Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
AllerHande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 6 middelgrote vastkokende aardappels à ca. 125 g
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge (met basilicum)
- ½ eetlepel milde paprikapoeder
- versgemalen zwarte peper
- grof zeezout
- 150 g Griekse yoghurt
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 2 eetlepels verse dille fijngesneden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de aardappels niet, maar boen ze goed schoon onder stromend water.
- Dep ze droog.
- Halveer de aardappels in de lengte en bestrijk de schilkant royaal met olijfolie.
- Leg de aardappels naast elkaar in een bakblik of braadslede, met de snijkant naar boven.
- Meng in een kommetje 2 eetlepels (basilicum)olie met het paprikapoeder en smeer dit
- mengsel over het snijvlak van de aardappels.
- Maal er royaal zwarte peper over en strooi er wat zeezout over.
- Schuif de aardappels in het midden van de oven en pof ze in 25-30 minuten bruin en gaar.
- Maak een sausje van Griekse yoghurt: roer in een schaaltje de yoghurt los en meng de bosuitjes en dille erdoor.
- Breng het sausje op smaak met zout en peper.
- Serveer het sausje bij de gepofte aardappels.
- Lekker bij gegrild vlees of gebakken kipfilet.
Tips / Opmerkingen
Strooi eventueel nog wat karwijzaadjes (kummel) over de aardappels.