Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese mihoen met lente uitjes en sesam

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Snijd de bacon in reepjes en de hamlapjes in heel kleine blokjes.
  • Meng de marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie.
  • Voeg de vleesblokjes toe en marineer 5 minuten.
  • Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • Snijd ondertussen de lente-uitjes in smalle ringen.
  • Verhit een wok.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesblokjes en de bacon 5 minuten.
  • Voeg de spitskool en de lente-uitjes toe en wok 5 minuten.
  • Schep de kruidenmix (uit het pakje), de mihoen en het sesamzaad erdoor.
  • Wok nog een paar minuten tot alles goed warm is geworden.
  • Verdeel de mihoen over de kommen of borden .

Notities

Serveertip:
Zet Conimex Smaakmakers Ketjap Manis en knapperige Gebakken Uitjes op tafel om zelf naar smaak toe te voegen
Variatietip:
Deze combinatie is ook heel lekker als salade.
Laat het gewokte vlees afkoelen.
Wok de spitskool 2 minuten voeg dan de kruidenmix toe en wok nog 1 minuut.
Zet het vuur uit, meng alle ingrediënten en voeg naar smaak wat citroensap en olie toe.
Lauwwarm of koud serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Noedelsoep met lente uitjes en gamba’s

Recept categorieën: Noedels, Soep, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Snijd de lente-ui in stukjes.
  • Verwijder de kroontjes van de tomaatjes en was ze.
  • Breng 750 ml water met de bouillontablet aan de kook.
  • Roer tot de tablet is opgelost.
  • Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de gamba’s 2 minuten.
  • Voeg de spitskool toe en wok 1 minuut.
  • Voeg de woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe en laat aan de kook komen.
  • Voeg zodra deze kookt de lente-ui, de kerstomaatjes en de noedels toe en laat 2 minuten meekoken.
  • Schep de noedelsoep in de kommen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Teriyaki honing noedelsalade met gerookte kip

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Mie, Salade
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Doe de noedels in een ruime kom.
  • Boen de citroen schoon en rasp de schil boven de noedels.
  • Pers de citroen uit en voeg het sap aan de noedels toe.
  • Snijd de kip in reepjes en voeg ze aan de noedels toe.
  • Was en snijd de paprika's in schuine stukjes (ruitjes).
  • Schil de komkommer, snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd de helften in dikke plakken van ca. ½ cm.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de paprika, komkommer en spitskool 2 minuten.
  • Roer er vervolgens ca. 10 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
  • Laten afkoelen.
  • Meng de groenten met de noedels. Koud serveren.

Notities

Serveertip:

Neem voor de picknick met een fris accent ook Conimex Atjar Tjampoer mee en lekker krokante Kroepoek Naturel.

Variatietip:

Teriyaki honing noedelsalade is ook heel lekker met gepelde garnalen in plaats van met gerookte kip. Het is ook een goed idee om vlak voor het eten nog wat knapperige groene slablaadjes met de noedels te mengen.