Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Groente toffees

AllerHande 1996
Recept categorieën: Borrelhapjes
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Worteltje schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden.
  • Prei schoonmaken, wassen en in lengte halveren.
  • Helften in dunne plakjes snijden.
  • In pan olie verhitten.
  • Wortel en prei al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
  • Taugé toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
  • Sambalsaus en pinda's erdoor roeren.
  • Groentemengsel laten afkoelen.
  • Plakjes fillodeeg op aanrecht uitspreiden en in breedte halveren.
  • Eiwit loskloppen. Elk plakje met eiwit bestrijken.
  • Aan één korte kant van elk deegplakje 1 eetlepel groentemengsel scheppen.
  • Deeg over vulling heen oprollen.
  • Zijkanten van rolletjes dichtdrukken, zodat 'toffees' ontstaan.
  • Toffees tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.

Bereiden:

  • In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
  • Vergiet bekleden met keukenpapier.
  • 4 Toffees in frituurmandje leggen en in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • Op dezelfde manier rest van toffees frituren.
  • Toffees op schaal leggen.
  • Direct serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte pinda nasi met koriander

Recept categorieën: Rijst, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Hak de pinda’s grof.
  • Klop de eieren met de kerrie en eventueel wat zout los in een kommetje.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten.
  • Voeg de boemboe en ½ dl water toe.
  • Goed mengen.
  • Schep de rijst, de helft van de pinda’s en de helft van de koriander erdoor, warm goed door.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin een omelet.
  • Laat de omelet uit de pan glijden, rol deze op en snijd in plakjes.
  • Schep de pinda-nasi op de borden, verdeel de omeletreepjes erover en bestrooi met de rest van de pinda’s en de koriander.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Chili gembermihoen met zomergroenten

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Noten
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken.
  • Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd de worteltjes in dunne plakjes.
  • Hak de pinda´s grof.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de wortelplakjes en snijbonen ca. 5 minuten voorzichtig gaar.
  • Voeg de mihoen, de grofgehakte pinda´s en de woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) toe en roerbak voorzichtig nog 2 minuten.
  • Schep de mihoen in diepe borden of kommen en bestrooi met wat seroendeng.

Tips / Opmerkingen

 

Serveertip:

Zet Conimex Sambal en de rest van de Seroendeng op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Voeg aan het gerecht 300 g stevige kort gewokte visfiletblokjes en een handje verse spinazie toe


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Teriyaki wokschotel

Snel te maken
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vleesreepjes met 3 eetlepels marinade mengen en ca. 15 minuten laten staan.
  • Kool schoonmaken, in dunne reepjes snijden, wassen en droogslaan.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • In wok olie verhitten.
  • Paprika en knoflook ca. 2 minuten roerbakken.
  • Vleesreepjes toevoegen en ca. 3 minuten op hoog vuur bakken.
  • Kool toevoegen en nog ca. 3 minuten roerbakken.
  • Op smaak brengen met zout, peper en rest van marinade.
  • Garneren met pinda's.

Tips / Opmerkingen

Serveren met mie.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Satésaus met komkommer en taugé

Recept categorieën: Saus
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm een platte schaal voor.
  • Was de komkommer en snijd hem in dunne reepjes.
  • Hak de pinda's grof.
  • Maak met beide zakjes sauspoeder en 2 1/2 dl water satésaus volgens de gebruiksaanwijzing en roer er de sambal door.
  • Schenk de saus op de warme schaal, rangschik de komkommer en de taugé erop en strooi er de Pinda's over.
  • Serveer direct.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sweet chili kool met vis, knapperige pinda's en witte rijst

Recept categorieën: Rijst, Vis
Land van herkomst: Oosters
porties: 4
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
  • Snijd de visfilet in brede repen. Was en snijd de kool in reepjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de vis voorzichtig ca. 3 minuten.
  • Schep de vis even uit de wok.
  • Zet de wok terug op het vuur, voeg nog een scheutje olie toe en wok de kool 3 minuten.
  • Schep er 10 eetlepels woksaus door.
  • Wok nog 1 minuut.
  • Voeg de vis voorzichtig toe en warm goed door.
  • Verdeel de warme rijst over 4 borden, schep de sweet chili kool met vis erop en bestrooi met de pinda´s.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Geef er voor een krokant accent Conimex Cassave Kroepoek bij.

