Gesmolten Camembert uit de Oven

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 winterpeen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 camembertkaasje in doosje
  • 1 mespunt komijn djinten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil en was de winterpeen.
  • Snijd de winterpeen vervolgens in dikke plakken en daarna in dikke repen.
  • Snijd de onderkant van de bleekselderij af en verwijder eventuele harde draden door ze met een scherp mesje af te trekken.
  • Halveer de bleekselderij en snijd deze in de lengte in repen.
  • Verwijder het papier van het camembertdoosje en haal het kaasje uit het plastic papiertje.
  • Verwijder eventuele stickers.
  • Snijd een kruislings patroon in de korst van de camembert en bestrooi deze met komijn.
  • Plaats de camembert terug in het doosje.
  • Leg de camembert op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het gedurende 15 minuten smelten in het midden van de oven.
  • Serveer de gesmolten camembert in het geopende doosje.
  • Dompel de repen wortel en bleekselderij in de gesmolten camembert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gesmolten camembert met warm stokbrood of crackers voor een heerlijk voorgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch