Goelai Padang 1
gestoofde vis uit Padang
porties: 4
ingrediënten
- 4 schoongemaakte makrelen
- ½ theelepel zout
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olie
- 2 grote gesnipperde uien
- 2 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel laos
- 2 theelepel koenjit
- 2 eetlepels asemwater
- 1 theelepel basilicum
- 1 spriet sereh
Bereidingswijze
- Spoel de vissen af en maak ze droog.
- Snij de vissen in 5 tot 6 mootjes.
- Wrijf ze in met het asemvocht waarin het zout is opgelost of met het citroensap.
- Laat ze 15 min. liggen.
- Fruit de uien tot ze goudgeel zien.
- Voeg dan sambal, laos, koenjit, citroensap en fijngehakte basilicum toe.
- Schep alles goed om en laat het afkoelen.
- Wrijf dan dit mengsel tot een gladde pasta.
- Doe de pasta in een wijde pan en voeg 3 à 4 dl kokend water toe.
- Breng alles al roerend aan de kook.
- Laat het dan 5 min. zachtjes doorkoken.
- Voeg de sereh en zout naar smaak toe.
- Leg de mootjes vis in het vocht.
- Leg de deksel op de pan en laat alles 12 à 15 min. heel zachtjes sudderen.
- Dien de vis op in het kookvocht.