Geroosterde Paprika en Artisjokken Risotto

Deze geroosterde paprika en artisjokken risotto is een heerlijk vegetarisch gerecht boordevol smaak. De combinatie van romige risotto, geroosterde paprika's en gemarineerde artisjokharten zorgt voor een verrukkelijke maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 300 g risottorijst
  • 900 ml groentebouillon van tablet
  • 1 potje gemarineerde artisjokharten met peterselie carciofi, 190 g
  • 2 rode paprika's
  • ½ zakje amandelschaafsel à 45 g
  • 1 zakje gemalen oude kaas à 80 g

Instructies

  • Verwarm de grill voor.
  • Pel en snipper de ui.
  • Fruit de ui in een braadpan in 2 eetlepels olijfolie gedurende 2 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe en bak al roerend tot de rijst glanst.
  • Schenk geleidelijk de groentebouillon erbij en kook de rijst in 20 minuten gaar.
  • Laat de artisjokharten uitlekken en vang het vocht op.
  • Was de paprika's en leg ze in hun geheel op een bakplaat onder de grill, keer ze regelmatig.
  • Rooster de paprika's tot het vel begint te blakeren.
  • Doe ze vervolgens in een plastic zak en laat ze 5 minuten rusten.
  • Pel het zwarte vel van de paprika's en snijd ze in stukjes.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
  • Meng de artisjokken, paprika, 4 eetlepels artisjokkenvocht en de helft van de kaas door de risotto en verwarm nog 2 minuten.
  • Breng de risotto op smaak met zout en peper en strooi de rest van de kaas en het geroosterde amandelschaafsel erover.
  • Serveer de risotto met een salade van rucola met balsamicodressing.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 12 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rijst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch