Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstgerecht met roerbakgroenten

Recept categorieën: Groenten, Rijst, Roerbakken / Wokken
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sonja van de Rhoer

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en droog.
  • Voeg, als het water met de rijst kookt, het groentebouillonpoeder, de
  • sinaasappelrasp en het vijfkruidenpoeder toe en roer goed tot alles is opgelost.
  • Neem de pan met de gekookte rijst van het vuur, laat hem afgedekt 5-10 minuten rusten en maak de rijst vervolgens met twee vorken los.
  • Laat de tofu uitlekken, dep het stuk met keukenpapier droog en snijd de tofu in blokjes van ± 1-1½ cm.
  • Verhit, terwijl de rijst kookt, op hoog vuur een grote wok of grote pan met anti-aanbaklaag, voeg de olie toe en daarna de geraspte gember, de knoflook, de lente-ui en de gedroogde pepers en roerbak 30 seconden.
  • Voeg de broccoli en de bloemkool toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de tofublokjes toe samen met de schoongewreven en kleiner gesneden oesterzwammen en roerbak 2-3 minuten.
  • Strooi de sesamzaadjes erover en roer de sojasaus erdoor.
  • Warm alles snel goed door en serveer de rijst met het roerbakmengsel.

Tips / Opmerkingen

Houdt u niet van te rauwe bloemkoolroosjes, blancheer ze dan voor het roerbakken 2 minuten in ruim kokend water.

Info:

Twee supergezonde groenten, gecombineerd met tofu, paddestoelen en zilvervliesrijst of basmatirijst, geven een heerlijk gemakkelijk gerecht, dat qua kleur goed bij de herfst past.
Oesterzwammen worden geteeld op geprepareerd stro waaraan broed van de oesterzwam is toegevoegd. De oesterzwam is schelpvormig en meestal lichtgrijs van kleur. De oesterzwam heeft een zachte smaak die uitstekend met verschillende groenten combineert.

Gebakken pollak met sinaasappel, asperges en spinazie
Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken pollak met sinaasappel, asperges en spinazie

porties: 4
Auteur: visinfo.be

Bereidingswijze

  • Schil de asperges en snijd ze in dunne, langwerpige plakjes.
  • Kook de aardappelen en pureer ze.
  • Ontdoe de spinazie van de nerven, was en versnijd fijn.
  • Bak de pollakfilet in de pan, ongeveer 3 à 4 min langs beide kanten.
  • Stoof de spinazie gedurende 1 minuut in wat olijfolie.
  • Meng de spinazie met de aardappelpuree en breng op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
  • Stoof de asperges rauw aan in wat boter en parfumeer met de geraspte sinaasappelschil, breng op smaak met peper en zout.
  • Laat het sinaasappelsap inkoken tot de helft, werk op met kleine klontjes boter.
  • Kruid de saus naar eigen smaak.
  • Schik de puree met de spinazie in een cilinder, leg daarbovenop de asperges en de pollak.
  • Werk af met de saus en wat groene kruiden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaans stoofpotje met tagliatelle

(uit me kookschrift)
Recept categorieën: Rundvlees, Stoofpot
Land van herkomst: Italië
porties: 4
Auteur: Hetty van Es

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak het spek op een laag vuur krokant.
  • Voeg de ui, knoflook, peper, wortel, prei, bleekselderij toe en bak 10 minuutjes zacht mee.
  • Haal de spek en de groente uit de pan.
  • Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels boter.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper en bak op een hoog vuur bruin.
  • Voeg de tomatenpuree en het spek-groentemengsel toe, bak dit nog kort mee.
  • Voeg de sinaasappelrasp, de rozemarijn, rode wijn en bouillon toe en breng alles aan de kook.
  • Doe een deksel op de pan laat het gerecht op een laag pitje stoven ( 3uur) tot het vlees uit elkaar valt.
  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Als het vocht te dun is roer dan papje van bloem erdoor.

Tips / Opmerkingen

Erg lekker erbij een goede rode huiswijn

Recept afdrukken
No ratings yet

Worteltjestaart

Recept categorieën: Taart
porties: 6
Auteur: Hetty van Es

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het meel, suiker, bakpoeder, kaneel en een snufje zout door elkaar.
  • Voeg de eieren en de gesmolten boter toe en roer met een houten lepel of spatel alles goed door elkaar totdat er een wat kleverig beslag ontstaat.
  • Hak de walnoten fijn en roer deze samen met de peen julienne en de sinaasappelrasp door het beslag.
  • Giet alles in een ingevette cakevorm en bak de worteltaart een uur in de oven.
  • Prik met een saté prikker in de taart om te kijken of hij goed gaar is.
  • Zit er nog beslag aan de prikker als je hem er uit haalt dan zet je de cake nog 10 minuten extra in de oven.
  • Maak ondertussen de topping.
  • Mix de poedersuiker, roomkaas, boter en vanillesuiker met een mixer door elkaar tot een romige massa.
  • Laat de cake afkoelen en besmeer met de topping.
  • Garneer eventueel nog met wat geraspte sinaasappelschil of walnoten.