Recept afdrukken
No ratings yet

Rode koolschotel met appel en rookworst

Aller Hande 2000
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
  • Rookworst in plakjes snijden.
  • In wok 1 eetlepel olie verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten roerbakken.
  • Appel erdoor scheppen.
  • Rest van olie toevoegen en rode kool op halfhoog vuur ca. 3 minuten roerbakken.
  • Hacheekruiden en azijn erdoor roeren.
  • Rode kool op niet te hoog vuur nog ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Plakjes worst toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Direct serveren, bijvoorbeeld met aardappelpuree.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode koolschotel met appel en rookworst

Aller Hande februari 2000
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
  • Rookworst in plakjes snijden.
  • In wok 1 eetlepel olie verhitten.
  • Ui 2 minuten roerbakken.
  • Appel erdoor scheppen.
  • Rest van olie toevoegen en rode kool op halfhoog vuur 3 minuten roerbakken.
  • Hacheekruiden en azijn erdoor roeren.
  • Rode kool op niet te hoog vuur nog 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Plakjes worst toevoegen en 1 minuut meewarmen.
  • Op smaak brengen met peper.

Tips / Opmerkingen

Direct serveren, bijvoorbeeld met aardappelpuree.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode-koolschotel met appel en rookworst

AllerHande februari 2000 / Snel te maken
Recept categorieën: Fruit, Groenten, Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
  • Rookworst in plakjes snijden.
  • In wok 1 eetlepel olie verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten roerbakken.
  • Appel erdoor scheppen.
  • Rest van olie toevoegen en rode kool op halfhoog vuur ca. 3 minuten roerbakken.
  • Hacheekruiden en azijn erdoor roeren.
  • Rode kool op niet te hoog vuur nog ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Plakjes worst toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Op smaak brengen met peper.

Tips / Opmerkingen

Direct serveren, bijvoorbeeld met aardappelpuree.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode-koolschotel met appel en rookworst

AllerHande februari 2000
Recept categorieën: Groenten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
  • Rookworst in plakjes snijden.
  • In wok 1 eetlepel olie verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten roerbakken.
  • Appel erdoor scheppen.
  • Rest van olie toevoegen en rode kool op halfhoog vuur ca. 3 minuten roerbakken.
  • Hacheekruiden en azijn erdoor roeren.
  • Rode kool op niet te hoog vuur nog ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Plakjes worst toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Op smaak brengen met peper.

Tips / Opmerkingen

Direct serveren, bijvoorbeeld met aardappelpuree.

Koolhydraatarm hachee schotel
Recept afdrukken
No ratings yet

Koolhydraatarm hachee schotel

Recept categorieën: Groenten, Rundvlees, Vlees
porties: 4
Auteur: Hetty van Es

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak het gehakt rul met een fijngesneden ui en voeg naar smaak de hachee kruiden toe.
  • Kook de bloemkool gaar en prak met wat roomboter tot puree.
  • Leg de bloemkoolpuree op de bodem van de ovenschaal en daarboven op het hachee gehakt.
  • Dek het gehakt af met de rode kool.
  • Zet de schotel ongeveer 25 minuten in de oven op 200graden.
  • In de airfryer kan het natuurlijk ook. Houd dan 180 graden aan en ongeveer 15 minuten.