Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Tortelloni met rucolapesto
Recept afdrukken
No ratings yet

Tortelloni met rucolapesto

Snel te maken / AllerHande december 2003
Recept categorieën: Bijgerecht, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tortelloni op laag vuur in ruim water met zout beetgaar koken en afgieten.
  • Enkele eetlepels kookvocht opvangen.
  • Tortelloni in warme schaal mengen met pesto en enkele eetlepels kookvocht.
  • Rucola in grove stukken scheuren en door tortelloni scheppen.
  • Kaas in grove krullen schaven en over tortelloni strooien.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met bleekselderij en pestosaus

Allerhande april 2003
Recept categorieën: Kaas, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bleekselderij schoonmaken en in stukjes van 2 cm snijden.
  • In wok of koekenpan olie verhitten, bleekselderij 10 minuten roerbakken.
  • Olijven halveren.
  • Kaas in grove krullen schaven.
  • Intussen pasta in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar koken.
  • Pesto en olijven door bleekselderij mengen en nog 1 minuut meewarmen.
  • Pasta afgieten.
  • Pasta over vier warme borden verdelen.
  • Bleekselderijmengsel erover scheppen.
  • Bestrooien met kaaskrullen en peper.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti Bolognese

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Kaas, Pasta, Rundvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de ui.
  • Schil de wortel en snijd deze in blokjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui.
  • Zodra de ui glazig is voeg dan de wortelblokjes toe.
  • Laat een minuut of vijf zachtjes bakken.
  • Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze mee, zodat deze kan ontzuren.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Kook intussen de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg de kruiden toe en de tomatenstukjes met het sap.
  • Meng alles goed door elkaar en laat goed warm worden.
  • Meng de spaghetti door de bolognesesaus.
  • Verdeel de spaghetti bolognese over de borden en strooi er wat geschaafde kaas over.

Tips / Opmerkingen

Ik heb zelf de kruidenmix gemaakt volgens recept uit Spice Wise.
Heb je dat boek niet dan is Google je grote vriend.
Google op ‘zelf spaghettimix maken’ en je krijgt genoeg recepten.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Boerenkoolspread

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Hapjes, Koude Hapjes
porties: 4
Auteur: Hetty van Es

ingrediënten

Voor een klein potje vol:

Bereidingswijze

  • Doe zonnebloempitten, olie en water in de beker en mix met de staafmixer tot een glad geheel.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe op de kaas na.
  • Mix tot een glad geheel.
  • Mocht het wat stug en stijf zijn, voeg nog wat water toe.
  • Meng er als laatste de kaas met een spatel door.

Tips / Opmerkingen

De boerenkoolspread is lekker op een cracker.
Of op boterham met geitenkaas.
Of om groente in te dippen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Lasagne met pompoen, gamba’s, gember en salie
Recept afdrukken
No ratings yet

Lasagne met pompoen, gamba’s, gember en salie

Recept categorieën: Groenten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Stoom de pompoenstukjes 3 minuten op 100 °C.
  • Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de knoflook en de paprikareepjes 2 minuten. Schep de pompoen erdoorheen en bak nog even.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
  • Voeg de gembersnippers, foelie, peper, zout, gehakte salie en de helft van de ricotta toe.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  • Schep een beetje van de tomatensaus op de bodem, duw de gamba’s in de saus en leg de lasagnevellen erop.
  • Herhaal dit totdat de saus op is.
  • Eindig met een laagje van de saus.
  • Bestrooi tot slot met de lente-uitjes.
  • Verdeel de rest van de ricotta er in kleine bergjes op.
  • Bestrooi met de Grana Padano, pijnboompitten en wat versgemalen peper.
  • Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160 °C.
  • Bak de lasagne gedurende 45 minuten.
  • Bestrooi de lasagne voor het serveren eventueel met verse basilicumblaadjes