Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Romige bloemkoolsoep met amandelen
AllerHande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 kleine ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 350 g bloemkoolroosjes panklare
- 1½ groentebouillontablet
- 27 gr amandelschaafsel
- 125 ml crème fraîche
- 1½ eetlepel citroensap
Bereidingswijze
- Fruit in een soeppan de ui en knoflook in de olie ca 1 minuut.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze al omscheppend 1 minuut mee; de bloemkool mag
- niet bruin kleuren.
- Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 750 ml heet water bij.
- Laat de soep aan de kook komen.
- Zet het vuur lager en laat de soep 10 minuten zacht koken tot de bloemkool gaar is.
- Rooster intussen al omscheppend het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan op middelhoog vuur.
- Schep het amandelschaafsel op een bord.
- Pureer de soep met behulp van een staafmixer of keukenmachine.
- Meng de crème fraîche en het citroensap erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Warm de soep nog even door tot hij goed heet is.
- Verdeel de soep over de kommen of diepe borden en strooi er het amandelschaafsel over.