Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Honing-Mosterdsaus

Recept categorieën: Saus
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Doe de mayonaise, vloeibare honing, Dijon mosterd, grove mosterd en het sap van de halve citroen in een kom.
  • Voeg een snufje knoflookpoeder, paprikapoeder, zwarte peper en zout toe naar smaak.
  • Roer alle ingrediënten goed door elkaar tot een gladde en romige saus ontstaat.
  • Proef de saus en voeg indien nodig meer kruiden of citroensap toe naar smaak.
  • Bewaar de honing-mosterdsaus in de koelkast tot gebruik.
  • Roer voor het serveren nogmaals goed door.
  • Enjoy!

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde Sesam Kipburger met Honing Mosterdsaus

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Hoofdgerechten, Kip, Saus
calorieën: 500kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de Honing Mosterdsaus:

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de panko, patentbloem, sesamzaadjes, en een snufje zout en peper in een kom.
  • Klop de eieren los in een andere kom.
  • Snijd de kipfilets horizontaal door, zodat je 4 dunne plakken krijgt.
  • Bestrooi ze met knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper.
  • Haal elke kipfiletplak eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei, en vervolgens door het panko-sesammengsel.
  • Zorg ervoor dat de kipfilet goed bedekt is.
  • Plaats de gepaneerde kipfilets op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bespuit de kip lichtjes met olijfolie.
  • Bak de kipfilets in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Ondertussen, maak de honing mosterdsaus door alle ingrediënten voor de saus te mengen in een kom.
  • Proef en pas de smaak aan indien nodig.
  • Snijd de pistolets doormidden en rooster ze lichtjes in de oven.
  • Snijd de rode ui en tomaat in dunne plakjes, en scheur de ijsbergsla in stukjes.
  • Leg de geroosterde pistolets open en besmeer de onderste helften met de honing mosterdsaus.
  • Leg een geroosterde kipfilet op elke pistolet, en beleg met plakjes rode ui, tomaat en ijsbergsla.
  • Plaats de bovenste helften van de pistolets erop en serveer de geroosterde sesam kipburgers direct.
  • Enjoy!

Notities

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 1.5mg | Sugar: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Rookworstpasteitjes met Pittige Mosterdsaus

Bereidingstijd35 minuten
calorieën: 550kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd het grote plak bladerdeeg in vier gelijke kwarten.
  • Maak schuine inkepingen met een pizzasnijder op de onderste helft van de plakken bladerdeeg.
  • Maak de saus door grove mosterd, fijngesneden dille, honing en sambal te mengen.
  • Verdeel over elk plak bladerdeeg een theelepel van de saus (op de kant zonder inkepingen).
  • Snijd met een koksmes de uiteinden van de rookworst zodat deze mooi past in het bladerdeeg.
  • Leg de rookworst op de saus.
  • Vouw de kant met inkepingen voorzichtig over de worst en druk het bladerdeeg samen met een vork.
  • Smeer de bovenkant van de broodjes in met losgeklopt ei.
  • Bak de Rookworstbroodjes gedurende 24 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.

Notities

Een licht gekoelde rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, vormt een mooie aanvulling op de hartige smaak van de rookworst en de pittige mosterdsaus.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 20g | Vet: 38g | Zout: 2mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Biefstuk met Champignons en Whiskysaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Ierland
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de reepjes biefstuk snel aan. Haal ze uit de pan.
  • Voeg de champignons toe aan de pan en bak ze bruin.
  • Blus de champignons af met de whisky en laat het geheel even doorkoken.
  • Roer de slagroom en mosterd door de saus en laat het mengsel al roerend nog even doorkoken totdat de saus iets begint te binden.
  • Voeg de gebakken biefstukreepjes toe aan de saus en laat het geheel nog een halve minuut
  • doorwarmen.
  • Serveer deze biefstuk met champignons en whiskysaus voor een smaakvol hoofdgerecht uit Ierland!

Recept afdrukken
No ratings yet

Elzasser Zuurkoolschotel

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Duitsland
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Fruit de ui in boter zonder dat deze kleurt.
  • Meng de dobbelsteentjes spek met de zuurkool.
  • Leg in een ovenschaal een laagje zuurkool.
  • Leg er plakjes wortel en uienringen op en strooi er een paar jeneverbessen over.
  • Herhaal dit totdat de schaal vol is.
  • Giet de wijn erover en steek de laurierblaadjes er losjes in.
  • Laat de schotel 60 minuten in een oven staan op 125 ºC, en na 30 minuten op 150 ºC.
  • Leg de worstjes er bovenop.
  • Bak ondertussen het spek krokant.
  • Verwarm de achterham.
  • Serveer de zuurkoolschotel met het gebakken spek en de ham.
  • Serveer de in de schil gekookte aardappelen apart.
  • Breng de room aan de kook en voeg de mosterdsoorten toe.
  • Meng alles goed door elkaar en laat de saus zachtjes inkoken tot deze de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde Pangasius met Romige Mosterdsaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Marineer de pangasiusfilets met 2 eetlepels sinaasappelsap, zout en peper.
  • Wentel de filets door de bloem voor een lichte bedekking.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan op matig tot hoog vuur en bak de vis goudbruin en gaar in 8-10 minuten.
  • Fruit intussen de gesnipperde ui glazig in 1 eetlepel olijfolie in een steelpan.
  • Voeg de rest van het sinaasappelsap, mosterd, suiker en dille toe aan de ui.
  • Verwarm de saus zachtjes.
  • Indien gewenst, bind de saus iets met allesbinder voor een dikkere consistentie.
  • Schik de pangasiusfilets op vier borden en schep de romige mosterdsaus er royaal overheen.

