetlepels dressing en garneer de salade met de Parmezaanse kaas.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kuiperslekkernijtjes

Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: België
porties: 30 personen
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de inhoud van 2 flessen Rodenbachbier, waarin 4 fijngesneden sjalotten, een snufje geplette peper, ½ laurierblaadje en een takje tijm werden gemengd, voor de helft inkoken.
  • Verwijder de tijm en de laurier en giet de rest door een puntzeef.
  • Bereid een dikke béchamelsaus, kruid naar smaak en smelt er 150 gr geraspte Parmezaanse en 150 gr Chesterkaas in.
  • Voeg het kookvocht toe en bind de saus met 4 eigelen.
  • Giet alles in een plaat waarvan de bodem met geolied perkamentpapier is bedekt, op een dikte van 1½ cm.
  • Verdeel de afgekoelde bereiding vervolgens in gelijke stukken van 8 cm lengte en 4 ½ cm breedte, wentel deze in eiwit en paneermeel en bak ze in warm frituurvet goudbruin.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelkoekjes van Onbekende Auteur v2

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas
Land van herkomst: Marokko
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng in een pan met een laagje water de aardappels aan de kook met 2 hele teentjes
  • knoflook, zout en peper.
  • Kook ze in 20 minuten gaar.
  • Giet de aardappels en knoflook af en stamp ze met een stamper tot puree.
  • Voeg de Spaanse peper ,fijngesneden knoflook, koriander, tomatenpuree, komijn en
  • parmezaanse kaas toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer 6 eidooiers door de puree en laat afkoelen.
  • Vorm met je handen bolletjes van de puree en druk ze daarna een beetje plat, tot een koekje.
  • Klop de overgebleven eidooier los met een garde en bestrijk de koekjes ermee.
  • Verhit de zonnebloemolie in de wok of frituurpan en frituur de aardappelkoekjes in kleine
  • porties goudbruin in 4 minuten.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tortellini in pesto tomatensaus

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tortellini koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In pan tomaten en inhoud van pakje gezeefde tomaten onafgedekt onder af en toe roeren verhitten.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Rode pesto door saus roeren.
  • Sla mengen met paprika en dressing.
  • Tortellini afgieten.
  • Tortellini door saus mengen.
  • Bestrooien met kaas.

Tips / Opmerkingen

Tortellini serveren met salade.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met twee kleuren bonen

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In pan snijbonen met zout in ca. 6 minuten beetgaar koken.
  • Intussen witte bonen laten uitlekken.
  • Olijven halveren.
  • Spaghetti en snijbonen afgieten en warmhouden.
  • Pesto, snijbonen, witte bonen en olijven in pan doen en goed verwarmen.
  • Spaghetti toevoegen en mengen.
  • Spaghetti over vier borden verdelen en bestrooien met kaas.