Ku lo yuk met prei paprikamie
porties: 4 personen
ingrediënten
- 400 g hamlappen
- 3 paprika’s
- olie voor bakken en frituren
- 300 g gesneden prei
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 1 zak Conimex Chinese Eiermie 250 g
- 4 eetlepels Conimex Atjar Tjampoer
- 1 blikje fruitcocktail 227 g
- 1 zakje Ku Lo Yuk Saus
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in blokjes van ca. 1 cm.
- Maak de paprika’s schoon en snijd in brede repen.
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de prei en paprika op een hoog vuur in 5 minuten.
- Roer beslag van bakmeel, 2 dl water en wat zout.
- Verhit een flinke laag olie in frituurpan tot 180ºC.
- Kook mie volgens aanwijzing op verpakking.
- Afgieten en mengen met groenten en 3 eetlepels atjar.
- Breng 1 dl water met 1 dl van de siroop (uit het blikje) aan de kook.
- Voeg al roerende het kokende water-siroop toe aan de sausmix.
- Voeg 1 eetlepel (goed uitgelekte) atjar en het fruit aan de saus toe.
- Haal blokjes vlees door het beslag.
- Laat ze direct in hete olie glijden en frituur ze (6 à 8 tegelijk) bruin en gaar.
- Laat op keukenpapier uitlekken.
- Leg Ku Lo Yuk in schaaltjes, schep saus erover.
- Geef rest van saus en prei-paprikamie er apart bij.