Recept afdrukken
No ratings yet

Couscoussalade

Recept categorieën: Pasta, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Marokko
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd intussen de lente-uitjes in ringetjes.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, en snijd de peper in dunne reepjes.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Pers het sap uit de citroen.
  • Snijd de paprika's in kleine blokjes.
  • Meng in een grote kom de lente-uitjes, rode peper, 2 eetlepels peterselie en de paprika met de olijfolie en 2 eetlepels citroensap.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Voeg de enigszins afgekoelde couscous toe en meng alles goed door elkaar.
  • Doe het mengsel in een hoge, ronde schaal, druk het lichtjes aan en dek de schaal af met huishoudfolie.
  • Zet het 1 uur in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
  • Haal het folie van de schaal, leg een platte schaal of groot bord op de schaal en keer beide om. Verwijder voorzichtig de schaal.
  • Garneer de salade met dunne partjes citroen en ringetjes lente-ui.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fricandeau met Zoetzure Groenten

Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de ui, komkommer, beide halve paprika's en ananas in reepjes die niet veel dikker mogen zijn dan lucifers.
  • Meng in een kom het ananassap, de azijn, chilisaus of tabasco, suiker of honing en de bouillon.
  • Verhit de olie in een wok en bak al omscheppend de stukjes vlees aan alle kanten aan.
  • Neem het vlees uit de pan als het gaar is en zet het apart.
  • Voeg de ingrediënten voor de saus in de overgebleven olie en breng het al roerend aan de
  • kook, zodat het licht gaat binden. Voeg een klein beetje zout toe en maal er peper over.
  • Voeg eerst de gesneden groenten en ananas toe en laat het geheel even heet worden.
  • Voeg daarna de stukjes tomaat en het vlees toe en laat alles goed door en door heet worden, maar niet koken.Serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Dit gerecht is een heerlijk bijgerecht met malse fricandeau en zoetzure groenten.
Het is een smaakvol gerecht met een vleugje Oosterse invloed.
Geniet ervan!

Recept afdrukken
No ratings yet

Stoofschotel met kip

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Stoofpot
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kip in kleine blokjes en bestrooi dit met zout en peper.
  • Bak de kip bijna gaar in wat olie en zet dit aan de kant.
  • Dan de paprika's in lange dunne reepjes snijden en deze reepjes even halveren, de ui snipperen.
  • Gooi eventueel nog een beetje olie bij in je pan en doe dan de ui, paprika, krieltjes en rozemarijn in de pan, op laag vuur.
  • Roer dit af en toe door, vergeet niet na het roeren elke keer de deksel op de pan te doen, je
  • aardappels moeten niet bakken.
  • In een minuut of 10 moet dit wel klaar zijn.
  • Vervolgens is het tijd de bouillon in de pan te doen.
  • Even roeren en dan het deksel er weer op, 5 minuten later mag je weer even kijken.
  • Je hoeft overigens geen bouillon van poeder te gebruiken, wat je ook doet, zorg er in ieder geval voor dat je een krachtige bouillon gebruikt.
  • Ongeduldig genoeg geweest, nu de demi crème fraîche en kip erbij, goed roeren en de laatste keer (echt waar) 5 minuutjes het deksel op de pan doen.
  • De geur die nu je keuken vult is al goddelijk en geeft je een warm gevoel (bij ons thuis is het de strijd of de afzuigkap aan moet. Ik houd van de geur van eten in de huiskamer en keuken,
  • (anderen niet, jammer is dat!)
  • Dan is nu de tijd aangebroken de blij verraste gezichten van je disgenoten te zien.

Tips / Opmerkingen

Op zich heeft dit gerecht niks extra nodig, want alles zit in de pan, maar mocht je toch wat extra willen, wat brood om de saus mee op te slurpen (vergeet niet: brood is slechts de drager van lekkers) is zeker niet vreemd!.
Eet smakelijk en neem het me niet kwalijk als je morgen meer van deze heerlijkheid wilt!

Recept afdrukken
No ratings yet

Stoofprutje

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stoofpot
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Ui in ringen snijden en aanbakken in boter.
  • Het vlees toevoegen en goed aanbakken.
  • Ondertussen de wortels, paprika en champignons wassen en klein snijden.
  • Alle ingrediënten toevoegen, ook de kruiden en het bier en wat water.
  • Deksel op de pan doen en ongeveer 2 uur laten stoven op laag vuur.
  • Na 2 uur het deksel van de pan af halen en proeven of het naar smaak is.
  • Nu binden met wat bruine saus poeder,en nog even laten sudderen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stoofpotje van witte kool met kalfsvlees

