Gerookte Kipfilet met Dragon-Tomatensaus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 12 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 2 theelepels gedroogde dragon
  • ½ blik tomatenblokjes à 400 ml
  • 125 ml slagroom
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bestrooi de kipfilets met peper.
  • Wikkel om elke kipfilet 3 plakjes spek (eventueel vaststeken met cocktailprikkers).
  • Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en bak hierin de kipfilets voorzichtig op matig vuur gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Haal de kipfilets uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie.
  • Verhit nog 1 eetlepel olie in dezelfde pan en bak de sjalot en dragon al omscheppend gedurende 2 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en bak deze nog 1 minuut mee.
  • Roer de slagroom erdoor en laat het geheel op zacht vuur nog 1-2 minuten zachtjes doorwarmen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de kipfilets met de dragonsaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gebakken aardappels.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen en milde tannines vormen een mooie aanvulling op de gerookte kip en de zachte dragon-tomatensaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken