Recept afdrukken
No ratings yet

Martabak

Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Voor het deeg:

Instructies

We gaan eerst het het deeg maken:

  • Het meel in een kom doen en onder flink roeren beetje bij beetje het water bij de bloem doen, tot een soepele bal ontstaat.
  • Hoe langer men kneed, des te soepeler het deeg wordt.
  • Gooi het deeg af en toe hard op de tafel, zodat de lucht uit het deeg kan ontsnappen.
  • Daarna laat je het deeg een uurtje rusten onder, bijv. een vochtige theedoek.

De vulling:

  • De gesneden uitjes fruiten in de margarine, het gehakt erbij doen en goed door elkaar mengen. Op smaak brengen met peper (mag best wel een beetje veel), zout en de andere kruiden.
  • De fijngesneden prei, selderie en de 10 eieren er door mengen en blijven roeren, totdat de eieren net gaan stollen.
  • Gas uit zetten en de vulling laten afkoelen.
  • Nu verdelen we het deeg in bolletjes zo groot als een flink ei. Ieder bolletje wordt nu dun uitgerold (ong. 3mm dik)
  • De vulling wordt op een deeglapje gelegd en het deeg vouwen we om de vulling heen.
  • Als alles klaar is, frituren we de martabaks in ruim olie aan beide kanten goud bruin.
  • Laat deze, heerlijke martabaks, eventjes uitlekken op wat keukenpapier.
  • Smakelijk.....

Recept afdrukken
No ratings yet

Indische asperges

Recept van mijn zus
Recept categorieën: Groenten, Zeevruchten
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Instructies

Voorbereiding

  • Schil de asperges en snijd ze in stukken van 4 cm. leg de kopjes apart.
  • Snipper de ui, knoflook, lombok fijn.
  • De tomaten in kleine stukjes snijden.
  • Schil de gember en verdeel in drie stukken.

Bereidingswijze

  • Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de lombok tot glazig.
  • Voeg dan de tomaat en de gemberstukken toe en schep om.
  • Voeg dan het laurierblad, wat zout, de bruine suiker, de djahe, een flinke scheut ketjap en het glas met water toe.
  • Voeg de aspergestukken, NIET DE KOPJES, toe en laat dit tien minuten zacht pruttelen.
  • Kook en pel de eieren.
  • Snijd in 8 en.
  • Voeg ze toe aan de saus samen met aspergekopjes, Ongeveer 15 min,minuten laten sudderen in een afgedekte pan .
  • Vergeet niet om voor het serveren de gemberstukken en het laurierblad te verwijderen!

Notities

Lekker met rijst