Recept afdrukken
No ratings yet

Broodjes met kruidenkaas en gerookte zalm

Allerhande 2003
Recept categorieën: Ontbijt, Vis, Zalm
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen.
  • Bieslook en peterselie boven kommetje heel fijn knippen.
  • Blaadjes basilicum op elkaar leggen, in de lengte oprollen tot 'sigaartje' en in dunne reepjes knippen.
  • Hüttenkäse door kruiden mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Broodjes op snijplank leggen en voorzichtig doormidden snijden.
  • Helften met snijkant naar boven op bakplaat leggen en onder hete grill in 2 min. goudbruin roosteren.
  • Zalm in repen snijden.
  • Onderste helft van broodjes royaal bestrijken met kruidenkaas en zalm erop leggen.
  • Afdekken met bovenkant broodjes.
  • Limoen in 4 partjes snijden en naast broodjes leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm palingsurprise

Allerhande 2002
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Helft van komkommer in flinterdunne plakjes snijden.
  • Rest van komkommer halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
  • Komkommer in kleine stukjes snijden.
  • Bieslook heel fijn knippen.
  • Palingfilets in dunne reepjes snijden.
  • In kommetje citroensap, olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • In kom paling, komkommerblokjes, bieslook, 1 1/2 eetlepel dressing en crème fraîche door elkaar scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kopjes eerst bekleden met plasticfolie, daarna met plakjes zalm.
  • Zalm over rand van kopjes laten hangen.
  • Palingmengsel erin scheppen en licht aandrukken.
  • Zalm over vulling dichtvouwen.
  • Kopjes tot gebruik in koelkast zetten.
  • Kopjes boven vier bordjes keren en timbaaltjes op bordjes laten glijden.
  • Voorzichtig folie verwijderen.
  • Tuinkers van bedje knippen. Plakjes komkommer en tuinkers rond timbaaltjes verdelen.
  • Rest van dressing erover sprenkelen. Eventueel garneren met stukje citroen.

Tips / Opmerkingen

Variatie:
Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in
voldoende aantallen rondzwemt.
Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met gerookte zalm en sinaasappeldressing

Allerhande 2002
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sinaasappel schoonboenen en schil dun eraf raspen.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • In kommetje 2 eetlepels sinaasappelsap,geraspte schil, mierikswortel, notenolie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Witlof schoonmaken en in brede repen snijden.
  • Van waterkers dikke stelen verwijderen.
  • In kom witlof, waterkers en helft van dressing luchtig door elkaar scheppen.
  • In midden van borden van salade bergje maken.
  • Plakjes zalm in repen van ca. 3 cm breed snijden.
  • Repen zalm rond salade draperen en rest van dressing over zalm druppelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmmousse

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Ontbijt, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

VoorBereiden:

    In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken:

    • Schaal bekleden met plasticfolie.
    • Op bodem enkele toefjes dille leggen.
    • Schaal bekleden met helft van plakjes zalm.
    • Sinaasappel uitpersen en sap in steelpan zachtjes verwarmen.
    • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen.
    • Steelpan in bak met koud water zetten en mengsel in ca. 2 minuten laten afkoelen tot lauwwarm. Rest van zalm in kleine stukjes snijden.
    • 3 Takjes dille fijnknippen.
    • In kom roomkaas en gelatinemengsel tot glad mengsel roeren.
    • Stukjes zalm, fijngeknipte dille, chilipoeder en peperbessen erdoor roeren.
    • Slagroom stijfkloppen en luchtig door zalmmengsel scheppen.
    • Zalmmengsel in schaal scheppen en bovenkant gladstrijken.
    • In koelkast mousse afgedekt in ca. 3 uur laten opstijven.

    Bereiden:

    • Platte schaal op ronde schaal zetten.
    • Samen keren, schudden en mousse op schaal laten glijden.
    • Folie voorzichtig verwijderen.
    • Garneren met rest van dille.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Tomaten preisoep

    Aller Hande 1996
    Recept categorieën: Soep, Vis, Voorgerechten
    porties: 4 personen

    Equipment

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • In braadpan boter verhitten.
    • Zalmfilet in reepjes snijden.
    • In pan preisoepgroenten a omscheppend ca. 2 minuten bakken.
    • Gezeefde tomaten en 1/2 liter water erdoor roeren.
    • Soep aan de kook brengen.
    • Bouillontablet boven soep verkruimelen en oplossen.
    • Soep op laag vuur ca. 5 minuten koken.
    • Soep op smaak brengen met zout en tabasco.
    • Zalmfilet door soep roeren en ca. 1 minuut meewarmen.
    • Soep in vier soepkommen scheppen.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Pizza met kabeljauw en garnalen

