Recept afdrukken
No ratings yet

Tournedos met gorgonzolasaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Rundvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tournedos ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen.
  • Vier borden voorverwarmen.
  • In pan wijn en slagroom zachtjes verwarmen.
  • Gorgonzola erboven verkruimelen en al roerend op zacht vuur laten smelten.
  • Saus nog ca. 5 minuten zachtjes verwarmen.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Tournedos droogdeppen met keukenpapier.
  • In (koeken)pan boter verhitten.
  • Tournedos in ca. 4 minuten rosé bakken, halverwege keren.
  • Tournedos bestrooien met zout en peper.
  • Met scherp mes in dunne plakjes snijden.
  • Saus over borden verdelen.
  • Tournedosplakjes in saus op borden leggen.
  • Kappertjes erover strooien.
  • Garneren met toefjes basilicum.

Tips / Opmerkingen

Serveren met bloemkoolroosjes en tagliatelle (lintmacaroni).

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatensalade met gorgonzola

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaten wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Plakjes dakpansgewijs op platte (ovale) schaal leggen.
  • Olie en azijn tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Blaadjes van basilicumtakjes nemen en in grove repen snijden.
  • Dressing over tomaten sprenkelen.
  • Korstjes van kaas snijden en kaas boven tomaten verkruimelen.
  • Garneren met basilicum.
  • Bestrooien met peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met gorgonzola speksaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spaghetti met zout koken volgens gebruiksaanwijzingen.
  • In hapjespan spekreepjes in ca. 5 minuten zachtjes uitbakken.
  • Intussen sjalotje pellen en fijnsnipperen.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
  • Gorgonzola in stukjes snijden.
  • Sjalot en bleekselderij ca. 2 minuten met spek meebakken.
  • Koffieroom, Gorgonzola en tijm toevoegen.
  • Al roerend zachtjes verwarmen tot kaas gesmolten is.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Spaghetti afgieten en op vier borden scheppen.
  • Saus erover verdelen.
  • Bieslook erboven fijnknippen.

Pastasalade met waterkers van Albert Heijn / Allerhande
Recept afdrukken
No ratings yet

Pastasalade met waterkers

Allerhande 2002
Bereidingstijd35 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Noten, Pasta, Salade
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan met ruim kokend water met zout penne in ca. 10 minuten beetgaar koken. Intussen hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Op bord laten afkoelen.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden.
  • Penne afgieten.
  • Gorgonzola in stukjes snijden, door penne mengen en al roerend laten smelten.
  • In kom azijn met olie, zout en peper tot dressing kloppen.
  • Pasta en bosui erdoor scheppen.
  • Laten afkoelen.
  • Uit waterkers grove takjes verwijderen.
  • Waterkers losjes door pastasalade mengen.
  • Pastasalade in twee diepe borden scheppen en hazelnoten erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Voedingswaarden:
energie 725 kcal
eiwit 22 g
koolhydraten 58 g
vet 45 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Groene aspergetips met ham en kwartelei

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 min
Recept categorieën: Ei, Groenten, Lunch, Varkensvlees
porties: 2 personen
Calorieën: 300kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van aspergetips harde uiteinden afsnijden.
  • In steelpan met ruim kokend water en zout aspergetips in ca. 3à4 minuten beetgaar koken.
  • Kwarteleitjes in ca. 3 à 4 minuten gaarkoken.
  • Intussen in droge koekenpan plakjes ham knapperig bruin bakken.
  • In steelpan gorgonzola met crème fraîche net aan laten smelten.
  • Aspergetips in zeef goed laten uitlekken.
  • Kwarteleitjes pellen en halveren.
  • Plakjes ham in midden van twee borden leggen.
  • Asperges met punten naar één kant erop leggen.
  • Gorgonzola erover scheppen en garneren met kwarteleitjes.
  • Basilicum in reepjes snijden en erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Serveren met minicroissantjes.
 

Nutrition

Calorieën: 300kcal | koolhydraten: 2g | Eiwit: 19g | Vet: 24g

Recept afdrukken
No ratings yet

Calzone met paddestoelen en gorgonzola

Allerhande 2002
Bereidingstijd45 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pizza
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Calorieën: 425kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • In kom mix voor pizzabodem met 125 ml water en 1eetlepel olijfolie tot deeg mengen en kneden volgens aanwijzingen op pak.
  • Werkvlak bestuiven met bloem.
  • Deeg in 2gelijke stukken verdelen en uitrollen tot rondelappen van ca. 25 cm doorsnede.
  • Bakplaat invetten.
  • Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden.
  • Prei in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen enfijnsnijden.
  • In wok rest van olie verhitten en knoflook en prei ca. 1 minuut al omscheppend
  • bakken.
  • Paddestoelen toevoegen en ca. 8 minuten al omscheppend bakken, tot vocht
  • verdampt is.
  • Pan van vuur nemen en blauwe kaas en kappertjes door groentemengsel scheppen. Op smaak brengen met peper.
  • Mengsel op een helft van deeglappen scheppen; randen vrijhouden.
  • Deeg dichtklappen en randen met vork goed dichtdrukken.
  • Calzones op bakplaat leggen en bovenkant bestuiven met bloem.
  • Calzones in ca. 25 minuten in oven gaar en goudbruin bakken.

