Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde zalm

Recept categorieën: Vis, Zalm
Land van herkomst: België
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwijder het vel van de vis.
  • Snijd het stuk zalm doormidden en verwijder de middengraat en alle zijgraatjes,
  • gebruik voor dit werk eventueel een epileertangetje.
  • Vermeng het zout, de suiker en de peper en wrijf de stukken vis aan alle kanten met dit mengsel in.
  • Maak de dille schoon, hak hem fijn en spreid hem op een vel aluminiumfolie uit.
  • Leg er een stuk zalm op en bedek ook dat met dille.
  • Bedek dit met het tweede stuk zalm en bestrooi ook dat met gehakte dille.
  • Sluit alles in het aluminiumfolie in, leg er een plankje met een gewicht op en zet het 24 uur op een koele plaats.
  • Schraap alvorens te serveren de dille en de kruiden af en snijd de vis in heel dunne
  • plakjes.
  • Geef er citroen, mierikssaus en, naar smaak, een komkommersalade bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Côtelettes de chevreuil Conti

reekoteletten Conti
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Laat op de dag voor het diner de kalfstong 5 uur uittrekken in koud water.
  • Ververs dit enkele malen.
  • Doe de tong dan in een grote pan met kokend water.
  • Laat daarin 35 minuten koken en verwijder daarna het vel.
  • Bedek de bodem van een diepe schaal met grof zout en leg daar de tong op en bedek het geheel met grof zout.
  • Leg er dan een plank met een gewicht erop en laat het zo staan tot de volgende dag.
  • Week ook de avond tevoren de linzen in ruim water.
  • Op de dag van het diner schilt u de uien, wortels en prei.
  • Steek in elke ui een kruidnagel.
  • Doe vervolgens in een pan: gezouten water, 1 ui, 1 wortel en 1 bouquet garni.
  • Haal de tong uit het zout en droog af met keukenpapier en doe ze in de pan.
  • Breng het water aan de kook em laat de tong zachtjes 2½ uur koken.
  • Doe in een andere pan: gezouten water, de andere ui, de andere wortel em het 2e bouquet garni.
  • Laat de inzen uitlekken en doe ze in het water en breng aan de kook.
  • Laat 1½ uur koken.
  • Zorg dat inmiddels de pepersaus warm is.
  • Als de linzen gaar zijn, giet ze af en wrijf ze tot puree.
  • Voeg er 100 g boter bij en meng goed op zacht vuur en doe de puree in een voorverwarmde schaal.
  • Hou deze warm.
  • Smelt de rest van de boter en als ze heet is, bak er dan de koteletten 5 minuten in zodat ze bruin zijn.
  • Geef er zout en peper over.
  • Leg ze op een verwarmde schaal en hou warm.
  • Snij d tong in plakken en leg deze tussen de koteletten.
  • Geef er de pepersaus over en serveer er de linzenpuree bij.

Rillettes van wild zwijn
Recept afdrukken
No ratings yet

Rillettes van wild zwijn

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd3 u
Recept categorieën: Amuse, Wild

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees en het vet in dobbelstenen.
  • Doe in een braadpan de ui, sjalot, knoflook, jeneverbessen, kruidentuiltje, peperkorrels en een beetje grof zout.
  • Verdeel hier het vlees over en giet er de wijn over.
  • Zet de pan op het fornuis en breng op midden-hoog vuur zachtjes tegen de kook aan.
  • Laat 2,5 – 3 uur stoven.
  • Het vlees moet haast uit elkaar vallen.
  • Haal het vlees uit de pan en trek het vlees uit elkaar met 2 vorken, zoals pulled porc.
  • Verdeel het vlees over potjes.
  • Zet de potjes in koelkast of steriliseer ze.
  • Wanneer je ze in de koelkast wilt bewaren, doe dan wat reuzel (varkensvet) bovenop de rillettes.
  • Dit is niet nodig als je de potjes steriliseert.

Telor Asin
Recept afdrukken
No ratings yet

Telor Asin

gepekelde eieren
Recept categorieën: Ei
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Los het zout op in het kokende water.
  • Was de eieren en doe ze in een pot.
  • Giet het afgekoelde water over de eieren en laat dit drie weken staan.
  • Breng dan de eieren met koud water aan de kook.
  • De eieren moeten minstens 12 min. koken.
  • Halveer de eieren voordat ze geserveerd worden.

