Groene aspergetips met ham en kwartelei
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 100 gr groene aspergetips
- zout
- 6 kwarteleitjes
- 4 plakjes Ardenner ham ca. 40 g
- 50 g gorgonzola kaas
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 takje basilicum
Instructies
- Van aspergetips harde uiteinden afsnijden.
- In steelpan met ruim kokend water en zout aspergetips in ca. 3à4 minuten beetgaar koken.
- Kwarteleitjes in ca. 3 à 4 minuten gaarkoken.
- Intussen in droge koekenpan plakjes ham knapperig bruin bakken.
- In steelpan gorgonzola met crème fraîche net aan laten smelten.
- Aspergetips in zeef goed laten uitlekken.
- Kwarteleitjes pellen en halveren.
- Plakjes ham in midden van twee borden leggen.
- Asperges met punten naar één kant erop leggen.
- Gorgonzola erover scheppen en garneren met kwarteleitjes.
- Basilicum in reepjes snijden en erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met minicroissantjes.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 19 g | Vet: 24 g