Notities

Serveer met heerlijke aardappelpuree en knapperige sperziebonen.
Variatietips:
Experimenteer met andere vissoorten zoals tilapia, meerval of Victoriabaars.
Probeer volkorenmeel of fijngemalen broodkruimels als alternatief voor de bloem voor een andere textuur en smaak.
Een heerlijk gerecht boordevol smaak dat perfect past bij verschillende vissoorten en een genot is voor het avondmaal!

Recept afdrukken
No ratings yet

Carpaccio van Wortel en Tonijn

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
Feestdagen etc: Herst
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Schil de wortel, gebruik een kaasschaaf om lange linten te maken en plaats ze in een kom.
  • Giet er 400 ml kokend water over en laat het 10 seconden staan tot ze beetgaar zijn.
  • Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten gedurende ongeveer 3 minuten goudbruin.
  • Laat ze afkoelen op een bord.
  • Snijd de augurk in blokjes van 5 mm.
  • Klop een dressing van mosterd, olijfolie en mayonaise, breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in flinterdunne partjes.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Verdeel de wortel en appel over 4 borden.
  • Besprenkel met de dressing en verdeel de tonijn erover.

Notities

Bestrooi het geheel met augurk, pijnboompitten en peper.
Dit voorgerecht is in ongeveer 30 minuten klaar en geschikt voor 4 personen. Geniet van deze heerlijke carpaccio van wortel en tonijn!

Recept afdrukken
No ratings yet

Carpaccio van pastinaak en tonijn

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
Feestdagen etc: Kerst
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Schil de pastinaak, gebruik een kaasschaaf om lange linten te maken en plaats ze in een kom.
  • Giet er 400 ml kokend water over en laat het 10 seconden staan tot ze beetgaar zijn.
  • Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten gedurende ongeveer 3 minuten goudbruin.
  • Laat ze afkoelen op een bord.
  • Snijd de augurk in blokjes van 5 mm.
  • Klop een dressing van mosterd, olijfolie en mayonaise, breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in flinterdunne partjes.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Verdeel de pastinaak en appel over 4 borden.
  • Besprenkel met de dressing en verdeel de tonijn erover.
  • Bestrooi het geheel met augurk, pijnboompitten en peper.

Notities

Dit voorgerecht is in ongeveer 30 minuten klaar en geschikt voor 4 personen. Geniet van deze heerlijke carpaccio van pastinaak en tonijn!

Recept afdrukken
No ratings yet

Terrine van Parelhoender in Gelei

Recept categorieën: Gevogelte, Voorgerechten
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Verwijder de poten en borstfilets van de parelhoenders.
  • Rooster de parelhoenkarkassen 20 minuten in de oven op 180 graden.
  • Snijd groenten grof en kook met karkassen, witte wijn, gevogeltebouillon, tijm, laurier en foelie 1 uur tot bouillon.
  • Zeef bouillon, bewaar 1 liter voor gelei.
  • Week gelatine in koud water, voeg toe aan ingekookte bouillon met Madeira, breng op smaak, laat afkoelen.
  • Parelhoenpoten: Pekel poten, confit ze in ganzenvet 60 minuten op 160 graden, pluk vlees.
  • Bak borstfilets, pocheer 2 borstfilets, snijd alles in repen.
  • Blancheer wortelplakken, laat uitlekken.
  • Bouw de terrine op met blokjes appel, plakjes bloedworst, gelei, parelhoenvlees.
  • Laat opstijven en stort.
  • Maak dressing, laat mesclun uitlekken en meng met dressing.
  • Snijd terrine in plakken, garneer met kervel en shiso purper

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelcurry met raita

Recept categorieën: Curry's, Groenten
Porties: 2 personen
Auteur: Frans Huits

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook ze in ongeveer 15 minuten beetgaar.
  • Kook de courgette gedurende ongeveer 1 minuut in ruim kokend water met zout.
  • Bak de fijngesneden ui gedurende circa 5 minuten in de olie.
  • Voeg de aardappelen en de courgette toe en bak ze ongeveer 5 minuten mee.
  • Roer de mosterd, kerriepoeder en chilipoeder erdoorheen en bak ze ongeveer 1 minuut mee.
  • Voeg de suiker, citroensap en groentebouillon toe.
  • Laat alles goed doorwarmen.
  • Bestrooi het gerecht voor het serveren met fijngesneden koriander.

Notities

Serveer de aardappelcurry met raita: een salade van kleine blokjes komkommer met dunne reepjes tomaat en dunne ringetjes rode peper, aangemaakt met zout en witte wijnazijn.