Recept afdrukken
No ratings yet

Tomaten preisoep

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep, Vis, Voorgerechten
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan boter verhitten.
  • Zalmfilet in reepjes snijden.
  • In pan preisoepgroenten a omscheppend ca. 2 minuten bakken.
  • Gezeefde tomaten en 1/2 liter water erdoor roeren.
  • Soep aan de kook brengen.
  • Bouillontablet boven soep verkruimelen en oplossen.
  • Soep op laag vuur ca. 5 minuten koken.
  • Soep op smaak brengen met zout en tabasco.
  • Zalmfilet door soep roeren en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Soep in vier soepkommen scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza met kabeljauw en garnalen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • (Kabeljauw en garnalen in ca. 1 uur half laten ontdooien.)
  • Ui pellen en snipperen. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Tomatenblokjes erdoor roeren. ca. 3minuten op hoog vuur laten inkoken tot stevige saus ontstaat.
  • Roomkaas toevoegen en al roerend laten smelten.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Laten afkoelen. In kom broodmix met 4 eetlepels olie en 21/2 dl handwarm water volgens gebruiksaanwijzing tot soepel deeg kneden. ca. 15 minuten laten rijzen. Intussen artisjokharten afgieten en halveren.
  • Prei schoonmaken, in flinterdunne ringetjes snijden en wassen.
  • Zalm in reepjes snijden.
  • Korstjes van kaas snijden en kaas in lengte in repen van ca. 1 cm breed snijden.
  • Kabeljauw in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden.
  • Bestrooien met zout, peper en Italiaanse kruiden.
  • Bakplaat invetten.
  • Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
  • Deeg uitrollen tot rechthoekige lap ter grootte van bakplaat.
  • Bakplaat bekleden met deeglap.
  • Rand van deeg iets omhoog duwen.
  • Tomatensaus over deeg uitstrijken.
  • Achtereenvolgens prei, kabeljauw, garnalen, artisjokharten, reepjes zalm en olijven over pizza verdelen.
  • Kaasrepen in ruitpatroon op pizza leggen.
  • Pizza tot gebruik afdekken met aluminiumfolie en koel wegzetten.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Rest van olie over pizza druppelen.
  • Pizza 1 richel onder midden van oven schuiven en in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Pizza met bakplaat op tafel zetten.
  • Serveren met gemengde groene sla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza met kabeljauw en garnalen

Aller Hande 1996
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • (Kabeljauw en garnalen in ca. 1 uur half laten ontdooien.)
  • Ui pellen en snipperen. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Tomatenblokjes erdoor roeren. ca. 3minuten op hoog vuur laten inkoken tot stevige saus ontstaat.
  • Roomkaas toevoegen en al roerend laten smelten.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Laten afkoelen. In kom broodmix met 4 eetlepels olie en 21/2 dl handwarm water volgens gebruiksaanwijzing tot soepel deeg kneden. ca. 15 minuten laten rijzen. Intussen artisjokharten afgieten en halveren.
  • Prei schoonmaken, in flinterdunne ringetjes snijden en wassen.
  • Zalm in reepjes snijden.
  • Korstjes van kaas snijden en kaas in lengte in repen van ca. 1 cm breed snijden.
  • Kabeljauw in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden.
  • Bestrooien met zout, peper en Italiaanse kruiden.
  • Bakplaat invetten.
  • Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
  • Deeg uitrollen tot rechthoekige lap ter grootte van bakplaat.
  • Bakplaat bekleden met deeglap.
  • Rand van deeg iets omhoog duwen.
  • Tomatensaus over deeg uitstrijken.
  • Achtereenvolgens prei, kabeljauw, garnalen, artisjokharten, reepjes zalm en olijven over pizza verdelen.
  • Kaasrepen in ruitpatroon op pizza leggen.
  • Pizza tot gebruik afdekken met aluminiumfolie en koel wegzetten.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Rest van olie over pizza druppelen.
  • Pizza 1 richel onder midden van oven schuiven en in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Pizza met bakplaat op tafel zetten.
  • Serveren met gemengde groene sla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmmousse

