Recept afdrukken
No ratings yet

Witlofsalade met citrusfruit en honing mosterddressing

Recept categorieën: Fruit, Hapjes, Kip, Salade
Land van herkomst: Wereldkeuken
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sinaasappel en grapefruits dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden.
  • Van witlof stronkje afsnijden en blaadjes losmaken.
  • In grote,lage schaal witlofbladeren,rucola,kip,sinaasappel en grapefruit luchtig
  • mengen.
  • Dressing erover schenken.
  • Salade garneren met pecannoten.

Tips / Opmerkingen

Bereidingstijd 15 minuten

Recept afdrukken
No ratings yet

Lasagne met spinazie en gerookte kip

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Pasta
Land van herkomst: Italië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • In pan spinazie volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
  • Kipfilet in reepjes snijden.
  • Knoflook boven spinazie uitpersen.
  • Kaas in stukjes snijden.
  • Helft van kaas, kipreepjes, zout en peper door spinazie roeren.
  • Boter in steelpan smelten.
  • Bloem erdoor roeren tot bal ontstaat.
  • Helft van melk toevoegen en aan de kook brengen.
  • Met garde bloemmengsel er stevig doorkloppen, blijven kloppen tot alle klontjes zijn opgelost.
  • Rest van melk in gedeelten erbij schenken en goed blijven roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In ovenschaal dun laagje saus schenken.
  • Met lasagnebladen afdekken.
  • Achtereenvolgens 2 lagen spinaziemengsel met lasagneblad afwisselen.
  • Rest van kaas door saus roeren.
  • Saus over lasagne schenken.
  • Schotel in midden van oven in 30 minuten gaarbakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Koude tomatensoep met kip

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Kip, Soep, Voorgerechten

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Korstjes van brood snijden.
  • Brood weken in 1 dl water.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Komkommer wassen en in blokjes snijden.
  • In blender of keukenmachine brood, ui, knoflook en komkommer pureren.
  • Gezeefde tomaten en olie toevoegen en nogmaals goed pureren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tot gebruik in koelkast zetten.
  • Kipfilet in reepjes snijden.
  • Soep serveren met reepjes kip.

Tips / Opmerkingen

Lekker met stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Raviolisalade met kip en rucola

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip, Pasta
Land van herkomst: Italië
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ravioli volgens gebruiksaanwijzing koken, afgieten en laten uitlekken.
  • Sugar snaps schoonmaken en 3 minuten koken.
  • Kipfilet in reepjes snijden.
  • Bosuitjes in ringetjes snijden.
  • Romaatjes wassen en halveren.
  • Ravioli met sugarsnaps, bosuitjes, romaatjes, rucola en dressing mengen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza met paprika en gerookte kip

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip, Pizza
Land van herkomst: Italië
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven op 225 °C voorverwarmen.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden.
  • In koekenpan olie verhitten en ui en paprika 5 minuten zacht bakken.
  • Kipfilet in stukjes snijden en 1 minuut meeverwarmen.
  • Olijven en basilicum in stukjes snijden.
  • Saus (uit dozen) over bolle kant van pizzabodems verdelen.
  • Beleggen met groenten-kipmengsel en bestrooien met olijven en basilicum.
  • Kaas in dunne plakjes snijden en over pizza's verdelen.
  • Helft van pizza's op rooster in midden van oven in 10 minuten bakken.
  • Herhalen met rest van pizza's (bij heteluchtoven kunnen de pizza's tegelijk worden gebakken).

Tips / Opmerkingen

Lekker met groene salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pastasalade met asperges en gerookte kip

Snel te maken.
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip, Pasta
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken en met koud water afspoelen.
  • Van asperges houtachtige onderkant verwijderen en in stukken van ca. 2 cm. snijden.
  • Asperges in ca. 8 minuten beetgaar koken en met koud water afspoelen.
  • Intussen rode paprika schoonmaken en fijnsnipperen.
  • Kip in stukjes snijden.
  • Van balsamico-azijn, olijfolie, zout, peper en suiker dressing roeren.
  • In grote schaal pasta met asperges en paprika mengen.
  • Kipstukjes erover verdelen en met dressing besprenkelen.

Volkorensandwich met gerookte kip, mosterdmayonaise en spek
Recept afdrukken
No ratings yet

Volkorensandwich met gerookte kip, mosterdmayonaise en spek

AllerHande jubileumnummer 2003
Recept categorieën: Brood, Brunch, Gevogelte, Lunch, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Besmeer de sneetjes brood met mosterdmayonaise.
  • Leg op 2 sneetjes elk 2 plakjes uitgebakken ontbijtspek.
  • Verdeel er de plakjes kipfilet over en dek af met plakjes tomaat en tuinkers.
  • Maal er peper over en leg de andere sneetjes erop.
  • Sandwich iets aandrukken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tortilla's uit de pan met gerookte kip

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip, Tortilla
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller Hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Groenten in kokend water 2 minuten koken.
  • Afgieten en goed laten uitlekken.
  • Kip in heel kleine stukjes snijden.
  • Tortilla's aan beide kanten met beetje olie bestrijken.
  • Pastasaus, groenten en kip erover verdelen.
  • Kaas erover strooien.
  • In 2 koekenpannen met deksel op matig hoog vuur tortilla's om de beurt ca. 2 minuten bakken tot kaas gesmolten is.
  • Tortilla's op vier warme borden laten glijden en afgedekt even laten staan tot ze allemaal klaar zijn.

Recept afdrukken
No ratings yet

Enchilada's met gerookte kip

AllerHande juli 2001
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Mexico
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, ontvellen en vruchtvlees in stukken snijden.
  • In keukenmachine tomaten en jalapeñopeper pureren.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan olie verhitten en spek zachtjes uitbakken.
  • Spek op bordje scheppen.
  • In bakvet ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
  • Tomatensaus toevoegen en op hoog vuur ca. 5 minuten bakken.
  • Bouillontablet en 2 dl water toevoegen en tomatensaus in ca. 15 minuten zachtjes laten inkoken tot dikke saus.
  • Saus in diep bord schenken.
  • Kip in dunne reepjes snijden.
  • Geitenkaas verkruimelen.
  • Koriander grof hakken.
  • In droge koekenpan tortilla's één voor één om en om bakken.
  • Gebakken tortilla direct door saus wentelen, wat kip en spek erover verdelen en oprollen.
  • Enchilada's naast elkaar in ovenschaal leggen.
  • Rest van saus erover schenken.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Zure room over enchilada's uitstrijken.
  • Geitenkaas erover strooien.
  • Enchilada's ca. 4 minuten onder hete grill schuiven.
  • Koriander erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Serveren met gemengde salade van tomaat, courgette en maïs.

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous met kip 2

AllerHande augustus 2002
Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Rijst
porties: 1 persoon

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Couscous met 1½ dl kokend water overgieten en ca. 5 minuten laten wellen.
  • Kipfilet in blokjes snijden. Koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en hierin couscous met kipreepjes en rauwkost ca. 2-3 minuten al omscheppend verwarmen.
  • Dressing door couscous roeren en nog 1 minuut meewarmen.
  • Couscous op bord scheppen, garneren met elitehaver.