Recept afdrukken
No ratings yet

Ajam bali met gewokte groenten en rijst met gebakken uitjes

Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Pel en rasp of snijd de uien fijn.
  • Meng de kip met de ui, 1 eetlepel olie en de boemboe.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten en goed laten uitlekken.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin in ca. 5 minuten de kip rondom lichtbruin.
  • Voeg 2 dl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 minuten garen.
  • Schep de groenten erdoor en laat ze in 5-8 minuten gaar worden.
  • Hoe korter, hoe knapperiger de groenten.
  • Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.
  • Schep de gebakken uitjes en peterselie door de warme rijst.
  • Verdeel de rijst over de borden, schep de ajam bali kippenvleugeltjes erop.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Geef er Conimex Smaakmaker Kroepoek Bali bij voor een lekker knappertje.

Variatietip:

Vervang de kippenvleugeltjes door drumsticks of in stukjes gesneden kipfilet.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kerriegroenten met noten en kip

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Kip, Noten
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd elke kipfilet in 6 stukjes. Meng de kipstukjes met de wok marinade.
  • Laat het 3 minuten staan om te marineren.
  • Verhit een wok of koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de kipstukjes in ca. 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
  • Verhit een andere wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de groenten 3 minuten.
  • Voeg 2 dl water en de boemboe toe, breng aan de kook.
  • Ca. 3 minuten zachtjes laten pruttelen.
  • Hak de cashewnoten grof.
  • Verdeel de rijst over 4 borden, schep de kipstukjes en de kerriegroenten ernaast.
  • Bestrooi de groenten met de cashewnoten.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

Vervang de gemengde groenten door in halve plakjes gesneden winterwortel (5 minuten wokken!) en/of grofgesneden kool zoals spitskool of Chinese kool.

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous met kalkoen

Recept categorieën: Gevogelte, Kalkoen, Rijst
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Couscous bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Pistachenootjes pellen.
  • Kalkoen bestrooien met zout en peper.
  • In braadpan olie verhitten en kalkoen 3 minuten bakken.
  • Wokgroente toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • Tapenade erdoor roeren.
  • Tomaatjes in stukjes snijden.
  • Couscous, tomaat en noten toevoegen.
  • Met zout en peper op smaak brengen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met komkommersalade met vinaigrette-dressing.

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous met dadels

Recept categorieën: Fruit, Gevogelte, Kip, Rijst
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kipfilet in blokjes snijden en met zout, peper en honing inwrijven.
  • Paprika schoonmaken en in reepjes snijden.
  • In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en kipfilet rondom bruin en gaar bakken.
  • Op couscous 650 ml kokend water schenken en 6 minuten laten wellen.
  • In wok 3 eetlepels wokgroenten en paprika 5 minuten roerbakken.
  • Dadels halveren.
  • Couscous en dadels aan groenten toevoegen en al roerend enkele minuten verwarmen.
  • Met zout en peper op smaak brengen.
  • Couscous over vier borden verdelen.
  • Met kip garneren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische Indiase curryschotel

Recept categorieën: Groenten
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende Auteur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven op 200 ºC voorverwarmen en naanbrood volgens gebruiksaanwijzing afbakken. 
  • In braadpan olie verhitten en Quornstukjes 2 minuten rondom bakken.
  • Wokgroenten toevoegen en 4 minuten roerbakken. 
  • Currysaus en 200 ml water erbij schenken en bevroren tuinerwten erdoor scheppen. 
  • Saus aan de kook brengen en gerecht 10 minuten laten sudderen. 
  • Mango's schillen en in parten snijden. 
  • Curry over vier diepe borden verdelen. 
  • Met naanbrood en mango serveren.

Wijnadvies: Gallo Sierra Valley Chenin Blanc

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Mexicaanse soep met tacotosti's

    Recept categorieën: Soep, Tosti's
    Land van herkomst: Mexico
    Dieët: Vegetarisch
    porties: 4 personen
    Auteur: Onbekende Auteur

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • In soeppan olie verhitten.
    • Wokgroente met 1 theelepel chilipoeder 3 minuten bakken. 
    • Tomatensoep erbij schenken en geheel aan de kook brengen. 
    • Kidneybonen laten uitlekken. 
    • Bosuitjes in ringetjes snijden. 
    • Helft van taco's beleggen met bosui en geraspte kaas. 
    • Met rest van taco's afdekken. 
    • Kidneybonen door soep roeren en enkele minuten meewarmen. 
    • Soep met zout en peper op smaak brengen. 
    • In droge koekenpan met antiaanbaklaag taco's een voor een zacht bakken tot kaas gaat smelten. 
    • Soep serveren met tacotosti's.

    Wijnadvies: California Central Valley