Couscoussalade
porties: 4 personen
ingrediënten
- 250 g couscous
- 5 lente-uitjes
- 1 rode peper
- 1 bosje peterselie fijngesneden
- 2 theelepels munt
- 1 citroen Sap er van
- 8 eetlepels olijfolie
- ½ rode paprika
- ½ gele paprika
- ½ groene paprika
- Zout
- Versgemalen peper
Bereidingswijze
- Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd intussen de lente-uitjes in ringetjes.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, en snijd de peper in dunne reepjes.
- Hak de peterselie fijn.
- Pers het sap uit de citroen.
- Snijd de paprika's in kleine blokjes.
- Meng in een grote kom de lente-uitjes, rode peper, 2 eetlepels peterselie en de paprika met de olijfolie en 2 eetlepels citroensap.
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Voeg de enigszins afgekoelde couscous toe en meng alles goed door elkaar.
- Doe het mengsel in een hoge, ronde schaal, druk het lichtjes aan en dek de schaal af met huishoudfolie.
- Zet het 1 uur in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
- Haal het folie van de schaal, leg een platte schaal of groot bord op de schaal en keer beide om. Verwijder voorzichtig de schaal.
- Garneer de salade met dunne partjes citroen en ringetjes lente-ui.