Recept afdrukken
No ratings yet

Ku lo yuk met prei paprikamie

Recept categorieën: Fruit, Mie, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes van ca. 1 cm.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd in brede repen.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de prei en paprika op een hoog vuur in 5 minuten.
  • Roer beslag van bakmeel, 2 dl water en wat zout.
  • Verhit een flinke laag olie in frituurpan tot 180ºC.
  • Kook mie volgens aanwijzing op verpakking.
  • Afgieten en mengen met groenten en 3 eetlepels atjar.
  • Breng 1 dl water met 1 dl van de siroop (uit het blikje) aan de kook.
  • Voeg al roerende het kokende water-siroop toe aan de sausmix.
  • Voeg 1 eetlepel (goed uitgelekte) atjar en het fruit aan de saus toe.
  • Haal blokjes vlees door het beslag.
  • Laat ze direct in hete olie glijden en frituur ze (6 à 8 tegelijk) bruin en gaar.
  • Laat op keukenpapier uitlekken.
  • Leg Ku Lo Yuk in schaaltjes, schep saus erover.
  • Geef rest van saus en prei-paprikamie er apart bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sweet chili wok roll met kip en cashewnoten

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip, Noten
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 3 minuten.
  • Wok vervolgens de prei 2 minuten mee.
  • Roer er vervolgens de wortelreepjes en ca. 6 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
  • Besprenkel de wok rolls met wat water en verwarm 20 seconden per wok roll of 1 minuut voor alle wok rolls tegelijkertijd op 750 watt in de magnetron.
  • Of warm ze aan beide kanten op in een hete koekenpan.
  • Hak de cashewnoten grof en schep ze met de koriander door de sweet chilikip en de groenten.
  • Schep de sweet chilikip op de wok rolls en rol ze op.
  • Leg ze op de borden.

Notities

Serveertip:

Zet voor een extra lekker smaakje Conimex Seroendeng op tafel en geef
er Atjar Taugé bij om naar eigen smaak toe te voegen.

Variatietip:

Vervang Woksaus Thaise Sweet Chili door Woksaus Japanse Teriyaki Honing. En maak een salade van reepjes ijsbergsla in plaats van wortel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Babi ketjap van Inmerc.nl

Varkensvlees in ketjapsaus
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

voor de marinade:

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm.
  • Verhit de olie in een wok of braadpan en bak het vlees rondom bruin.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en schep het vlees erdoor.
  • Laat het vlees afgedekt minstens 8 uur in de koelkast marineren.
  • Schep het vlees met de marinade in een braadpan en breng het geheel al roerende aan de kook.
  • Laat het vlees afgedekt in 30 minuten zachtjes gaar worden.
  • Lekker met witte rijst of mie en een salade.

Cappelletti met prei bolognesesaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Cappelletti met prei bolognesesaus

Recept categorieën: Pasta
Land van herkomst: Italië
Porties: 4

Ingrediënten

Instructies

  • Cappelletti koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tomaten fijnsnijden.
  • In wok of braadpan olie verhitten.
  • Prei ca. 3 minuten roerbakken.
  • Saus en tomaten toevoegen en door en door verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Cappelletti serveren met bolognesesaus en kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ketjapkip met sambalprei en rijst

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Rijst
Land van herkomst: Oosters
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Verwarm de grill.
  • Meng in een schaaltje de ketjap met een halve eetlepel sambal.
  • Wentel de kipkarbonades erdoor en laat ze in een schaaltje tenminste 10 minuten marineren.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Rooster de kipkarbonades op of onder de licht ingevette grill of barbecue in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar.
  • Vaak keren!
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de prei 3 minuten.
  • Voeg na 2 minuten naar smaak een halve of hele eetlepel sambal toe.
  • Schep de rijst en sambalprei op 4 borden en leg de ketjapkip erbij.
  • Serveer er voor de liefhebbers limoen bij, om aan tafel uit te knijpen.
  • Eet smakelijk!

Notities

Serveertip:

Knapperige Conimex Kroepoek is hier heerlijk bij.

Variatietip:

Maak in plaats van sambalprei, kerrieprei met Conimex Boemboe voor Kerriegroenten. Dat smaakt ook uitstekend bij de ketjapkip, die trouwens ook op de BBQ bereid kan worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Quorn stukjes met prei en kerrie

Recept categorieën: Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Bestrooi de Quorn stukjes met kerrie en laat even intrekken.
  • Verhit de olie en roerbak de Quorn stukjes.
  • Doe er de champignons, de prei , de paprika en de venkel bij.
  • En roerbak nog ongeveer 2 minuten.
  • Meng de bouillonpoeder met 2 dl water en voeg dit toe.
  • Laat nog even sudderen.
  • Meng het bindmiddel met de Blue band finesse en bind hiermee het stoofvocht.
  • Serveer met rijst of stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zachte Bombay rijst met maïs en tomaat

Recept categorieën: Rijst, Vlees
Land van herkomst: India
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
  • Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat hem goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt met 2 eetlepels ketjap 7 minuten.
  • Wok de prei vervolgens 3 minuten mee.
  • Voeg de (uitgelekte) maïskorrels en de kerstomaatjes toe en wok alles nog 2 minuten.
  • Voeg naar smaak ca. 8 eetlepels woksaus toe.
  • Schep de rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
  • Schep de rijst in diepe borden of kommen.

Notities

Serveertip:
Zet Conimex Atjar Tjampoer, Sambal Badjak en geraspte Kokos op tafel,

Recept afdrukken
No ratings yet

Mihoen met gekruide tofu

Recept categorieën: Groenten, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Pers de knoflook in een kom en roer er de eetlepel sambal oelek, de ketjap en het citroensap door.
  • Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en daarna in blokjes van 2 x 2 cm.
  • Schep ze door de marinade en laat die afgedekt minstens 30 minuten intrekken.
  • Breng in een grote pan ruim water aan de kook, roer er 1 theelepel zout door en neem de pan van het vuur.
  • Laat de mihoen 2 minuten in het water weken, giet af in een zeef of vergiet en spoel af onder de koude kraan.
  • Snipper de ui.
  • Was de gesneden prei en laat uitlekken.
  • Snijd de geschrapte wortel in dunne reepjes en de schoongemaakte champignons in plakjes.
  • Was de taugé in ruim koud water, schep er de bovendrijvende groene vliesjes af en laat de taugé uitlekken.
  • Verhit de olie in een wok en bak de blokjes tofu met niet te veel tegelijk op hoog vuur rondom goudbruin.
  • Schep de tofu voorzichtig om, zodat de blokjes heel blijven.
  • Schep ze in een zeef of vergiet, bekleed met keukenpapier en laat ze uitlekken.
  • Schep de olie op 2 eetlepels na uit de wok.
  • Fruit de ui met het gemberpoeder en de theelepel sambal lichtbruin.
  • Laat de wortel 2 minuten meebakken en voeg de prei en de champignons toe.
  • Roerbak 3 minuten en breng op smaak met wat zout.
  • Schep de mihoen door de groenten en laat goed doorwarmen.
  • Schep er tenslotte de taugé en de tofu door en laat nog 1 minuut doorwarmen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese roerbakschotel

Recept categorieën: Roerbakken / Wokken, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: China
Porties: 2
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snij ‘m fijn.
  • Verhit een eetlepel olie in de wok.
  • Pel de knoflook, pers ‘m uit en bak ‘m gedurende 1 minuutje samen met de peper op de hoogste stand.
  • Snij het vlees in reepjes, voeg ze toe en laat 2 minuten meebakken.
  • Schep daarna het vlees uit de wok en houd het warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de champignons, sojascheuten en prei een 2-tal minuutjes.
  • Trek de mie uit elkaar en laat ‘m 2 minuten meebakken.
  • Voeg het vlees toe zodra de mie warm is.
  • Verwarm nog even door en breng op smaak met sojasaus.

Notities

Garneer het gerecht met pinda’s en blokjes tomaat.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wokgerecht van Gemarineerde Tilapia met Groenten en Mie

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Roerbakken / Wokken, Vis
Land van herkomst: China
Porties: 4
calorieën: 350kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Marineer de tilapiafilet in een beetje woksaus gedurende 10 minuten.
  • Verhit de wokolie in een wok.
  • Voeg de knoflook toe en bak deze gedurende 1 minuut.
  • Voeg de gemarineerde tilapia toe en bak deze ongeveer 1 minuut mee.
  • Voeg de Chinese roerbakmix en prei toe en roerbak deze gedurende ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de resterende woksaus toe en verwarm het gerecht goed door.
  • Kook ondertussen de Chinese mie volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng de uitgelekte mie met de gesneden bosuitjes.
  • Verdeel de mie over 4 borden en schep het vis-groentemengsel ernaast.
  • Serveer direct en geniet van de heerlijke smaken!

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling, vormt een goede combinatie met dit gerecht en zal de verschillende smaken mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 25g | Vet: 10g | Zout: 1.5mg | Sugar: 6g