Thaise curryballetjes met pindasaus
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 limoen
- 500 g gehakt half-om-half
- 2 el Thaise groene currypasta
- 2 eiwitten
- 1 ½ el zonnebloemolie
- 200 ml kokosmelk
- 3 el pindakaas
- 1 el sojasaus
- 3 stengels citroengras elk in 4 lange sprieten
- gesneden of 12 satestokjes
Bereidingswijze
Voorbereiden:
- Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
- Kneed het gehakt met de geraspte limoenschil, 1 eetlepel currypasta, de eiwitten en naar smaak zout heel goed door elkaar.
- Draai van het gehakt 24 stevige balletjes.
- Steek de balletjes op de sprieten citroengras of stokjes.
Bereiden
- Verhit de grillpan goed voor.
- Bestrijk het gehakt met 1 eetlepel olie en gril de spiesjes op middelhoog vuur in ca. 10 minuten gaar. 3.
- Verwarm voor de saus een ½ eetlepel olie en fruit hierin de resterende currypasta 1 minuut.
- Voeg de kokosmelk, pindakaas en sojasaus toe en breng de saus al roerend tot tegen de kook aan.
- Breng op smaak met zout en enkele druppels limoensap.
- Serveer de saus bij de spiesjes.
Tips / Opmerkingen
Lekker met pandanrijst, blaadjes koriander en Thaise wokgroenten.