Groene bonensalade

AllerHande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g haricots verts
  • 150 g peultjes
  • 150 g snijbonen
  • 3 stoneleeks
  • 4 takjes peterselie zakje á 30 g,
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • 2 eetlepels witte wijnazijn,
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

Voorbereiden:

  • Haricots verts, peultjes en snijbonen schoonmaken en wassen.
  • Snijbonen schuin in stukjes van ca. 3 cm snijden.
  • Stoneleeks schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
  • In kopje peterselie fijnknippen.
  • Knoflook pellen en met platte kant van mes platdrukken.

Bereiden:

  • In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
  • Haricots verts en snijbonen toevoegen en ca. 5 minuten koken.
  • Peultjes toevoegen en alle bonen in nog ca. 3 minuten beetgaar koken.
  • Intussen in steelpan olie, azijn, mosterd en knoflook zachtjes ca. 2 minuten verwarmen.
  • Van vuur af knoflook verwijderen en oliemengsel met garde tot sausje kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bonen afgieten en overdoen in schaal.
  • Sausje erdoor scheppen.
  • Stoneleeks en peterselie erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade