Chinese mihoen met lente uitjes en sesam
porties: 4 personen
ingrediënten
- 100 g bacon
- 200 g hamlapjes
- 1 pakje Conimex Mix voor Mihoen Speciaal
- Conimex Wok Olie
- 1 zak Conimex Mihoen 250 g
- 1 bosje lente-uitjes
- 600 g gesneden spitskool
- 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
Bereidingswijze
- Snijd de bacon in reepjes en de hamlapjes in heel kleine blokjes.
- Meng de marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie.
- Voeg de vleesblokjes toe en marineer 5 minuten.
- Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en laten uitlekken.
- Snijd ondertussen de lente-uitjes in smalle ringen.
- Verhit een wok.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesblokjes en de bacon 5 minuten.
- Voeg de spitskool en de lente-uitjes toe en wok 5 minuten.
- Schep de kruidenmix (uit het pakje), de mihoen en het sesamzaad erdoor.
- Wok nog een paar minuten tot alles goed warm is geworden.
- Verdeel de mihoen over de kommen of borden .
Tips / Opmerkingen
Serveertip:
Zet Conimex Smaakmakers Ketjap Manis en knapperige Gebakken Uitjes op tafel om zelf naar smaak toe te voegen
Variatietip:
Deze combinatie is ook heel lekker als salade.
Laat het gewokte vlees afkoelen.
Wok de spitskool 2 minuten voeg dan de kruidenmix toe en wok nog 1 minuut.
Zet het vuur uit, meng alle ingrediënten en voeg naar smaak wat citroensap en olie toe.
Lauwwarm of koud serveren.
Laat het gewokte vlees afkoelen.
Wok de spitskool 2 minuten voeg dan de kruidenmix toe en wok nog 1 minuut.
Zet het vuur uit, meng alle ingrediënten en voeg naar smaak wat citroensap en olie toe.
Lauwwarm of koud serveren.