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Ontbijt, Vis, Zalm
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten laten weken:
  • Schaal bekleden met plasticfolie.
  • Op bodem enkele toefjes dille leggen.
  • Schaal bekleden met helft van plakjes zalm.
  • Sinaasappel uitpersen en sap in steelpan zachtjes verwarmen.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen.
  • Steelpan in bak met koud water zetten en mengsel in 2 minuten laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Rest van zalm in kleine stukjes snijden. 3 Takjes dille fijnknippen.
  • In kom roomkaas en gelatinemengsel tot glad mengsel roeren.
  • Stukjes zalm, fijngeknipte dille, chilipoeder en peperbessen erdoor roeren.
  • Slagroom stijfkloppen en luchtig door zalmmengsel scheppen.
  • Zalmmengsel in schaal scheppen en bovenkant gladstrijken.
  • In koelkast mousse afgedekt in 3 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • Platte schaal op ronde schaal zetten.
  • Samen keren, schudden en mousse op schaal laten glijden.
  • Folie voorzichtig verwijderen.
  • Garneren met rest van dille.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza met kabeljauw en garnalen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza, Vis, Zuidvruchten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • Kabeljauw en garnalen in 1 uur half laten ontdooien.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Tomatenblokjes erdoor roeren.
  • 3 minuten op hoog vuur laten inkoken tot stevige saus ontstaat.
  • Roomkaas toevoegen en al roerend laten smelten.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Laten afkoelen.
  • In kom broodmix met 4 eetlepels olie en 21/2 dl handwarm water volgens gebruiksaanwijzing tot soepel deeg kneden.
  • 15 minuten laten rijzen.
  • Intussen artisjokharten afgieten en halveren.
  • Prei schoonmaken, in flinterdunne ringetjes snijden en wassen.
  • Zalm in reepjes snijden.
  • Korstjes van kaas snijden en kaas in lengte in repen van 1 cm breed snijden. Kabeljauw in blokjes van 2 x 2 cm snijden.
  • Bestrooien met zout, peper en Italiaanse kruiden.
  • Bakplaat invetten.
  • Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
  • Deeg uitrollen tot rechthoekige lap ter grootte van bakplaat.
  • Bakplaat bekleden met deeglap.
  • Rand van deeg iets omhoog duwen.
  • Tomatensaus over deeg uitstrijken.
  • Achtereenvolgens prei, kabeljauw, garnalen, artisjokharten, reepjes zalm en olijven over pizza verdelen.
  • Kaasrepen in ruitpatroon op pizza leggen.
  • Pizza tot gebruik afdekken met aluminiumfolie en koel wegzetten.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Rest van olie over pizza druppelen.
  • Pizza 1 richel onder midden van oven schuiven en in 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Pizza met bakplaat op tafel zetten. Serveren met gemengde groene sla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmterrine met paling

AllerHande 1996
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd10 min
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Vorm invetten en bekleden met plasticfolie.
  • Helft van plakjes zalm over bodem verdelen.
  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • Intussen paling in stukjes snijden.
  • In kom roomkaas en mosterd door elkaar roeren tot glad mengsel ontstaat.
  • Palingstukjes erdoor roeren.
  • In steelpan 1 eetlepel water verhitten.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in heet water oplossen.
  • Gelatinemengsel al roerend in dun straaltje aan roomkaasmengsel toevoegen.
  • In kom slagroom bijna stijf kloppen.
  • Slagroom door roomkaasmengsel scheppen.
  • Helft van roomkaasmengsel in vorm scheppen.
  • Rest van
  • plakjes zalm erover verdelen.
  • Rest van roomkaasmengsel erop scheppen.
  • Terrine in koelkast afgedekt in ca. 4 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • In broodrooster brood roosteren.
  • Met uitsteekvormpje uit elke snee brood 1 rondje steken.
  • Plank op vorm leggen.
  • Samen keren, even schudden en terrine op plank laten glijden.
  • Plasticfolie voorzichtig verwijderen. Terrine in 8 plakken snijden.
  • Op vier borden elk 2 plakken van terrine leggen. Garneren met toefjes dille. Serveren met broodrondjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmterrine met paling