    Aller Hande 1996
    Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza, Vis, Zeevruchten
    porties: 4 personen
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    VOORBEREIDEN:

    • (Kabeljauw en garnalen in ca. 1 uur half laten ontdooien.)
    • Ui pellen en snipperen. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
    • Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
    • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
    • Tomatenblokjes erdoor roeren. ca. 3minuten op hoog vuur laten inkoken tot stevige saus ontstaat.
    • Roomkaas toevoegen en al roerend laten smelten.
    • Saus op smaak brengen met zout en peper.
    • Laten afkoelen. In kom broodmix met 4 eetlepels olie en 21/2 dl handwarm water volgens gebruiksaanwijzing tot soepel deeg kneden. ca. 15 minuten laten rijzen. Intussen artisjokharten afgieten en halveren.
    • Prei schoonmaken, in flinterdunne ringetjes snijden en wassen.
    • Zalm in reepjes snijden.
    • Korstjes van kaas snijden en kaas in lengte in repen van ca. 1 cm breed snijden.
    • Kabeljauw in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden.
    • Bestrooien met zout, peper en Italiaanse kruiden.
    • Bakplaat invetten.
    • Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
    • Deeg uitrollen tot rechthoekige lap ter grootte van bakplaat.
    • Bakplaat bekleden met deeglap.
    • Rand van deeg iets omhoog duwen.
    • Tomatensaus over deeg uitstrijken.
    • Achtereenvolgens prei, kabeljauw, garnalen, artisjokharten, reepjes zalm en olijven over pizza verdelen.
    • Kaasrepen in ruitpatroon op pizza leggen.
    • Pizza tot gebruik afdekken met aluminiumfolie en koel wegzetten.

    BEREIDEN:

    • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
    • Rest van olie over pizza druppelen.
    • Pizza 1 richel onder midden van oven schuiven en in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Pizza met bakplaat op tafel zetten.
    • Serveren met gemengde groene sla.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Pizza met kabeljauw en garnalen

    Aller Hande 1996
    porties: 4 personen
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    VOORBEREIDEN:

    • (Kabeljauw en garnalen in ca. 1 uur half laten ontdooien.)
    • Ui pellen en snipperen. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
    • Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
    • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
    • Tomatenblokjes erdoor roeren. ca. 3minuten op hoog vuur laten inkoken tot stevige saus ontstaat.
    • Roomkaas toevoegen en al roerend laten smelten.
    • Saus op smaak brengen met zout en peper.
    • Laten afkoelen. In kom broodmix met 4 eetlepels olie en 21/2 dl handwarm water volgens gebruiksaanwijzing tot soepel deeg kneden. ca. 15 minuten laten rijzen. Intussen artisjokharten afgieten en halveren.
    • Prei schoonmaken, in flinterdunne ringetjes snijden en wassen.
    • Zalm in reepjes snijden.
    • Korstjes van kaas snijden en kaas in lengte in repen van ca. 1 cm breed snijden.
    • Kabeljauw in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden.
    • Bestrooien met zout, peper en Italiaanse kruiden.
    • Bakplaat invetten.
    • Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
    • Deeg uitrollen tot rechthoekige lap ter grootte van bakplaat.
    • Bakplaat bekleden met deeglap.
    • Rand van deeg iets omhoog duwen.
    • Tomatensaus over deeg uitstrijken.
    • Achtereenvolgens prei, kabeljauw, garnalen, artisjokharten, reepjes zalm en olijven over pizza verdelen.
    • Kaasrepen in ruitpatroon op pizza leggen.
    • Pizza tot gebruik afdekken met aluminiumfolie en koel wegzetten.

