Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met ham kaasreepjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kommetje olie, azijn, beide mosterdsoorten en honing tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bieslook erboven fijnknippen.
  • Bleekselderijrauwkost door dressing scheppen.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Ham-kaasreepjes door dressing scheppen en over sla verdelen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met bruin stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Persillade van ham met mosterdsaus

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Salade, Varkensvlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Week de blaadjes gelatine 5 min. in een kom met ruim koud water.
  • Breng in een pannetje de bouillon aan de kook, voeg naar smaak zout en peper toe. Neem het pannetje van het vuur.
  • Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerend op in de bouillon.
  • Zet het pannetje in een bak met water met enkele ijsblokjes.
  • Roer af en toe, zodat de bouillon snel afkoelt.
  • Snijd intussen de ham in dunne reepjes.
  • Roer als de bouillon is afgekoeld-maar nog niet stijf is-de ham en peterselie erdoor.
  • Wacht tot de bouillon begint te geleren en schep alles dan in 4 kleine glaasjes.
  • Laat de persillade in de koelkast in minimaal 4 uur opstijven.
  • Roer de mosterd en crème fraîche door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Bereiden
  • Maak met de vingers de zijkanten van de persillade los.
  • Leg een bordje op een glas en keer ze samen.
  • Schep de mosterd crème fraîche erop en ernaast.
  • Lekker met veldsla en geroosterd brood.

Tips / Opmerkingen

Deze Franse klassieker heet 'persillade'.
Door de lichte, frisse smaak is het een ultiem voorjaarsgerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met ham kaasreepjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Salade, Varkensvlees, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kommetje olie, azijn, beide mosterdsoorten en honing tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bieslook erboven fijnknippen. Bleekselderijrauwkost door dressing scheppen.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Ham-kaasreepjes door dressing scheppen en over sla verdelen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met bruin stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaasraclette met lauwwarme aardappelsalade

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Calorieën: 550kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels onder water schoonboenen en in plakjes snijden.
  • In pan met weinig water en zout, aardappelplakjes in ca. 5 minuten beetgaar koken. Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Intussen ui pellen en in flinterdunne ringen snijden.
  • Augurken in plakjes snijden.
  • In kom citroensap met mosterd, olijfolie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Ui en augurk erdoor scheppen.
  • Aardappels afgieten en warm door dressing scheppen.
  • Van kaas korstjes snijden en kaas in 4 plakken snijden.
  • Kaasplakken op twee ovenvaste borden leggen en royaal peper erboven malen (of in ovenschaal leggen en na grillen op borden leggen).
  • Borden ca. 15 cm onder hete grill schuiven en kaas in 3 à 4 minuten laten smelten.
  • Aardappelsalade naast gesmolten kaas scheppen.
  • Serveren met gemengde salade.

Nutrition

Calorieën: 550kcal | koolhydraten: 41g | Eiwit: 23g | Vet: 33g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde vispakketjes met paksoi en sinaasappel

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten
porties: 2 personen
Calorieën: 350kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Gemberwortel schillen en fijnhakken.
  • Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • Sap met knoflook, gember, mosterd en olie door sinaasappelrasp mengen. Marinade op smaak brengen met zout en peper.
  • Paksoi in dunne reepjes snijden, wassen en laten uitlekken.
  • Zalm met zout en peper bestrooien.
  • Twee vellen bakpapier van 40 x 60 cm op elkaar leggen, zalm in midden leggen.
  • Vis bestrijken met helft van marinade, helft van paksoireepjes erover verdelen. Papier tot pakketje dichtvouwen,met naad naar boven zodat vocht niet kan weglekken. Pakketjes dichtbinden met stukje touw.
  • Op dezelfde manier tweede vispakketje maken.
  • Stoomrekje in wok plaatsen.
  • Wok tot 2 cm onder rekje vullen met water, aan de kook brengen.
  • Vispakketjes op stoomrekje leggen (pakketjes mogen beslist niet met water in
  • aanraking komen).
  • Deksel op wok leggen en vispakketjes in ca. 15 minuten gaar stomen.
  • Zo nodig tussentijds water bijvullen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met gestoomde pandanrijst en oosterse komkommersalade.
 