Nutrition

Calorieën: 425kcal | koolhydraten: 40g | Eiwit: 16g | Vet: 22g

Recept afdrukken
No ratings yet

Hoorntjes met gorgonzola en zongedroogde tomaten

Recept categorieën: Hapjes, Kaas, Koude Hapjes
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 8 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Laat het bladerdeeg ontdooien en rol het uit tot een lap van circa 30cm lang en 8 cm breed.
  • Snij het bladerdeeg in 8 repen.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Maak van aluminiumfolie acht hoornvormpjes.
  • Borstel deze in met olie en draai er het bladerdeeg omheen.
  • Begin onderaan en werk naar boven toe, zorg dat het deeg zichzelf een beetje overlapt.
  • Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi de hoorntjes rijkelijk met kristalsuiker.
  • Bak ze 15 minuten in een de oven.
  • Laat de hoorntjes afkoelen en verwijder het aluminiumfolie.
  • Verhit de Alpro soya Bak en Braad en voeg al roerend de bloem toe, tot een roux ontstaat.
  • Roer de Alpro soya Drink erdoor tot een gladde saus ontstaat.
  • Verbrokkel de gorgonzola en snipper de zongedroogde tomaten.
  • Roer de gorgonzola en tomaatstukjes door de saus.
  • Breng op smaak met peper.
  • Laat de saus afkoelen.
  • Spuit de saus in de hoorntjes en warm lichtjes op in een oven op 100 °C tot de kaas een beetje smeuïg wordt.
  • Garneer met een blaadje rucola.

Tips / Opmerkingen

Je kunt ook kant-en-klare pasteibakjes gebruiken in plaats van de zelfgemaakte hoorntjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rucolapizza met verse tomatensaus

Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Pizza
porties: 4 personen
Calorieën: 500kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Pizzadeeg in vier stukken snijden en op bakplaat leggen.
  • Gorgonzola in plakjes snijden en erover verdelen.
  • Pizza in midden van oven in 13 a 15 minuten gaar en licht goudbruin bakken.
  • Intussen tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, in stukken snijden en pitjes verwijderen.
  • In steelpan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Knoflook pellen enerboven uitpersen.
  • Tomaten, honing en vermout toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes koken.
  • In keukenmachine saus pureren en op smaak brengen met zout en peper. (Saus eventueel iets dikker maken met allesbinder.)
  • Rucola omscheppen met azijn en rest van olie.
  • Pizza's op vier borden leggen en tomatensaus erover uitstrijken.
  • Rucola erover verdelen en royaal bestrooien met peper.

Nutrition

Calorieën: 500kcal | koolhydraten: 44g | Eiwit: 21g | Vet: 27g

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatensalade met radijs en gorgonzoladressing

Recept categorieën: Groenten, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Wereldkeuken
porties: 4 personen
Auteur: receptenboek.com

ingrediënten

Dressing:

Eventueel:

Bereidingswijze

  • Maak de radijs schoon en snijd hem in plakjes.
  • Snijd de tomaten in plakjes.
  • Was de komkommer en snijd hem in plakjes.
  • Pel de rode ui en schaaf hem in ringen.
  • Hak de lente uitjes fijn.
  • Mend de ingrediënten voor de dressing en verdun deze eventueel met witte wijn.
  • Leg de rucola op een schaal.
  • Schik daarop een laag tomatenplakjes met daarop een laag komkommer, radijs en rode ui.
  • Strooi de gehakte uitjes erover.

Tips / Opmerkingen

Serveer de dressing er apart bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalfsoester met parmaham en gorgonzola

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees, Vlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Jumbo

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bestrooi de kalfsoesters met peper, zout en bloem.
  • Verhit de boter en bak hierin het vlees in 6-7 minuten rondom bruin en gaar.
  • Leg op iedere oester een plak ham.
  • Verdeel daarover de gorgonzola.
  • Zet het vlees even onder een hete grill totdat de kaas licht gesmolten is.
  • Strooi de bieslook erover.

Tips / Opmerkingen

Serveer het gerecht met gebakken krieltjes en peultjes.