    BEREIDEN:

    • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
    • Rest van olie over pizza druppelen.
    • Pizza 1 richel onder midden van oven schuiven en in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Pizza met bakplaat op tafel zetten.
    • Serveren met gemengde groene sla.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Zalmmousse

    Aller Hande 1996
    Recept categorieën: Ontbijt, Vis, Zalm
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    Voorbereiden:

    • In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten laten weken:
    • Schaal bekleden met plasticfolie.
    • Op bodem enkele toefjes dille leggen.
    • Schaal bekleden met helft van plakjes zalm.
    • Sinaasappel uitpersen en sap in steelpan zachtjes verwarmen.
    • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen.
    • Steelpan in bak met koud water zetten en mengsel in 2 minuten laten afkoelen tot lauwwarm.
    • Rest van zalm in kleine stukjes snijden. 3 Takjes dille fijnknippen.
    • In kom roomkaas en gelatinemengsel tot glad mengsel roeren.
    • Stukjes zalm, fijngeknipte dille, chilipoeder en peperbessen erdoor roeren.
    • Slagroom stijfkloppen en luchtig door zalmmengsel scheppen.
    • Zalmmengsel in schaal scheppen en bovenkant gladstrijken.
    • In koelkast mousse afgedekt in 3 uur laten opstijven.

    Bereiden:

    • Platte schaal op ronde schaal zetten.
    • Samen keren, schudden en mousse op schaal laten glijden.
    • Folie voorzichtig verwijderen.
    • Garneren met rest van dille.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Pizza met kabeljauw en garnalen

    Aller Hande 1996
    Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza, Vis, Zuidvruchten
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    VOORBEREIDEN:

    • Kabeljauw en garnalen in 1 uur half laten ontdooien.
    • Ui pellen en snipperen.
    • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
    • Ui 2 minuten zachtjes fruiten.
    • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
    • Tomatenblokjes erdoor roeren.
    • 3 minuten op hoog vuur laten inkoken tot stevige saus ontstaat.
    • Roomkaas toevoegen en al roerend laten smelten.
    • Saus op smaak brengen met zout en peper.
    • Laten afkoelen.
    • In kom broodmix met 4 eetlepels olie en 21/2 dl handwarm water volgens gebruiksaanwijzing tot soepel deeg kneden.
    • 15 minuten laten rijzen.
    • Intussen artisjokharten afgieten en halveren.
    • Prei schoonmaken, in flinterdunne ringetjes snijden en wassen.
    • Zalm in reepjes snijden.
    • Korstjes van kaas snijden en kaas in lengte in repen van 1 cm breed snijden. Kabeljauw in blokjes van 2 x 2 cm snijden.
    • Bestrooien met zout, peper en Italiaanse kruiden.
    • Bakplaat invetten.
    • Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
    • Deeg uitrollen tot rechthoekige lap ter grootte van bakplaat.
    • Bakplaat bekleden met deeglap.
    • Rand van deeg iets omhoog duwen.
    • Tomatensaus over deeg uitstrijken.
    • Achtereenvolgens prei, kabeljauw, garnalen, artisjokharten, reepjes zalm en olijven over pizza verdelen.
    • Kaasrepen in ruitpatroon op pizza leggen.
    • Pizza tot gebruik afdekken met aluminiumfolie en koel wegzetten.

    BEREIDEN:

    • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
    • Rest van olie over pizza druppelen.
    • Pizza 1 richel onder midden van oven schuiven en in 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
    • Pizza met bakplaat op tafel zetten. Serveren met gemengde groene sla.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Zalmterrine met paling

    AllerHande 1996
    Voorbereidingstijd15 minuten
    Bereidingstijd10 minuten
    Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    Voorbereiding:

    • Vorm invetten en bekleden met plasticfolie.
    • Helft van plakjes zalm over bodem verdelen.
    • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
    • Intussen paling in stukjes snijden.
    • In kom roomkaas en mosterd door elkaar roeren tot glad mengsel ontstaat.
    • Palingstukjes erdoor roeren.
    • In steelpan 1 eetlepel water verhitten.
    • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in heet water oplossen.
    • Gelatinemengsel al roerend in dun straaltje aan roomkaasmengsel toevoegen.
    • In kom slagroom bijna stijf kloppen.
    • Slagroom door roomkaasmengsel scheppen.
    • Helft van roomkaasmengsel in vorm scheppen.
    • Rest van
    • plakjes zalm erover verdelen.
    • Rest van roomkaasmengsel erop scheppen.
    • Terrine in koelkast afgedekt in ca. 4 uur laten opstijven.

    Bereiden:

    • In broodrooster brood roosteren.
    • Met uitsteekvormpje uit elke snee brood 1 rondje steken.
    • Plank op vorm leggen.
    • Samen keren, even schudden en terrine op plank laten glijden.
    • Plasticfolie voorzichtig verwijderen. Terrine in 8 plakken snijden.
    • Op vier borden elk 2 plakken van terrine leggen. Garneren met toefjes dille. Serveren met broodrondjes.