Bonjan Salat
Recept afdrukken
No ratings yet

Bonjan salat

Kruidige auberginesalade
Recept categorieën: Salade
Land van herkomst: Afganistan
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de aubergines in stukjes van 4 cm, bestrooi ze met 2 theelepels grof zout en laat ze 15 minuten staan.
  • Spoel ze dan onder koud water af (dit neemt de bittere smaak weg) en laat ze op een theedoek uitlekken.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in ± 3 minuten lichtbruin.
  • Neem ze uit de pan, leg ze op een schaal en laat ze afkoelen.
  • Doe de tomatenpuree, de peper, de chili, de kaneel, de munt en 1/2 theelepel zout in een pan en laat het op laag vuur 10 minuten sudderen om de aroma's goed te laten mengen.
  • Schenk dit mengsel over de aubergine en zet de salade tot het gebruik in de koelkast.
  • Serveer de salade koud of op kamertemperatuur.

Tips / Opmerkingen

U kunt de salade in de koelkast enkele dagen goed houden

Recept afdrukken
No ratings yet

Côtelettes de chevreuil Conti

(reekoteletten Conti)
Recept categorieën: Kalfsvlees, Vlees, Wild
Feestdagen etc: Kerst
porties: 4

Bereidingswijze

  • Laat op de dag voor het diner de kalfstong 5 uur uittrekken in koud water.
  • Ververs dit enkele malen.
  • Doe de tong dan in een grote pan met kokend water.
  • Laat daarin 35 minuten koken en verwijder daarna het vel.
  • Bedek de bodem van een diepe schaal met grof zout en leg daar de tong op en bedek het geheel met grof zout.
  • Leg er dan een plank met een gewicht erop en laat het zo staan tot de volgende dag.
  • Week ook de avond tevoren de linzen in ruim water.
  • Op de dag van het diner schilt u de uien, wortels en prei.
  • Steek in elke ui een kruidnagel.
  • Doe vervolgens in een pan: gezouten water, 1 ui, 1 wortel en 1 bouquet garni.
  • Haal de tong uit het zout en droog af met keukenpapier en doe ze in de pan.
  • Breng het water aan de kook em laat de tong zachtjes 2½ uur koken.
  • Doe in een andere pan: gezouten water, de andere ui, de andere wortel em het 2e bouquet garni.
  • Laat de inzen uitlekken en doe ze in het water en breng aan de kook.
  • Laat 1½ uur koken.
  • Zorg dat inmiddels de pepersaus warm is.
  • Als de linzen gaar zijn, giet ze af en wrijf ze tot puree.
  • Voeg er 100 g boter bij en meng goed op zacht vuur en doe de puree in een voorverwarmde schaal.
  • Hou deze warm.
  • Smelt de rest van de boter en als ze heet is, bak er dan de koteletten 5 minuten in zodat ze bruin zijn.
  • Geef er zout en peper over.
  • Leg ze op een verwarmde schaal en hou warm.
  • Snij d tong in plakken en leg deze tussen de koteletten.
  • Geef er de pepersaus over en serveer er de linzenpuree bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Veau farci aux herbes