Variatietip:

Vervang de vis door garnalen of vleesreepjes; deze hoeven niet eerst uit de wok gehaald te worden maar de kool kan er na 3 minuten wokken gewoon bij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Indiase Aardappelschotel Met Eieren
Recept afdrukken
No ratings yet

Indiase aardappelschotel met eieren

Recept categorieën: Ei, Groenten
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Was en schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes van ca. 1½ cm.
  • Meng de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 1 eetlepel olie, de aardappels en de roerbakgroenten.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de aardappelstukjes en de groenten 3 minuten.
  • Roer 3½ dl water en de sausmix (uit het pakje) erdoor, breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het op een laag vuur in ca. 25 minuten gaar worden.
  • Breng ondertussen in een steelpannetje ruim water aan de kook, voeg de eieren toe en laat ze ca. 5 minuten koken.
  • Laat de eieren `schrikken´ onder koud stromend water en pel ze.
  • Voeg na ca. 20 minuten de gepelde hele eieren en de yoghurt toe aan de groenten en laat nog ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep de Indiase aardappelschotel in 4 kommen of borden en leg de eieren erbovenop.
  • Bestrooi met wat pinda´s.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Kroepoek Naturel en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Gebruik voor een kortere kooktijd voorgekookte aardappelpartjes. Voeg eventueel 250 g kalkoen- of kipreepjes toe aan de aardappelstukjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tilapia met groenten uit de wok

Recept categorieën: Groenten, Roerbakken / Wokken, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bereid de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snij de vis in blokjes.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een wok.
  • Roerbak de vis 3 minuten
  • Neem uit de wok en hou warm.
  • Verhit de rest van de olie en roerbak de groenten 4 minuten.
  • Voeg de chilisaus, taugé, vis en pinda's toe en verwarm alles door en door.
  • Visschtel met zout en peper op smaak brengen.
  • Serveer met de mie en atjar.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies: Concilio Pinot Grigio Trentino


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Koolsalade met maïs, kalkoen en pindasaus

Recept categorieën: Barbecue, Gevogelte, Salade
porties: 5

ingrediënten

Voor de salade:

Voor de saus:

Bereidingswijze

Salade:

  • Kook de spitskool, taugé, prei en paprika eventueel in ruim kokend water met zout beetgaar, spoel ze onder koud water af en laat uitlekken.
  • Vermeng alle ingrediënten voor de salade.

Saus:

  • Vermeng de Knorr Sateh Saus met 1 1/4 dl water, het sjalotje, het citroensap, de sambal, zout en de ketjap en breng dit aan de kook.
  • Laat de saus ± 1 minuut zachtjes doorkoken, laat afkoelen en meng met de Culi-Naise.
  • Serveer de saus apart bij de salade.
  • Sicilia Citroensap
  • Sicilia, het enige citroensap dat ruikt zoals het smaakt: elk flesje Sicilia is namelijk voorzien van een unieke citroenoliecapsule.
  • Het sap is extra geurig, omdat er ook een beetje citroenolie uit de citroenschil in is verwerkt.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Brownies
Recept afdrukken
No ratings yet

Brownies met karamel en pinda's

Als je echt van chocola houdt, dan vind je dit recept het einde. En het is nog eens eenvoudig zelf te maken ook!
Recept categorieën: Cupcakes / Muffins, Gebak

ingrediënten

Ingrediënten voor de brownies

Ingrediënten voor de karamel

Verdere benodigdheden

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakvorm in met wat boter en bekleed de vorm daarna met bakpapier.
  • Breng voor de karamel in een pan de slagroom met de ahorn siroop aan de kook. Strooi hier de suiker doorheen en voeg de stukjes boter toe en blijf roeren. Roer er wanneer de boter gesmolten is ½ theelepel zout door.
  • Let op! Dit mengsel wordt heel heet. Blijf goed roeren tot de karamel indikt. Schraap hierbij ook goed over de bodem en zijkanten; de suiker kan snel aanbranden anders.
  • De karamel zal nu langzaam aan donkerder kleuren. Wanneer de karamel de kleur heeft van toffee, giet je de karamel over in een kom. Schep er de pinda's door en zet weg. Terwijl de karamel afkoelt zal deze nog dikker worden.
  • Laat in een pan de boter smelten met de chocola. Neem de pan van het vuur en schep er de suiker en Irish coffee extract door. Meng goed tot de suiker goed gemengd is. Voeg een ei toe en roer tot het ei compleet is opgenomen, voor je het tweede ei toevoegt. Schep er dan de bloem en een snufje zout door tot je een glad beslag hebt. Schep het beslag over in de bakvorm en giet dan de karamel er bij. Mix de twee door elkaar om een gemarmerd effect te krijgen.
  • Bak 20 tot 25 minuten in de oven tot de brownies-koek van de wand van de vorm loskomt. Laat goed afkoelen voor je de koek in blokken snijdt.