Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige bloemkoolsoep met amandelen

AllerHande 2006
Recept categorieën: Noten, Soep, Vleesvervangers, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fruit in een soeppan de ui en knoflook in de olie ca 1 minuut.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze al omscheppend 1 minuut mee; de bloemkool mag
  • niet bruin kleuren.
  • Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 750 ml heet water bij.
  • Laat de soep aan de kook komen.
  • Zet het vuur lager en laat de soep 10 minuten zacht koken tot de bloemkool gaar is.
  • Rooster intussen al omscheppend het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schep het amandelschaafsel op een bord.
  • Pureer de soep met behulp van een staafmixer of keukenmachine.
  • Meng de crème fraîche en het citroensap erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Warm de soep nog even door tot hij goed heet is.
  • Verdeel de soep over de kommen of diepe borden en strooi er het amandelschaafsel over.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kerriesoep met wortel en koriander

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In soeppan ui in olie glazig fruiten.
  • Van peen julienne driekwart van zakje toevoegen en 2 minuten meefruiten.
  • Tomatenpuree door groenten roeren en 30 seconden meebakken.
  • Kerriesaus, verkruimeld groentebouillontablet, sinaasappelsap en 500 ml water toevoegen.
  • Geheel aan de kook brengen en 2 minuten laten koken.
  • Kapucijners door soep scheppen en door en door verwarmen.
  • Soep op smaak brengen met peper.
  • Soep over vier borden verdelen.
  • Feta en rest van peen julienne in midden van soep leggen.
  • Koriander erover strooien.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocadosoep

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep, Varkensvlees, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ham in reepjes snijden.
  • Tuinkers van bedje knippen.
  • Avocado schillen, halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden.
  • In hoge kom avocado met citroensap met staafmixer pureren.
  • In hoge (soep)pan 3/4 liter water aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en laten oplossen.
  • Al roerend avocadopuree erdoor roeren.
  • Geheel nogmaals pureren met staafmixer.
  • Avocadosoep net tegen de kook aan ca. 2 minuten verwarmen (niet laten koken!).
  • Zure room erdoor roeren.
  • Soep nogmaals pureren met staafmixer.
  • Soep nog ca. 1 minuut zachtjes verwarmen (niet laten koken!).
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep overdoen in vier borden.
  • Reepjes ham en tuinkers erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Direct serveren met geroosterd witbrood.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gele paprikasoep

AllerHande juni 2003
Recept categorieën: Groenten, Soep, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika's schoonmaken en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Van bouillontablet en ½ l kokend water bouillon maken.
  • In (soep)pan olie verhitten en paprika, sjalot en knoflook 2 minuten zachtjes bakken.
  • Wijn en bouillon in pan schenken, soep aan de kook brengen en dan op laag vuur nog 10 minuten zachtjes laten koken.
  • Met staafmixer of in keukenmachine soep pureren.
  • Op smaak brengen met zout en enkele druppels tabasco.
  • Soep in vier diepe borden schenken.
  • In midden van elk bord volle eetlepel crème fraîche scheppen.
  • Garneren met tuinkers.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Biologische bruinebonensoep

AllerHande januari 2003
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In soeppan olie verhitten en groentemix met kruiden ca. 5 minuten zachtjes bakken.
  • Af en toe omscheppen.
  • Intussen helft van bonen met vocht en tomatensaus in keukenmachine pureren.
  • Tomaten-bonenpuree en rest van bonen door groenten roeren.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en 5 dl kokend water toevoegen.
  • Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Bonensoep in twee grote kommen scheppen.
  • Sneetjes roggebrood diagonaal halveren, besmeren met roomkaas en erbij serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tortine di salmone

Zalmragout met bladerdeeg / Een gerecht dat als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht geserveerd kan worden. Door  kleine soufflé-schaaltjes te gebruiken, heb je geen geknoei met opscheppen. Met een krokant dakje van bladerdeeg ziet het er ook nog eens verrassend uit. En op deze manier krijg je zelfs kinderen aan de vis met groente.
Recept categorieën: Hartige taart, Vis
Land van herkomst: Italië
porties: 6 porties
Auteur: iltramonto

Bereidingswijze

  • Smeer met een kwast of stukje keukenpapier een stuk aluminiumfolie in met een scheutje olie.
  • Leg de zalmfilet op de folie en bestrooi deze met peper & zout en giet er de citroensap over.
  • Vouw de aluminiumfolie dicht, maar laat een klein kiertje open zodat het vocht kan verdampen.
  • Gaar de vis in 20 minuten in de oven op 175 graden.
  • Snipper 2/3 deel van de gare zalm in kleine stukjes.
  • Gooi het eventuele kookvocht niet weg.
  • Snipper de gekookte eieren in kleine stukjes.
  • Snijd de courgette in kleine stukjes en bak deze samen met de (geperste) knoflook en peper & zout gaar in een scheut olie.
  • Los de beide bouillontabletten op in een liter kokend water.
  • Boter in pan laten smelten.
  • Met een houten lepel bloem erdoor roeren, totdat er een deegklomp ontstaat.
  • Blijven roeren en ‘bak’ de deegklomp op middelvuur.
  • Beetje bij beetje de bouillon toevoegen en goed roeren.
  • Op eigen gevoel voldoende bouillon toevoegen totdat de ragout de juiste dikte heeft bereikt. Indien het dreigt te gaan klonteren dan even met een garde stevig doorkloppen.
  • Blijven roeren met een houten spatel om aanbakken te voorkomen.
  • Meng er vervolgens de stukjes ei, de gebakken courgette, de zalmsnippers en eventueel kookvocht van de vis doorheen.
  • Maak de ragout af met de slagroom en maak op smaak met worcestersaus en peper & zout (liefhebbers van een mildere smaak kunnen een schepje suiker toevoegen).
  • Wanneer de ragout door het toevoegen van de droge vis en eieren te dik wordt, kun je er gerust nog wat bouillon bij doen.
  • Verdeel de visragout over de schaaltjes.
  • Breek de overgebleven zalm in 6 stukjes en verdeel deze over de schaaltjes.
  • Rol met een deegroller het bladerdeeg tot een grote dunne lap en steek met een ‘dessert-ring’ (of een groot glas) rondjes uit het deeg.
  • Maak deksels van bladerdeeg op de schaaltjes.
  • Duw het deeg goed vast.
  • Gebruik eventueel het overgebleven deeg om de bladerdeegdeksels te versieren.
  • Bestrijk het deeg met ei (geklutst met een snufje zout).
  • Prik met een cocktailprikker 4 gaatjes in het deeg.
  • Bak af in een voorverwarmde oven (180 graden).
  • Let op: de ragout is al gaar, dus hoeft in feite alleen het bladerdeeg gebakken te worden en ondertussen wordt de ragout verhit.

Tips / Opmerkingen

De ragout kun je al een dag van te voren maken (trekken de smaken goed in). Wanneer je koude ragout gebruikt moet je rekening houden met een iets langere baktijd.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Russische aardappelsalade

Recept categorieën: Salade
Land van herkomst: Rusland
porties: 4 personen

ingrediënten

voor de dressing:

Bereidingswijze

  • Laat de witte bonen een avond van te voren in water weken en kook ze de volgende dag met het weekwater, het bouillonblokje, het laurierblaadje en de lavas gaar.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Houd één aardappel apart voor de dressing.
  • Maak de sperziebonen en de worteltjes schoon en kook ze afzonderlijk gaar.
  • Kook de eieren hard.
  • Snijd de augurken, uien, sperziebonen, worteltjes en appel klein en voeg de kappertjes, de in plakjes gesneden aardappelen en de uitgelekte witte bonen toe.
  • Meng de ingrediënten voor de saus en bind de saus met de fijngeprakte aardappel.
  • Schep de saus door de salade en garneer met in partjes gesneden ei, paprikareepjes en de kruiden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Bloemkoolroosjes, peultjes en courgette

Recept categorieën: Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
  • Snipper de knoflook.
  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
  • Haal de peultjes af.
  • Snijd de courgette in halve plakjes.
  • Verhit de helft van de olie in een wok of ruime braadpan en fruit de rode peper met de knoflook ± 2 minuten.
  • Bak de Quorn al omscheppend ± 7 minuten mee en neem het daarna uit de
  • pan.
  • Verhit de rest van de olie en bak de bloemkool, de peultjes en de courgette al
  • omscheppend 5 minuten.
  • Voeg de sojasaus, het bouillontablet en 4 eetlepels water toe en breng het
  • geheel al omscheppend aan de kook.
  • Leg een deksel op de pan en laat de groenten op laag vuur in ± 7 minuten
  • beetgaar koken.
  • Voeg de Quorn weer toe en warm alles goed door.
  • Lekker met pandanrijst en sambalsaus.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Amandelpaella met gedroogde tomaten

Recept categorieën: Rijst
Land van herkomst: Spanje
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De groentebouillontablet oplossen in ½ l kokend water.
  • Ondertussen amandelen grof hakken met mes.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Tomaten in stukjes snijden.
  • Zongedroogde tomaten in dunne reepjes snijden.
  • In brede koekenpan of paellapan olie verhitten en uiringen 3 minuten bakken.
  • Rijst, tomaatreepjes, helft amandelen en doperwtjes erdoor scheppen.
  • Bouillon toevoegen.
  • Tegen de kook aan brengen en met deksel op pan op laag vuur in ca. 10 minuten gaar laten worden.
  • Peterselie fijnhakken, met rest amandelen en stukjes tomaat door paella scheppen.
  • Paella op 4 borden scheppen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Spinazietaart met brie en kip
Recept afdrukken
No ratings yet

Spinazietaart met brie en kip

Recept categorieën: Gevogelte, Hartige taart, Kaas, Kip
porties: 4 personen
Auteur: Hetty van Es

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in goed kokend water, met daarin het bouillontablet.
  • Kook het voor 20/25 minuten.
  • Ondertussen kun je de pijnboompitjes roosteren in een pan en daarna af laten koelen.
  • Daarna de spinazie wassen en drogen.
  • Verhit vervolgens 2 eetlepels olie uit de pot van de zongedroogde tomaten in een koekenpan en bak dan de bosuitjes hierin.
  • Fruit ook het knoflook en de stukjes zongedroogde tomaatjes voor ongeveer 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg de spinazie toe en laat de groeten op hoog vuur al omscheppend slinken.
  • Als de spinazie geslonken is moet je de pan van het vuur halen.
  • Zet de gril aan op middelste stand.
  • Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze grof met een pureestamper.
  • Nu moet je de crème fraîche, spinazie, kipreepjes, de helft van de pijnboompitjes en de spekreepjes toe voegen.
  • Roer alles goed door elkaar en zorg dat het extra goed op smaak komt met zout en peper.
  • Schep vervolgens de stamppot over in een ovenschaal.
  • Leg vervolgens de dunne reepjes brie op de bovenkant en schuif de ovenschaal in de oven onder de grill en laat de brie ietsje smelten.
  • En als finishing touch garneer de stamppot met de overige pijnboompitjes.