Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflook koriander kippen noedelsoep

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Noedels, Soep
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
  • Was en snijd de paksoi in repen.
  • Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de kipfilet 5 minuten.
  • Voeg de woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe en doe zodra deze kookt de paksoi en de noedels erbij.
  • Kook alles nog 2 minuten.
  • Schep de noedelsoep in 2 kommen en strooi de koriander erover.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Ketjap Asin en Sambal Manis op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte biefstuk met koriander, Chinese kool en rijst

Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Snijd ondertussen de biefstuk in plakjes.
  • Was de Chinese kool en snijd hem in reepjes.
  • Zet een wok op het vuur en laat deze goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de Chinese koolreepjes met ½ eetlepel kerriepoeder en roerbak 3 minuten.
  • Voeg een scheutje ketjap toe en roerbak 1 minuut mee.
  • Uit de wok scheppen en afgedekt warm houden.
  • Laat de wok weer goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de biefstukplakjes ca. 1 minuut.
  • Voeg de boemboe en 1 dl water toe, goed roeren en 2-3 minuten laten pruttelen.
  • Bestrooi het gerecht met de koriander.
  • Schep de warme rijst op warme borden.
  • Schep de Chinese kool ernaast en de gewokte biefstuk erop.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Gebakken Uitjes op tafel voor de krokante finishing touch.

Variatietip:

Vervang de biefstuk door roerbakvleesreepjes.
Dit gerecht is ook lekker met spitskool.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sambal manis worteltjes met kip

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Kip, Rijst
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de worteltjes in de lengte in 6 reepjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de kipfilet in lange dikke repen.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de wortel en de ui 3 minuten.
  • Schep ze uit de pan.
  • Verhit nog een scheutje olie en wok de repen kip 3 minuten.
  • Voeg na 2 minuten naar smaak 1-2 theelepels sambal toe en wok nog 2 minuten.
  • Schep de worteltjes en ketjap erdoor en wok nog 2 minuten.
  • Schep de koriander erdoor.
  • Verdeel de rijst over 4 borden en schep de kruidige worteltjes en kip met koriander ernaast.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Strooi aan tafel lekkere krokant Gebakken Uitjes van Conimex over de rijst!

Variatietip:

Maak ook eens kruidige Bahmi met worteltjes en kip! Dit doe je door de al gewokte worteltjes en kip en de gekookte mienestjes (ca. ½ zak) een paar minuutjes mee te wokken. Voeg wat extra sambal en ketjap manis toe.

Ajam paniki met verse koriander, gewokte prei en paprika en knoflooknoedels
Recept afdrukken
No ratings yet

Ajam paniki met verse koriander, gewokte prei en paprika en knoflooknoedels

Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Snij de kipfilet in reepjes.
  • Maak de paprika's schoon en snij ze in reepjes.
  • Pel en snij de knoflook in plakjes.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met zout of ketjap) aan de kook.
  • Zet ondertussen een grote wok op het vuur laat goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de kipstukjes 3 minuten.
  • Voeg 200 ml water en de boemboe toe.
  • Goed mengen en 15 minuten laten pruttelen.
  • Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan of in een andere wok.
  • Voeg de paprikareepjes en de preiringen toe en wok deze 5 minuten.
  • Voeg de noedels toe aan het kokende water en kook deze in ca 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
  • Bak ondertussen in een kleine koekenpan in een klein beetje hete olie de plakjes knoflook in 1 minuut goudbruin.
  • Meng de noedels met de knoflookolie.
  • Schep de koriander door de ajam paniki en verdeel over 4 borden.
  • Schep de gewokte prei en paprika ernaast.
  • Geef de knoflooknoedels er apart bij.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
geef er voor een krokant accent Conimex cassave kroepoek of gebakken uitjes bij
Variatietip:
vervang de kipfilet door drumsticks. Deze moeten wel wat langer in de wok: laat de kip ca 15 minuten zachtjes pruttelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte zoete soja garnalen met rijstsalade

Recept categorieën: Rijst, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Oosters
porties: 4
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
  • Laat de rijst daarna zonder deksel koud worden en schep het geregeld om.
  • Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) in schuine plakjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de garnalen 2 minuten.
  • Wok vervolgens het groentepakket 2 minuten mee.
  • Voeg 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Meng in een grote kom de rijst met de lente-uitjes en de koriander.
  • Boen de limoen schoon en rasp de schil boven de rijst.
  • Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de rijst.
  • Breng eventueel op smaak met wat zout.
  • Goed mengen.
  • Schep de rijstsalade in 4 diepe borden en verdeel de gewokte garnalen met de groenten erover.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Hot Kroepoek op tafel als pittige en knapperige extra!

Variatietip:

Vervang het limoensap door citroen- of sinaasappelsap.
Garneer de salade eventueel met citroen of limoen schilletjes.