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees, Stoofpot
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Laat het in blokjes gesneden vlees 5 minuten kleuren in de hete boter
  • Neem uit de pan en hou apart.
  • Doe de gehakte ui en de knoflook in de pan, kruid met tijm en fruit een paar minuten.
  • Voeg het vlees opnieuw bij en overgiet met de bouillon en wijn.
  • Kruid met peper en zout.
  • Draai het vuur lager en laat een uur sudderen.
  • Voeg er tot slot de in reepjes gesneden paprika's en geschaafde witte kool bij en laat nog 15
  • minuten stoven tot alles gaar is.
  • Bestrooi met bieslook en serveer met stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti uit de oven

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Pasta
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti, snijd de ham in kleine blokjes en snijd de paprika's in kleine blokjes.
  • Bak de ham in een pan aan met een beetje olie, doe de paprika's erbij en de kruiden.
  • Laat dit even braden.
  • Doe dit alles bij de spaghetti en roer het door elkaar.
  • Vet de ovenschotel in met een beetje olie.
  • Doe het spaghettimengsel hierin.
  • Schud de slagroom erover heen en het geklopte ei.
  • Strooi er rijkelijk kaas over en schuif het in de oven.
  • De oven voorverwarmen op de hoogste stand, dan terug draaien op stand 3 of 4.
  • Het gerecht ongeveer 10 minuten bakken laten, totdat de kaas een beetje bruin is.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met balletjes

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de wortelen en bleekselderij in plakjes.
  • Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd hem in blokjes.
  • Pel en snipper de ui fijn.
  • Pers de knoflook.
  • Verhit 2 eetlepels olie in de Hapjes,span.
  • Fruit de ui met knoflook en tomatenpuree 3 minuten.
  • Schep 2 eetlepels ui uit de pan.
  • Fruit de wortel, bleekselderij en paprika 3 minuten mee.
  • Voeg de bouillon, tomatenblokjes en kruiden toe en laat de saus 25 minuten afgedekt sudderen.
  • Kneed in een kom het gehakt met ei, paneermeel, zout en de 2 eetlepels gefruite ui door elkaar en maak er 30 kleine balletjes van.
  • Verhit in een koekenpan de overige olie en bak de gehaktballetjes in 15 minuten bruin en gaar.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak beetgaar.
  • Pureer de groente saus en roer de gehaktballetjes door de saus.
  • Giet de spaghetti af en verdeel het over 4 borden.
  • Schep de saus over de spaghetti.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti à la bolognese

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Boter laten smelten (in de grote stenen kom).
  • Ajuin en paprika fruiten: tot ze zacht zijn (eventueel water toevoegen).
  • Daarna voeg je het gehakt toe (opbakken)
  • Als deze opgebakken is voeg je de gepelde tomaten en tomatenpuree toe.
  • Goed eronder roeren.
  • Kruiden toevoegen.
  • Wortels toevoegen.
  • PROEVEN.
  • En dan over de spaghetti doen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse stoofschotel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stoofpot, Varkensvlees
Land van herkomst: Spanje
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil en was de aardappelen en snijd deze in blokken van ongeveer 2 centimeter.
  • Snijd de paprika ook in blokken.
  • Snijd het vlees in blokken en doe hier een beetje peper naar smaak op.
  • Neem een eierdopje met wat warm water en week hier de saffraan in.
  • Maak de bouillon in een aparte pan.
  • Bak het vlees in een grote braadpan in een laagje olijfolie totdat het goed is dichtgeschroeid.
  • Op dit moment kan de geperste knoflook erbij, omdat olijfolie zeer heet wordt en we willen niet dat deze verbrandt.
  • Als de knoflook glazig is, de bouillon erbij gieten.
  • Nu kan de paprika en aardappelen erbij.
  • Ook het water met de saffraandraadjes en de laurierblaadjes kunnen er nu in.
  • Laat het water warm worden totdat het licht kookt.
  • Na ongeveer 10 minuten giet je de witte wijn erbij.
  • Op het moment dat de aardappelen bijna gaar zijn (door er met een vork in te prikken blijven ze nog net hangen) snijd je de tomaat en ontdoe je deze van de inhoud, enkel het vruchtvlees van de tomaat wordt toegevoegd aan de stoofschotel.
  • Laat het geheel nog even koken tot aardappel helemaal gaar is en de tomaat in het gerecht
  • 'verdwenen' is.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sloppy Joe van onbekende auteur

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • De ui snipperen, paprika in reepjes en de tomaat in plakjes snijden.
  • Gehakt rul bakken in de pan, de ui en paprika 2 minuten meebakken.
  • Voeg dan mosterd, tomatenblokjes met het vocht, tomatenpuree en de worcestersaus toe.
  • Alles 10 minuten laten sudderen (moet een wat dikkere saus worden).
  • De bollen doorsnijden en de onderste helft besmeren met de yogonaise, wat gemengde sla erop leggen, het gehaktmengsel en wat plakjes tomaat.
  • De bovenste helft van het broodje hierbovenop leggen.