Groene aspergetips met ham en kwartelei

Allerhande 2002
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gr groene aspergetips
  • zout
  • 6 kwarteleitjes
  • 4 plakjes Ardenner ham ca. 40 g
  • 50 g gorgonzola kaas
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 takje basilicum

Instructies

  • Van aspergetips harde uiteinden afsnijden.
  • In steelpan met ruim kokend water en zout aspergetips in ca. 3à4 minuten beetgaar koken.
  • Kwarteleitjes in ca. 3 à 4 minuten gaarkoken.
  • Intussen in droge koekenpan plakjes ham knapperig bruin bakken.
  • In steelpan gorgonzola met crème fraîche net aan laten smelten.
  • Aspergetips in zeef goed laten uitlekken.
  • Kwarteleitjes pellen en halveren.
  • Plakjes ham in midden van twee borden leggen.
  • Asperges met punten naar één kant erop leggen.
  • Gorgonzola erover scheppen en garneren met kwarteleitjes.
  • Basilicum in reepjes snijden en erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met minicroissantjes.
 

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 19 g | Vet: 24 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Lunch / Varkensvlees