Gort met paprika, tomaat en kabeljauw

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g Lassie Vluggort
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 pot geroosterde rode paprika 295 g
  • 6 roma tomaten in parten
  • 500 g kabeljauwfilet
  • ½ bosje verse basilicum fijngesneden

Instructies

  • Breng in een pan 1 liter water aan de kook.
  • Voeg de gort en wat zout toe, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat de gort in 15 min. gaar worden. Giet af.
  • Verhit intussen de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui 4 min.
  • Voeg de knoflook toe.
  • Snijd de paprika in stukjes en bak 1 min. mee.
  • Voeg de tomaten toe en bak 3 min. mee.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
  • Verhit de rest van de olie en bak de vis op hoog vuur in 4 min. net gaar.
  • Keer halverwege.
  • Roer de gort door de paprika en tomaat, breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel over 4 borden, serveer met de kabeljauw en bestrooi met het basilicum
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis