Gestoomde pannenkoekjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • dl kokend water
  • 1 dl koud water

Instructies

  • Zeef de bloem in een kom.
  • Voeg het kokende water toe en roer alles goed door elkaar.
  • Laat het bloemmengsel 5 minuten staan.
  • Voeg het koude water toe en kneed het tot een soepel deeg.
  • Vorm van het deeg een rol met een diameter van ongeveer 5 cm.
  • Snijd de deegrol in plakjes met een lengte van ongeveer 3 cm.
  • Rol de deegplakjes op een met bloem bestoven werkblad uit tot 'flensjes'.
  • Stoom de flensjes 20 minuten boven kokend water in een stoompan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze gestoomde pannenkoekjes zijn perfect als bijgerecht en kunnen geserveerd worden met diverse sauzen of dips. Probeer ze eens met hoisin-saus voor een authentieke Chinese smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Pannenkoeken
Land van herkomst China
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch