Recept afdrukken
No ratings yet

Quiche van Sofie Dumont

Recept categorieën: Hartige taart, Vis
Auteur: Sofie Dumont

ingrediënten

Voor 1 quiche met een doorsnede van ongeveer 30 cm

Bereidingswijze

  • Beleg een taartvorm met een vel bladerdeeg druk goed aan.
  • Verwijder het overtollige deeg en prik het deeg enkele malen in met een vork
  • Dit gaan we eerst 'blind bakken'.
  • Knip een cirkel uit bakpapier zodat deze enkele cm groter is dan de doorsnede van de taartvorm.
  • Leg dit bakpapier op het deeg en vul de taart met droge spliterwten of porseleinen bakknikkers.
  • Zet de taart in de oven op 200°C gedurende 15 minuten.
  • Haal de taart uit de oven en giet de erwten in een kom, haal het papier weg en laat afkoelen.
  • Spoel de groene asperges en snij ze overlangs in de lengte.
  • Snij de mozarella in blokjes van 1 cm.
  • Rasp de gruyèrekaas.
  • Beleg de half-gebakken bladerdeegbodem met gerookte zalm.
  • Leg de zalm langs de rand zodat de zalm straks zichtbaar is.
  • Schik de gehalveerde rauwe asperges op de zalm.
  • Klop in een ruime kom de room en eieren door elkaar.
  • Kruid met peper, zout en snuifje nootmuskaat.
  • Giet het eier-roommengsel over de asperges.
  • Strooi de blokjes mozarella en gemalen kaas over de quiche en doreer de randen met wat losgeklopt ei met scheutje melk.
  • Bak de quiche in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten.
  • De quiche is gaar als de vulling mooi gestold is en het bladerdeeg goudbruin gekleurd is.

Tips / Opmerkingen

Zorg er voor dat er altijd genoeg groenten in een quiche zitten. Een quiche mag je dus stevig vullen en het ei-roommengsel mag zeker niet overheersen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Omeletrolletjes met nori en zalm

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Ei, Ontbijt, Vis
Land van herkomst: Japan
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop in een kom met een garde de eieren en melk los.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Verhit 10 g van de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag, schep ¼ van het omeletbeslag in de pan en laat het over de bodem uitvloeien.
  • Bak de omelet op middelhoog vuur gaar en heel lichtbruin.
  • Bak van de rest van de boter en het beslag nog 3 omeletten.
  • Leg alle omeletten naast elkaar op een schoon werkvlak.
  • Roer de zure room en wasabi door elkaar.
  • Verdeel de wasabiroom gelijkmatig over de omeletten.
  • Leg op iedere omelet een norivelletje en verdeel de zalm erover.
  • Rol de omeletten strak op, snijd ze schuin doormidden.
  • Doop de omeletrolletjes voor het eten in de sojasaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmmousse met bleekselderij

Aller Hande 1996
Voorbereidingstijd50 min
Bereidingstijd3 u 5 min
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 4 personen
Calorieën: 125kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • Kom invetten.
  • Bodem en wand bekleden met helft van takjes dille.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • In kopje rest van dille fijnknippen. In zeef zalm laten uitlekken.
  • Velletjes en graatjes verwijderen.
  • In keukenmachine zalm uit blik, 150 g gerookte zalm en zure room pureren.
  • In pannetje citroensap verwarmen.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in citroensap oplossen. Gelatinemengsel, bosui en fijngeknipte dille door zalmmengsel mengen.
  • Slagroom stijfkloppen.
  • Zalmmengsel luchtig door slagroom spatelen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Zalmmengsel in kom scheppen.
  • Bovenkant gladstrijken.
  • In koelkast zalmmousse in ca. 3 uur laten opstijven.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen, in stukken van ca. 10 cm lang snijden en in lengte in vieren snijden.
  • Komkommer wassen, in lengte halveren en zaadjes verwijderen.
  • Helften in stukken van ca. 10 cm lang snijden en in lengte in dunne repen snijden. Rest van zalmplakjes in lengte in repen van 2 cm dik snijden.
  • Losjes tot roosjes oprollen.

BEREIDEN:

  • Kom enkele seconden in heet water houden.
  • Platte schaal erop leggen.
  • Samen keren, even schudden en zalmmousse op schaal laten glijden.
  • Garneren met zalmroosjes.
  • Enkele repen bleekselderij en komkommer rond zalmmousse leggen.
  • Rest apart erbij serveren.

Tips / Opmerkingen

Serveren met toast.

Nutrition

Calorieën: 125kcal | koolhydraten: 1g | Eiwit: 9g | Vet: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Amuse champignons

Recept categorieën: Amuse, Varkensvlees, Vlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

De vulling:

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  • Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit.
  • Meng de ham, peterselie en de roomkaas door elkaar.

Bereidingswijze

  • Vul de champignons met de hammassa.
  • Zet de champignons in een ovenschaal.
  • Giet een laagje bouillon in de ovenschaal anders worden de champignons erg droog.
  • Bestrooi de champignons met de geraspte kaas.
  • Zet ze in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze plm. 20 minuten bakken tot ze goudbruin zien.
  • Garneer de champignons met een blaadje peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Amuse-eitjes

Afrikaans kip gerecht
Recept categorieën: Amuse, Ei, Vis, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Afrika
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

De vulling:

Bereidingswijze

  • Maak de zalm schoon (ontdoe van vel en graatjes) en meng de zalm met wat whiskeycocktailsaus.
  • Breng op smaak met peper, zout en wat dille.
  • Tik met een mes voorzichtig het kapje van de eieren.
  • Verwijder voorzichtig de dooier.
  • Vul de eieren met het zalm-mengsel en garneer af met een takje dille en een klein stukje gerookte zalm.
  • Mocht je zalm-mengsel te dun zijn, meng dan 1 van de hardgekookte dooiers erdoor.

Recept afdrukken
No ratings yet

Blinde vinken van witloof

Recept categorieën: Groenten, Vis, Zalm, Zeevruchten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook het witloof in een weinig water met het citroensap gaar en laat goed uitlekken.
  • Kruid de mayonaise met cayennepeper.
  • Bekleed ieder stuk witloof met gerookte zalm.
  • Wrijf het eigeel en het eiwit afzonderlijk door een zeef.
  • Hak de peterselie.
  • Nappeer de uiteinden van het witloof met een weinig mayonaise en versier met het doorgewreven eiwit, de gehakte peterselie, het doorgewreven eigeel en de tomaatpartjes.

Tips / Opmerkingen

Het witloof kan ook rauw fijn worden versneden en, vermengd met de mayonaise en de gerookte zalm, worden opgerold.

Recept afdrukken
No ratings yet

Macaroni met zalm en garnalen

Recept categorieën: Pasta, Vis, Zalm, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Keukentips.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat hem uitlekken.
  • Maak de ui schoon en snipper hem.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Snij de zalm in stukjes.
  • Verhit wat boter in een pan en fruit hier de ui even in.
  • Voeg dan de champignons toe en bak deze even mee.
  • Roer dan de garnalen, zalm en room door het ui- champignon mengsel. Schep dan de macaroni erdoor.
  • Laat het goed warm worden en bestrooi het met dille.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel ovenschotel met kabeljauw

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Ovenschotel, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappels 10 minuten voor in water met wat zout.
  • Giet ze af en overspoel meteen met koud, stromend water.
  • Kook ook de worteltjes even 10 minuten voor, giet ook deze af en overspoel tevens met water.
  • Laat beiden goed uitlekken.
  • Was de kabeljauw en dep hem droog.
  • Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken of in blokjes.
  • Kruid de vis enkel met wat peper en een klein beetje zout.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de kabeljauw onder voortdurend omscheppen of omdraaien 2 minuten.
  • Verwarm de oven voor op ca. 175 º.
  • Beboter een ovenschaal en verdeel de plakjes aardappel over de bodem van de ovenschaal.
  • Verdeel over de aardappels de plakjes wortel.
  • Vervolgens wat toefjes peterselie over de worteltjes verdelen.
  • Schep hier de kabeljauw over en bedek deze met plakjes gerookte zalm.
  • Bestrooi evt. met nog wat extra versgemalen, zwarte peper.
  • Verdeel de 2 potten aardappel anders over de kabeljauw en zet de schaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven.
  • Na een half uur even controleren of alles gaar genoeg is door even een satéprikker in de schotel te prikken.
  • Gaat deze er gemakkelijk in, dan is alles gaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Snelle zalmmousse

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Helft van zalm in kleine stukjes snijden.
  • Bieslook fijnknippen, 8 sprietjes apart houden voor garnering.
  • MonChou, zalm en bieslook mengen.
  • Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
  • Mousse over rest van plakjes zalm verdelen en oprollen.
  • Rolletjes zalm over vier bordjes verdelen.
  • Brood roosteren en diagonaal doorsnijden.
  • Zalmrolletjes garneren met bieslook en serveren met brood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde oesters

Recept categorieën: Hapjes, Koude Hapjes, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de oesters grondig en open ze.
  • Giet het vocht door een neteldoek in een steelpannetje.
  • Haal de oesters uit de schelpen en doe ze ook in het pannetjes.
  • Breng aan de kook, haal dan van het vuur.
  • Laat uitlekken.
  • Wikkel elke oester in een plakken zalm.
  • Neem 4 metalen spiesjes en rijg aan elk 6 oesters.
  • Snijd 8 schuine, dunne sneetjes van het stokbrood.
  • Leg ze in 4 rijtjes van elk 2 sneetjes in een ovenschaal.
  • Leg een spiesje met oesters op elk rijtje.
  • Zet de ovenschaal onder de grill en laat de spiesjes aan elke zijde 4 minuten grillen.
  • Laat de boter in een pannetje smelten.
  • Bak het broodkruin goudbruin.
  • Schuif de oesters van de spiesjes op een voorverwarmde schotel en leg wat broodkruim op elke oesters.
  • Bestrooi met peper en dien onmiddellijk op met stokbrood.