Sheperd’s pie
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 ui
- 2 winterpenen
- 1 prei
- ½ knolselderij
- 2 pakjes Alpro® soya Fijngehakt
- 1 takje rozemarijn
- 1 el bloem
- 250 ml groente bouillon
- 1 kilo aardappels kruimig
- 1 pakje Alpro® soya Cuisine Light
- 2 el olijfolie
Bereidingswijze
- Snij alle groente in blokjes van een halve centimeter en laat ze ongeveer 10 minuten smoren in de olijfolie in een pan met een zware bodem.
- Voeg het Fijngehakt en de bloem toe en roer het geheel goed door.
- Voeg als laatste de bouillon, de gesnipperde rozemarijn en zout en peper naar smaak toe.
- Doe vervolgens het deksel op de pan en laat dit geheel op een laag vuur pruttelen.
- Kook de aardappels tot ze gaar zijn, giet ze vervolgens af en stamp ze fijn.
- Voeg hier voldoende Cuisine aan toe tot het een mooie gladde puree wordt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Doe het gehakt in een ovenschaal met daarop de aardappelpuree.
- Maak met een vork ruitjes in de puree.
- Plaats de schaal ca.8minuten onder de gril,totdat de puree een krokante korst heeft.