(kalfsvlees gevuld met kruiden)
Recept categorieën: Kalfsvlees, Vlees
porties: 4

Bereidingswijze

  • Snij de kalfsborst in een rechthoek en snij het open voor te vullen.
  • Maak eerst een bouillon.
  • Doe het gevogelte-afval samen met de kalfsschenkel en het kalfsbot in een pan en geef er 3 l water bij.
  • Schil een ui en piqueer met de kruidnagels.
  • Schil de knoflook.
  • Voeg deze bij de bouillon.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Schil ondertussen de meiraapjes, en een wortel, maak de preien schoon.
  • Als de bouillon aan de kook komt, schuim hem dan af, voeg er de groenten bij en laat hem 2½ uur zachtjes trekken.
  • Geef er halverwege wat zout bij.
  • Maak intussen de vulling.
  • Draai het schoudervlees en het niervet 2 keer door de vleesmolen met de fijnste plaat.
  • Doe de bouillon in een pannetje, breng hem aan de kook en voeg de mie de pain erbij.
  • Roer met een houten lepel op zacht vuur zodat het droogt.
  • Kook twee eieren in een pannetje met water gedurende tien minuten.
  • Maak de champignons schoon en snij ze in kleine brunoise.
  • Smelt de boter in een pannetje en sauteer hierin de stukjes champignon gedurende 6 minuten.
  • Was de zuring, haal de harde delen weg en hak ze grof.
  • Voeg ze bij de champignons en laat ze onder roeren smelten.
  • Verwarm totdat alle vocht verdampt is.
  • Schil de lente-uitjes en hak ze fijn.
  • Was en hak dragon, bieslook en peterselie.
  • Voeg nu bij het gemalen vlees, mie de pain, het laatste ei, de slagroom, kapertjes, lente-uitjes, het mengsel van champignons en zuring en de gehakte kruiden.
  • Pel de hardgekookte eieren en hak ze fijn of wrijf ze door een zeef.
  • Voeg ze bij de rest van de farce.
  • Geef er nog zout en peper bij en meng totdat er een homogene farce ontstaat.
  • Vul de opening in de kalfsborst met dit mengsel en naai de kalfsborst dicht.
  • Als de bouillon klaar is, halen we alle vaste elementen eruit, we leggen de gevulde kalfsborst in een pan, schenken er ruim bouillon over, brengen deze aan de kook en laten hem 1½ uur zachtjes koken.
  • 40 minuten voor het einde van de kooktijd maken we de saus.
  • Snij het spek in zeer dunne juliënne.
  • Schil een ui en hak die fijn.
  • Schil een wortel en snij hem in hele kleine brunoise.
  • Smelt de boter in een pan, voeg er de juliënne spek bij, de ui en wortel en geef er wat tijmpoeder over.
  • Laat even flink sauteren en geef er dan de bloem bij.
  • Laat deze kleur krijgen.
  • Geef er dan 3 dl van de bouillon bij en laat het 20 minuten op zacht vuur koken.
  • Druk de saus door een zeef.
  • Geef er zout en peper bij en de madera, laat ze nog 2 minuten koken.
  • Laat de kalfsborst uitlekken.
  • Leg hem op een ovenvaste schaal, geef er de saus over en schuif hem in een oven van 250 ºC.
  • Laat de saus die het vlees bedekt wat caramelliseren en arroseer het vlees af en toe met saus.
  • Als het klaar is, leg dan het vlees op een voorverwarmde schaal en serveer.

Chocolade Financiers
Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade Financiers

Recept categorieën: Chocolade, Koek
porties: 15 stuks

Equipment

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °.
  • Meng het amandelpoeder, de suiker, de bloem, het zout en de helft van de chocolade druppels met elkaar.
  • Spatel de eiwitten onder het droge mengsel.
  • Meng de gesmolten boter met de fondantchocolade en spatel dit door het mengsel. spuit het beslag in de flexibele vorm en strooi er de rest van de chocoladedruppels over.
  • Bak af in een voor verwarmde oven in ca 20 à 25 minuutjes.
  • Doe altijd de priktest om te zien of de cakejes gaar zijn.
  • Haal de chocoladefinanciers na afkoeling uit de vorm.

Recept afdrukken
No ratings yet

Poulet gros sel

(kip in grof zout)
Recept categorieën: Gevogelte, Kip

Bereidingswijze

  • Bestrooi de kip van binnen met peper.
  • Snij de truffel in dunne plakjes.
  • Giet het truffelnat in de kip.
  • Schuif schijfjes truffel onder het vel van de kip bij borsten en bouten door een fijn sneetje in de huid te maken.
  • Neem een zeer grote pan.
  • Doe hier kg zout in.
  • Leg de kip op dit zoutbed.
  • Vul de pan verder met de rest van het zout.
  • De kip moet geheel verdwenen zijn.
  • Leg de deksel op de pan en zet deze in een oven van 220ºC.
  • Laat de pan daar 1 uur en drie kwartier zonder verdere bemoeienis.
  • Als de tijd om is, haal de pan uit de oven en haal de zoutkoek eruit.
  • Sla met en hamer het zoutblok stuk dat zich om de kip heeft gevormd.
  • Serveer direct.