Recept afdrukken
No ratings yet

Meloen met kip en asperges

Recept categorieën: Brunch, Fruit, Kip, Lunch
Auteur: Sonja van de Rhoer

ingrediënten

voor de dressing

voor de salade

Bereidingswijze

  • Halveer de meloentjes en haal het vruchtvlees eruit met een bolletjesboor of snijd het in blokjes.
  • Maak voor de dressing de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen.
  • Klop een dressing van de ingrediënten.
  • Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de kipfilet aan beide kanten in 3-4 minuten aan.
  • Bestrooi ze met zout en peper en schenk de grappa, vermout of witte wijn erbij.
  • Laat de kip, afgedekt, in ± 8 minuten gaar smoren.
  • Neem de kip uit de pan en schenk het bakvocht bij de dressing.
  • Snijd de afgekoelde kip in blokjes.
  • Schil zo nodig het houtige onderstukje van de asperges, was de groente en stoom de asperges, afhankelijk van de dikte en ouderdom, afgedekt, in 5-8 minuten beetgaar.
  • Neem de asperges uit de pan en laat ze afkoelen.
  • Snijd de asperges in diagonale stukjes van 4-5 cm lengte.
  • Halveer dikkere exemplaren in de lengte.
  • Meng de asperges met de kip en de dressing en vul de meloenhelften hiermee.
  • Bestrooi met geroosterd sesamzaad.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

Neem gerookte kipfilet in plaats van zelf het kipfilet te bakken.
Of vervang de kipfilet door rauwe (Ganda)ham.
Garneer in dit geval met fijngeknipte salie in plaats van sesamzaad.

Info:

Een feestelijk lunchgerecht dat ook heel goed als hoofdgerecht kan worden geserveerd. Maak in het laatste geval een dubbele hoeveelheid vulling.
Meloenen zijn er in soorten en maten. Van heel groot tot klein, van friszuur tot honingzoet. Kies voor dit gerecht liefst de kleine Cavaillon meloenen, zodat een halve per persoon kan worden gevuld. Natuurlijk kan ook gewoon het vruchtvlees van bijvoorbeeld een ogenmeloen in stukjes door de salade worden gemengd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese mihoen met lente uitjes en sesam

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Snijd de bacon in reepjes en de hamlapjes in heel kleine blokjes.
  • Meng de marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie.
  • Voeg de vleesblokjes toe en marineer 5 minuten.
  • Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • Snijd ondertussen de lente-uitjes in smalle ringen.
  • Verhit een wok.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesblokjes en de bacon 5 minuten.
  • Voeg de spitskool en de lente-uitjes toe en wok 5 minuten.
  • Schep de kruidenmix (uit het pakje), de mihoen en het sesamzaad erdoor.
  • Wok nog een paar minuten tot alles goed warm is geworden.
  • Verdeel de mihoen over de kommen of borden .

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Zet Conimex Smaakmakers Ketjap Manis en knapperige Gebakken Uitjes op tafel om zelf naar smaak toe te voegen
Variatietip:
Deze combinatie is ook heel lekker als salade.
Laat het gewokte vlees afkoelen.
Wok de spitskool 2 minuten voeg dan de kruidenmix toe en wok nog 1 minuut.
Zet het vuur uit, meng alle ingrediënten en voeg naar smaak wat citroensap en olie toe.
Lauwwarm of koud serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken paksoi met varkensvleesreepjes

porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
  • Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen van 1 cm.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van 3 cm.
  • Verhit de olie in een ruime braadpan of wok en bak het pepertje met de ui en de knoflook al omscheppend 3 minuten.
  • Voeg de paprika toe en bak alles al omscheppend 5 minuten mee.
  • Schep het vlees met het gemberpoeder en peper naar smaak erdoor en bak het al omscheppend 3 minuten mee.
  • Voeg de paksoi toe en bak alles al omscheppend op hoog vuur 2 minuten.
  • Voeg de sojasaus, de Cherry, de bouillon en naar smaak peper en zout toe en warm alles goed door.
  • Garneer met de sesamzaadjes.
  • Lekker met witte rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijst met krabsticks

Recept categorieën: Rijst, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Japan
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst met 4 dl water en de verkruimelde bouillontablet volgens
  • de gebruiksaanwijzing gaar en laat hem afkoelen.
  • Breng de azijn met de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
  • Laat het azijnmengsel afkoelen en voeg de sojasaus toe.
  • Schep de komkommer, krabsticks en saus door rijst.
  • Doe het geheel over in een schaal en strooi er sesamzaad over.

Chrysantenrijst
Recept afdrukken
No ratings yet

Chrysantenrijst

Recept categorieën: Rijst
Land van herkomst: Japan
porties: 15 ballen

Bereidingswijze

  • Kook de rijst, zoals in het recept voor Kip Donbun.
  • Besprenkel de rijst met sojasaus en bedek het geheel met een vochtige doek.
  • Verwarm de oven voor op 130°C.
  • Leg een vel nori op een bakplaat en laat het 3-4 minuten drogen.
  • Verkruimel het vervolgens en schep het, samen met het geroosterde
  • sesamzaad en de gember door de rijst.
  • Verdeel de rijst met vochtige handen in 15 ballen.
  • Leg een bal in het midden van een stuk kaasdoek of linnen, neem de hoeken
  • op een draai deze om een stevige rijstbal te vormen.
  • Doe dit met alle ballen.
  • Druk de ballen met vochtige vingers een beetje plat.
  • Bedek ze met een vochtige doek en zet ze apart.
  • Vermeng de eieren, de dashi, de suiker en de saké en klop alles goed door
  • elkaar.
  • Olie een bakpan licht in en verhit hem.
  • Doe er 4 eetlepels eiermengsel in en bak de omelet op matig vuur 1-1/2
  • minuut, tot de randen droog zijn.
  • Keer de omelet en bak de andere kant ± 30-60 seconden tot het eiermengsel
  • helemaal is gestold.
  • Maak het eiermengsel op deze wijze op.
  • Laat de omeletten afkoelen en snijd ze in dunne repen van ± 10
  • cm.
  • Leg de omeletrepen over de rijstballen, zodat zich chrysantenblaadjes
  • vormen.
  • Maak een lichte holte in het midden van elke rijstbal en vul die met een
  • beetje rode kaviaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Warme varkenssalade

Recept categorieën: Salade, Vlees
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Voor de dressing:

Bereidingswijze

  • Meng het vlees met de tomaten en de olijfolie en kruid met peper en zout. 
  • Verwarm in een steelpan de olie voor de dressing. 
  • Bak er de chilipeper en het sesamzaad een minuut in. 
  • Haal van het vuur en voeg de mirin, de sojasaus en het limoensap toe. 
  • Houd warm.
  • Rooster het vlees en de tomaten kort op de barbecue of in een grillpan. 
  • Meng de sla met de munt, de koriander en de blokjes meloen. 
  • Verdeel de salade over de 4 borden. 
  • Leg er het vlees en de tomaten bovenop. 
  • Giet de warme dressing over de salade.