Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecote met abrikozen koffiesaus

Allerhande 2003
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Entrecote op kamertemperatuur laten komen.
  • Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Abrikozen in vieren knippen.
  • In kom chilipoeder, koriander, komijn en peper mengen.
  • In wok 3 eetlepels olie verhitten.
  • Knoflook, ui en abrikozen erdoor scheppen en 3-4 minuten zachtjes roerbakken.
  • Tomaatblokjes en tomatenpuree ca. 2 minuten meebakken.
  • Driekwart van kruidenmengsel erover strooien en koffie erbij schenken. Ca. 10 minuten zacht laten sudderen tot lichtgebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
  • Rest van kruiden door rest van olie roeren en hiermee vlees bestrijken.
  • Entrecotes op hoog vuur in ca. 6 minuten roosteren.
  • Bestrooien met zout.
  • Entrecotes op borden leggen.
  • Saus erover scheppen, rest apart erbij geven.

Tips / Opmerkingen

Lekker met couscous en sperziebonen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rollade met abrikozen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In kommetje appelstroop, mosterd en kaneelpoeder door elkaar roeren.
  • Rollade rondom met stroopmengsel bestrijken.
  • Ui pellen en grof snipperen.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden.
  • In braadzak ui, bleekselderij en abrikozen door elkaar scheppen.
  • Rollade erop leggen.
  • Cider erbij schenken.
  • Braadzak met binder afsluiten.
  • In schaal leggen. In bovenkant van zak enkele gaatjes prikken.
  • In midden van oven rollade in 40 minuten gaar braden.
  • Uit oven gaatje in braadzak knippen en vocht in steelpan schenken.
  • Op hoog vuur onafgedekt 5 minuten laten inkoken.
  • Intussen rollade uit braadzak nemen, op bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Slagroom door ingekookt vocht roeren en 3 minuten laten koken tot licht gebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Abrikozenmengsel op platte schaal leggen.
  • Rollade met scherp mes in plakken snijden en op abrikozen leggen.
  • Saus overdoen in sauskom en apart bij rollade serveren.

Tips / Opmerkingen

Serveren met broccoli en aardappelpuree.

Recept afdrukken
No ratings yet

Abrikozen met geitenkaas en spek

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Fruit, Hapjes, Kaas, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Fusion
porties: 16 stuks
Calorieën: 80kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Korst van geitenkaas verwijderen en kaas in 16 stukjes snijden.
  • Abrikozen tot midden opensnijden en vullen met stukje geitenkaas.
  • Elke abrikoos omwikkelen met plakje ontbijtspek.
  • Vaststeken met cocktailprikker en op bakplaat leggen.
  • In oven in 5 minuten abrikozen goudbruin en knapperig bakken.

Nutrition

Calorieën: 80kcal | koolhydraten: 5g | Eiwit: 3g | Vet: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Abrikozen met geitenkaas en spek

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Fruit, Hapjes, Kaas, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Fusion
porties: 16 personen
Calorieën: 80kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Korst van geitenkaas verwijderen en kaas in 16 stukjes snijden.
  • Abrikozen tot midden opensnijden en vullen met stukje geitenkaas.
  • Elke abrikoos omwikkelen met plakje ontbijtspek.
  • Vaststeken met cocktailprikker en op bakplaat leggen.
  • In oven in 5 minuten abrikozen goudbruin en knapperig bakken.

Nutrition

Calorieën: 80kcal | koolhydraten: 5g | Eiwit: 3g | Vet: 5g

Cake met abrikozenspread
Recept afdrukken
No ratings yet

Cake met abrikozenspread

Snel te maken.
Recept categorieën: Cake, Fruit, Gebak, Nagerecht
Land van herkomst: Griekenland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardbeien wassen en halveren.
  • Gember snipperen.
  • In keukenmachine of met staafmixer abrikozen met honing pureren.
  • Crème fraîche half opkloppen.
  • Abrikozen en gember voorzichtig door crème fraîche roeren.
  • Spread over plakjes cake verdelen.
  • Garneren met aardbeien.

https://cdn.pixabay.com/photo/2017/10/27/21/05/rosti-2895523_960_720.jpg
Recept afdrukken
No ratings yet

Rösti met zuurkool

AllerHande januari 2004 / snel te maken
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom eieren loskloppen met zout en peper.
  • Kaas erboven verbrokkelen en bevroren rösti door ei scheppen.
  • In koekenpan 2 eetlepels boter verhitten, rösti over bodem verdelen en iets aandrukken.
  • Deksel op pan leggen en rösti 7 minuten bakken.
  • Met behulp van plat bord rösti keren en andere kant ook 7 minuten bakken.
  • Intussen oesterzwammen en abrikozen in repen snijden.
  • In andere pan rest van boter verhitten en oesterzwammen 2 minuten roerbakken.
  • Abrikozen en zuurkool erdoor scheppen en nog 5 minuten verwarmen.
  • Röstikoek in punten snijden en met zuurkool erop serveren.
  • Bestrooien met peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Radijssalade met sinaasappel en abrikozen

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Groenten, Salade
Land van herkomst: Wereldkeuken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Abrikozen in reepjes snijden.
  • Radijsjes schoonmaken, wassen en droogdeppen met keukenpapier.
  • Radijsjes in dunne plakjes snijden.
  • In kom azijn, 3 eetlepels olie, zout en peper door elkaar roeren.
  • Radijs erdoor scheppen en ca. 20 minuten laten intrekken.
  • Intussen in droge koekenpan pijnboompitten licht goudbruin roosteren.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Boven kom sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en partjes tussen vliesjes uitsnijden.
  • Opgevangen sap door radijs roeren.
  • Radijs, abrikozen en sinaasappelpartjes door elkaar roeren
  • .Salade over vier bordjes verdelen.
  • In pannetje 1 eetlepel olie verhitten.
  • Plakjes knoflook snel licht goudbruin bakken.
  • Knoflook en pijnboompitten over salade verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kangaroemedaillons met abrikozen notensalsa

AllerHande november 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vlees
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende Auteur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper in fijne blokjes snijden.
  • Abrikozen met keukenschaar in stukjes knippen.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en hierin peper, knoflook en bosuitjes 1 minuut fruiten.
  • Abrikozen en cashewnoten toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Pan van vuur nemen en mengsel iets laten afkoelen.
  • In grote koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en vlees in 6-8 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren.
  • Vlees met zout en peper bestrooien en op warme borden leggen.
  • Koriander en limoensap door abrikozen-cashewnotenmengsel mengen en naast vlees scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met in bouillon gekookte rijst en sperziebonen.
Dit recept smaakt ook prima met struisvogelbiefstuk of eendenborstfilet. Kijk voor de
bereidingstijden op de verpakking. Als u de peper met zaadjes en al in blokjes snijdt, wordt de salsa nog pittiger.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolademousse met abrikozensalsa

AllerHande januari 2003
Recept categorieën: Chocolade, Dessert, Fruit, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Abrikozen in dunne reepjes snijden.
  • In steelpan vruchtendrank met abrikozen en vanillestokje aan de kook brengen.
  • Sap ca. 15 minuten laten inkoken.
  • Vanillestokje uit pan nemen, abrikozen afgieten.
  • Vanillestokje in lengte opensnijden, met punt van mes merg eruit schrapen.
  • Marmelade en vanillemerg door abrikozen roeren.
  • Abrikozensalsa laten afkoelen.
  • Met behulp van twee natte eetlepels ovale bolletjes vormen van chocolademousse.
  • Op vier borden elk 3 bolletjes chocolademousse scheppen.
  • Garneren met abrikozensalsa en Chonelly biscuitjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cajun kipkluifjes met spekabrikozen

AllerHande juni 2003
Recept categorieën: Barbecue, Gevogelte, Hapjes, Kip
Land van herkomst: America
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kippenbouillon of in magnetron kipkluifjes 5 minuten voorgaren.
  • In kom cajunkruiden mengen met citroensap en cognac.
  • Kipkluifjes laten afkoelen, droogdeppen en met cajunmengsel inwrijven.
  • Kipkluifjes wisselend met in speklapjes gerolde abrikozen aan dubbele spiesen rijgen (aan een enkele spies draaien de kipkluifjes rond, nu zijn ze gemakkelijk te keren op de barbecue).
  • Kipkluifjes op de barbecue in 15 minuten knapperig en gaar roosteren.