Recept afdrukken
No ratings yet

Sheperd’s pie

Land van herkomst: Engeland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij alle groente in blokjes van een halve centimeter en laat ze ongeveer 10 minuten smoren in de olijfolie in een pan met een zware bodem.
  • Voeg het Fijngehakt en de bloem toe en roer het geheel goed door.
  • Voeg als laatste de bouillon, de gesnipperde rozemarijn en zout en peper naar smaak toe.
  • Doe vervolgens het deksel op de pan en laat dit geheel op een laag vuur pruttelen.
  • Kook de aardappels tot ze gaar zijn, giet ze vervolgens af en stamp ze fijn.
  • Voeg hier voldoende Cuisine aan toe tot het een mooie gladde puree wordt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe het gehakt in een ovenschaal met daarop de aardappelpuree.
  • Maak met een vork ruitjes in de puree.
  • Plaats de schaal ca.8minuten onder de gril,totdat de puree een krokante korst heeft.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pastinaak met wortelmousse

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 8
Auteur: Eric Arrouzé

ingrediënten

Voor decoratie:

Bereidingswijze

  • Doe de groenten in 2 aparte pannen en voeg bouillon toe tot ze net onder staan.
  • Kook de groenten langzaam tot ze helamaal zacht zijn.
  • Pureer de pastinaak volledig tot een zachte puree.
  • Giet er de helft van de room en 2 eieren bij en pureer tot een geheel.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe ook zo met de wortel.
  • Beboter de ramequins (180 ml inhoud).
  • Schep er in drie lagen de pastinaak en de wortel in
  • Zet de ramequins in een bak met water (au bain-marie), bedek ze met bakpapier of aluminium folie en bak dit 45 min.
  • in een voorverwarmde oven op 200 °C.
  • Laat de mousse 5-10 min. afkoelen en haal ze dan uit de bak.
  • Ga met een mes langs de rand om de mousses te lossen.
  • Keer ze voorzichtig op borden en versier ze met een blaadje peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Quorn Fijngehakt met Hoisinsaus en mie

Bereidingstijd12 min
Recept categorieën: Curry's, Vleesvervangers
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Quorn.nl

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok en bak de Quorn Stukjes 2 à 3 minutes totdat ze goud bruin zijn.
  • Voeg de bosuitjes, citroengras, knoflook en groene curry pasta toe en laat het geheel 2 à 3 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan de kokoscrême, de bouillon en limoenblaadjes toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en breng het geheel aan de kook.
  • Laat daarna nog 5 minuten sudderen.
  • Verwijder de limoenblaadjes.

Tips / Opmerkingen

Serveer direct met Basmati rijst of noodles.