Pastasalade met zalm en sinaasappeldressing
AllerHande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 300 g penne
- 300 g broccoli in kleine roosjes
- 225 g doperwten fijn, diepvries
- 1 sinaasappel
- 125 ml zure room
- 1 theelepel mosterd
- 200 g gerookte zalmfilet
- 1 blikje maïskorrels 300 g, uitgelekt
Bereidingswijze
- Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Giet de pasta af, spoel 'm af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet.
- Kook de broccoli in een klein laagje kokend water met zout in 2-3 minuten beetgaar.
- Doe de doperwten in een schaal, giet er kokend water op en laat 2-3 minuten staan tot de
- doperwten net ontdooid zijn.
- Giet de broccoli en de doperwten af, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed
- uitlekken in een vergiet.
- Boen de sinaasappel schoon. Schep de zure room in een ruime serveerschaal en rasp de schil van de sinaasappel erboven fijn.
- Pers de sinaasappel uit en roer het sap met de mosterd door de room.
- Breng de dressing op smaak met zout en (versgemalen) peper.
- Snijd de zalm in repen van drie centimeter breed.
- Schep de pasta met de broccoli, doperwten, maïs en de zalm door de dressing.