AllerHande 1996
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Vorm invetten en bekleden met plasticfolie.
  • Helft van plakjes zalm over bodem verdelen.
  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • Intussen paling in stukjes snijden.
  • In kom roomkaas en mosterd door elkaar roeren tot glad mengsel ontstaat.
  • Palingstukjes erdoor roeren.
  • In steelpan 1 eetlepel water verhitten.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in heet water oplossen.
  • Gelatinemengsel al roerend in dun straaltje aan roomkaasmengsel toevoegen.
  • In kom slagroom bijna stijf kloppen.
  • Slagroom door roomkaasmengsel scheppen.
  • Helft van roomkaasmengsel in vorm scheppen.
  • Rest van
  • plakjes zalm erover verdelen.
  • Rest van roomkaasmengsel erop scheppen.
  • Terrine in koelkast afgedekt in ca. 4 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • In broodrooster brood roosteren.
  • Met uitsteekvormpje uit elke snee brood 1 rondje steken.
  • Plank op vorm leggen.
  • Samen keren, even schudden en terrine op plank laten glijden.
  • Plasticfolie voorzichtig verwijderen. Terrine in 8 plakken snijden.
  • Op vier borden elk 2 plakken van terrine leggen. Garneren met toefjes dille. Serveren met broodrondjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmrolletjes met limoenricotta

Recept categorieën: Hapjes, Zalm
Land van herkomst: Wereldkeuken
porties: 16 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Limoen schoonboenen en boven kom groene schil eraf raspen.
  • Limoen uitpersen.
  • Ricotta, zout en peper naar smaak door limoenschil mengen.
  • Op werkvlak stuk folie uitspreiden.
  • Plakjes zalm erop leggen in rechthoek van ca. 20 x 16 cm.
  • Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met dun laagje limoenricotta.
  • Afdekken met blaadjes basilicum.
  • Met behulp van folie zalm vanaf lange zijde oprollen.
  • Zalmrol in folie wikkelen.
  • In koelkast ca. 1 uur laten opstijven.
  • Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakjes van ca. 1 cm dik snijden.
  • Serveren in schaaltjes.

Tips / Opmerkingen

60 Voorbereidingstijd. bereidingstijd 10 minuten

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm courgette lasagna

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis, Zalm
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller Hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven op 200 °C voorverwarmen.
  • Courgettes wassen en met kaasschaaf in plakken snijden.
  • Bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing met melk bereiden.
  • Laagje saus in ingevette ovenschaal schenken en met lasagnevellen afdekken.
  • Helft courgette en zalm op lasagne leggen en met saus afdekken.
  • Dit herhalen en met laag lasagnevellen afdekken.
  • Bovenop rest van saus schenken.
  • Met kaas bestrooien.
  • Lasagne in midden van oven in ca. 35 minuten gaar laten worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Amuse met aardappel

Totale tijd20 min
Recept categorieën: Amuse, Groenten, Kaas, Vis, Zalm
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 12 stks

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen en in 6 plakjes van ca. 1/2 cm snijden.
  • Aardappelplakjes in ca. 3 minuten beetgaar koken.
  • Plakjes uit water scheppen, laten uitlekken en drogen op keukenpapier.
  • In kom aardappelplakjes mengen met currypasta en olie.
  • Vervolgens koekenpan verhitten, aardappelcurryschijfjes toevoegen en op niet te hoog vuur in ca. 3 à 4 minuten gaar bakken.
  • Schijfjes uit pan op keukenpapier scheppen en direct bestrooien met zout en peper.
  • Schijfjes laten afkoelen en verdelen over bordjes.
  • Kaas in plakjes snijden.
  • Kaasplakjes op aardappelschijfjes leggen.
  • Zalm in plakjes verdelen en op geitenkaas leggen.
  • Amuses garneren met bieslooksprietjes.