Groene asperges á la nature

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg asperges
  • 20 gr zout

Instructies

  • Zet de groene asperges meteen rechtop in een hoge pan en vul de pan met zoveel koud water dat de kopjes niet onder water komen te staan.
  • Ververs het water regelmatig.
  • Laat de asperges enkele uren in het water staan.
  • De stengels zuigen zich vol water, waardoor ze weer mals en sappig worden en gemakkelijker zijn te schillen.
  • Spoel ze onder de kraan af en schil alleen het onderste stukje.
  • Breng water met zout aan de kook en blancheer de groene asperges kort ,3 minuten als u ze beetgaar wilt hebben, hooguit 5 minuten als u van zacht en gaar houdt.
  • Haal de groene asperges meteen uit het kooknat en laat ze uitlekken.
  • Als u ze kort blancheert, kunt u de groene asperges altijd nog vlak voor het serveren in
  • een beetje kookvocht opwarmen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst België