Recept afdrukken
No ratings yet

Pastasalade met zalm en sinaasappeldressing

AllerHande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Pasta, Salade, Vis
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Giet de pasta af, spoel 'm af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet.
  • Kook de broccoli in een klein laagje kokend water met zout in 2-3 minuten beetgaar.
  • Doe de doperwten in een schaal, giet er kokend water op en laat 2-3 minuten staan tot de
  • doperwten net ontdooid zijn.
  • Giet de broccoli en de doperwten af, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed
  • uitlekken in een vergiet.
  • Boen de sinaasappel schoon. Schep de zure room in een ruime serveerschaal en rasp de schil van de sinaasappel erboven fijn.
  • Pers de sinaasappel uit en roer het sap met de mosterd door de room.
  • Breng de dressing op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Snijd de zalm in repen van drie centimeter breed.
  • Schep de pasta met de broccoli, doperwten, maïs en de zalm door de dressing.

Recept afdrukken
No ratings yet

Broodjes met kruidenkaas en gerookte zalm

Allerhande 2003
Recept categorieën: Ontbijt, Vis, Zalm
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen.
  • Bieslook en peterselie boven kommetje heel fijn knippen.
  • Blaadjes basilicum op elkaar leggen, in de lengte oprollen tot 'sigaartje' en in dunne reepjes knippen.
  • Hüttenkäse door kruiden mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Broodjes op snijplank leggen en voorzichtig doormidden snijden.
  • Helften met snijkant naar boven op bakplaat leggen en onder hete grill in 2 min. goudbruin roosteren.
  • Zalm in repen snijden.
  • Onderste helft van broodjes royaal bestrijken met kruidenkaas en zalm erop leggen.
  • Afdekken met bovenkant broodjes.
  • Limoen in 4 partjes snijden en naast broodjes leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm palingsurprise

Allerhande 2002
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Helft van komkommer in flinterdunne plakjes snijden.
  • Rest van komkommer halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
  • Komkommer in kleine stukjes snijden.
  • Bieslook heel fijn knippen.
  • Palingfilets in dunne reepjes snijden.
  • In kommetje citroensap, olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • In kom paling, komkommerblokjes, bieslook, 1 1/2 eetlepel dressing en crème fraîche door elkaar scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kopjes eerst bekleden met plasticfolie, daarna met plakjes zalm.
  • Zalm over rand van kopjes laten hangen.
  • Palingmengsel erin scheppen en licht aandrukken.
  • Zalm over vulling dichtvouwen.
  • Kopjes tot gebruik in koelkast zetten.
  • Kopjes boven vier bordjes keren en timbaaltjes op bordjes laten glijden.
  • Voorzichtig folie verwijderen.
  • Tuinkers van bedje knippen. Plakjes komkommer en tuinkers rond timbaaltjes verdelen.
  • Rest van dressing erover sprenkelen. Eventueel garneren met stukje citroen.

Tips / Opmerkingen

Variatie:
Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in
voldoende aantallen rondzwemt.
Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met gerookte zalm en sinaasappeldressing

Allerhande 2002
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sinaasappel schoonboenen en schil dun eraf raspen.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • In kommetje 2 eetlepels sinaasappelsap,geraspte schil, mierikswortel, notenolie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Witlof schoonmaken en in brede repen snijden.
  • Van waterkers dikke stelen verwijderen.
  • In kom witlof, waterkers en helft van dressing luchtig door elkaar scheppen.
  • In midden van borden van salade bergje maken.
  • Plakjes zalm in repen van ca. 3 cm breed snijden.
  • Repen zalm rond salade draperen en rest van dressing over zalm druppelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomaten preisoep

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep, Vis, Voorgerechten
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan boter verhitten.
  • Zalmfilet in reepjes snijden.
  • In pan preisoepgroenten a omscheppend ca. 2 minuten bakken.
  • Gezeefde tomaten en 1/2 liter water erdoor roeren.
  • Soep aan de kook brengen.
  • Bouillontablet boven soep verkruimelen en oplossen.
  • Soep op laag vuur ca. 5 minuten koken.
  • Soep op smaak brengen met zout en tabasco.
  • Zalmfilet door soep roeren en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Soep in vier soepkommen scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmmousse

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Ontbijt, Vis, Zalm
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten laten weken:
  • Schaal bekleden met plasticfolie.
  • Op bodem enkele toefjes dille leggen.
  • Schaal bekleden met helft van plakjes zalm.
  • Sinaasappel uitpersen en sap in steelpan zachtjes verwarmen.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen.
  • Steelpan in bak met koud water zetten en mengsel in 2 minuten laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Rest van zalm in kleine stukjes snijden. 3 Takjes dille fijnknippen.
  • In kom roomkaas en gelatinemengsel tot glad mengsel roeren.
  • Stukjes zalm, fijngeknipte dille, chilipoeder en peperbessen erdoor roeren.
  • Slagroom stijfkloppen en luchtig door zalmmengsel scheppen.
  • Zalmmengsel in schaal scheppen en bovenkant gladstrijken.
  • In koelkast mousse afgedekt in 3 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • Platte schaal op ronde schaal zetten.
  • Samen keren, schudden en mousse op schaal laten glijden.
  • Folie voorzichtig verwijderen.
  • Garneren met rest van dille.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza met kabeljauw en garnalen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza, Vis, Zuidvruchten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • Kabeljauw en garnalen in 1 uur half laten ontdooien.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Tomatenblokjes erdoor roeren.
  • 3 minuten op hoog vuur laten inkoken tot stevige saus ontstaat.
  • Roomkaas toevoegen en al roerend laten smelten.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Laten afkoelen.
  • In kom broodmix met 4 eetlepels olie en 21/2 dl handwarm water volgens gebruiksaanwijzing tot soepel deeg kneden.
  • 15 minuten laten rijzen.
  • Intussen artisjokharten afgieten en halveren.
  • Prei schoonmaken, in flinterdunne ringetjes snijden en wassen.
  • Zalm in reepjes snijden.
  • Korstjes van kaas snijden en kaas in lengte in repen van 1 cm breed snijden. Kabeljauw in blokjes van 2 x 2 cm snijden.
  • Bestrooien met zout, peper en Italiaanse kruiden.
  • Bakplaat invetten.
  • Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
  • Deeg uitrollen tot rechthoekige lap ter grootte van bakplaat.
  • Bakplaat bekleden met deeglap.
  • Rand van deeg iets omhoog duwen.
  • Tomatensaus over deeg uitstrijken.
  • Achtereenvolgens prei, kabeljauw, garnalen, artisjokharten, reepjes zalm en olijven over pizza verdelen.
  • Kaasrepen in ruitpatroon op pizza leggen.
  • Pizza tot gebruik afdekken met aluminiumfolie en koel wegzetten.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Rest van olie over pizza druppelen.
  • Pizza 1 richel onder midden van oven schuiven en in 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Pizza met bakplaat op tafel zetten. Serveren met gemengde groene sla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmterrine met paling

AllerHande 1996
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Vorm invetten en bekleden met plasticfolie.
  • Helft van plakjes zalm over bodem verdelen.
  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • Intussen paling in stukjes snijden.
  • In kom roomkaas en mosterd door elkaar roeren tot glad mengsel ontstaat.
  • Palingstukjes erdoor roeren.
  • In steelpan 1 eetlepel water verhitten.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in heet water oplossen.
  • Gelatinemengsel al roerend in dun straaltje aan roomkaasmengsel toevoegen.
  • In kom slagroom bijna stijf kloppen.
  • Slagroom door roomkaasmengsel scheppen.
  • Helft van roomkaasmengsel in vorm scheppen.
  • Rest van
  • plakjes zalm erover verdelen.
  • Rest van roomkaasmengsel erop scheppen.
  • Terrine in koelkast afgedekt in ca. 4 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • In broodrooster brood roosteren.
  • Met uitsteekvormpje uit elke snee brood 1 rondje steken.
  • Plank op vorm leggen.
  • Samen keren, even schudden en terrine op plank laten glijden.
  • Plasticfolie voorzichtig verwijderen. Terrine in 8 plakken snijden.
  • Op vier borden elk 2 plakken van terrine leggen. Garneren met toefjes dille. Serveren met broodrondjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmrolletjes met limoenricotta

Recept categorieën: Hapjes, Zalm
Land van herkomst: Wereldkeuken
porties: 16 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Limoen schoonboenen en boven kom groene schil eraf raspen.
  • Limoen uitpersen.
  • Ricotta, zout en peper naar smaak door limoenschil mengen.
  • Op werkvlak stuk folie uitspreiden.
  • Plakjes zalm erop leggen in rechthoek van ca. 20 x 16 cm.
  • Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met dun laagje limoenricotta.
  • Afdekken met blaadjes basilicum.
  • Met behulp van folie zalm vanaf lange zijde oprollen.
  • Zalmrol in folie wikkelen.
  • In koelkast ca. 1 uur laten opstijven.
  • Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakjes van ca. 1 cm dik snijden.
  • Serveren in schaaltjes.

Tips / Opmerkingen

60 Voorbereidingstijd. bereidingstijd 10 minuten

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm courgette lasagna

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis, Zalm
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller Hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven op 200 °C voorverwarmen.
  • Courgettes wassen en met kaasschaaf in plakken snijden.
  • Bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing met melk bereiden.
  • Laagje saus in ingevette ovenschaal schenken en met lasagnevellen afdekken.
  • Helft courgette en zalm op lasagne leggen en met saus afdekken.
  • Dit herhalen en met laag lasagnevellen afdekken.
  • Bovenop rest van saus schenken.
  • Met kaas bestrooien.
  • Lasagne in midden van oven in ca. 35 minuten gaar laten worden.