Broodjes met kruidenkaas en gerookte zalm
Allerhande 2003
porties: 4 personen
ingrediënten
- 10 g bieslook verse
- 4 takjes peterselie
- 7½ gr basilicum verse
- 200 g Hüttenkäse
- 4 Kaiserbroodjes
- 100 g gerookte zalmfilet
- 1 limoen
Bereidingswijze
- Grill voorverwarmen.
- Bieslook en peterselie boven kommetje heel fijn knippen.
- Blaadjes basilicum op elkaar leggen, in de lengte oprollen tot 'sigaartje' en in dunne reepjes knippen.
- Hüttenkäse door kruiden mengen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Broodjes op snijplank leggen en voorzichtig doormidden snijden.
- Helften met snijkant naar boven op bakplaat leggen en onder hete grill in 2 min. goudbruin roosteren.
- Zalm in repen snijden.
- Onderste helft van broodjes royaal bestrijken met kruidenkaas en zalm erop leggen.
- Afdekken met bovenkant broodjes.
- Limoen in 4 partjes snijden en naast broodjes leggen.