Nutrition

Calorieën: 350kcal | koolhydraten: 9g | Eiwit: 22g | Vet: 25g

Recept afdrukken
No ratings yet

Goed gevulde pasteitjes

Recept categorieën: Groenten, Vleesvervangers, Voorgerechten
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de prei schoon en snijd deze in grove stukken.
  • Verwarm Alpro® soya Bakken en Braden in een pan met een zware bodem en voeg 2 eetlepels olijfolie, de gesneden prei en de tijm toe.
  • Breng het op smaak met peper en zout en laat het ca. 5 minuten smoren met het deksel half op de pan.
  • Voeg de Alpro® soya Reepjes en de gesneden paddestoelen toe aan het preimengsel en laat het even meesmoren.
  • Voeg de Alpro® soya Cuisine toe en kook het in tot een mooi romig mengsel.
  • Breng het mengsel op smaak met mosterd, zout en peper.
  • Vul 4 kleine potjes of kopjes met het mengsel en bedek ze met natgemaakt bladerdeeg.
  • Maak in het bladerdeeg 2 kleine gaatjes, zodat de stoom in de oven er uit kan.
  • Bak de kopjes of potjes 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin kleurt.
  • Maak ondertussen de vichywortelen: Schil de wortels en snij ze in dunne plakjes en snipper de ui heel fijn.
  • Zet de uien even aan in een beetje olijfolie en doe daarna de wortelen bij de gesmoorde ui.
  • Voeg een beetje honing toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet daarna de temperatuur laag en doe het deksel op de pan.
  • Laat de wortelen op deze manier goed gaar worden.
  • Serveer de pasteitjes met de vichywortelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruitfilet met linzen en mosterd crème

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Kook de linzen ongeveer 20 minuten in ruim water totdat de linzen ‘al dente’ zijn.
  • Snij ondertussen de uien, knoflook, bleekselderij en winterpeen in blokjes van een halve centimeter.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg hier de uien, knoflook, bleekselderij, winterpeen en verse tijm aan toe.
  • Smoor het in ca. 10 minuten gaar.
  • Doe daarna de uitgelekte linzen bij dit mengsel en breng het op smaak met balsamico azijn en zout en peper.
  • Snij de bloemkool in plakjes van een halve centimeter en bak ze met een beetje olijfolie in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Voor de mosterdcrème kook je de Alpro®soya Cuisine samen met de groentebouillon tot een romige crème.
  • Roer er daarna de grove mosterd doorheen en breng het op smaak met peper en zout.
  • Bak de Alpro® soya Fruitfilet 4 minuten aan beide kanten, in een beetje Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Presenteer de Fruitfilets, met de linzen, de bloemkool en de mosterdcrème op 4 voorverwarmde borden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met courgette en aardappelsalade

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Voor de dressing:

Bereidingswijze

  • Maak de schil van de aardappels schoon en kook ze in zijn geheel in ca. 20min gaar.
  • Giet ze af en leg ze op een oven schaal om af te koelen.
  • Snijd de courgettes in de lengte door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove schuine stukjes.
  • Bak de courgettes op hoog vuur met olijfolie tot ze goud bruin worden.
  • Draai het vuur laag en voeg op het laatste moment de gesnipperde knoflook toe.
  • Laat de knoflook niet te bruin later worden, anders word het bitter.
  • Breng de courgettes op smaak met zout en peper en voeg de oregano toe.
  • Mix alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
  • Snipper de uien fijn en hak de peterselie.
  • Snij de lauw warm aardappelen in grove stukjes en meng het met de uien, peterselie en dressing.
  • Breng, indien nodig, op smaak met zout en peper.
  • Bak de Alpro® Soya Burgers 4 minuten in de pan met een beetje olie aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer de burgers met de aardappel salade en de gegrilde courgette.

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met bieten geitenkaassalade en humus

Recept categorieën: Brunch, Lunch, Salade
Land van herkomst: Afrika
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

humus:

Bereidingswijze

  • Meng de bieten met olijfolie, mosterd en azijn en breng op smaak met zout en peper.
  • Mix alle ingrediënten voor de humus met een staafmixer.
  • Voeg een scheutje olijfolie en water toe tot het lekker smeuïg is en breng op smaak met, koriander zout en peper.
  • Verwarm een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden in een koekenpan en bak de Alpro® soya Burgers in 4 minuten aan beide kanten bruin.
  • Serveer de bieten op de rucola en verdeel de geitenkaas er overheen.
  • Serveer samen met de Alpro® soya Burgers en humus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Boerenkool met Fruitfilet en grove mosterdsaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en kook ze met de boerenkool bovenop gedurende 20 minuten.
  • Doe de aardappelen en de boerenkool in een vergiet en stamp het geheel fijn.
  • Maak er vervolgens ronde platte vormpjes van en haal ze door de bloem.
  • Bak de vormpjes om en om tot ze lekker knapperig zijn.
  • Doe de Alpro® Soya Cuisine, grove mosterd en groente bouillon in een sauspannetje en breng dit aan de kook.
  • Bak de Alpro® Soya Fruit Filets voor 4 minuten om en om tot ze goud bruin zijn.
  • Serveer het gerecht met de grove mosterd saus!