Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Javaan van petit beurre

Recept categorieën: Dessert, Nagerecht
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • Vermeng voor de boterroom de boter met de bloemsuiker en oploskoffie en druk het mengsel
  • goed plat.
  • Blijf roeren tot een smeuïge massa ontstaat.
  • Haal de petit beurre door de melk.
  • Bestrijk ze zo vlug mogelijk met boter en bouw enkele laagjes op.
  • Garneer met chocoladekorrels en een toefje boterroom.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Schwarzwalder kirschtorte

Recept categorieën: Chocolade, Taart
Land van herkomst: Oostenrijk

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 ºc Zeef de bloem samen met de cacaopoeder.
  • Roer met een mixer de suiker en de eieren tot een lichtgekleurde, schuimige massa.
  • Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
  • Schenk de boter bij de eiermassa en spatel dit rustig om.
  • Schep het bloem er bij en spatel ook dit nog eens goed door tot dit geheel glad is.
  • Vul een beboterde en met bloem bestoven springvorm met een middellijn van 24 cm met het beslag.
  • Plaats de vorm iets onder het midden op een ovenrooster in een voorverwarmde oven (175°C ) en bak de taart 45 minuten.
  • Laat de taart iets afkoelen en keer hem om.
  • Neem de vorm er af en af laten koelen.
  • Snijd de taart horizontaal in drie lagen en besprenkel deze met kirsch.
  • (6 eetlepels)
  • Laat de kersen uitlekken en bewaar het sap.
  • Houdt mooie 12 kersen achter voor decoratie.
  • Breng het sap aan de kook en bind het met aangemaakt aardappelmeel.
  • Roer 3 eetlepels suiker, de uitgelekte kersen en 1 eetlepel kirsch erdoor.
  • Klop de slagroom met witte basterdsuiker en de inhoud van 1 zakje vanillesuiker stijf.
  • Bestrijk de onderste plak met de helft van de kersen en met 1/3 deel van de slagroom.
  • Leg de tweede plak erop en bestrijk deze met de resterende kersen en 1/3 deel van de slagroom.
  • Leg de derde plak erop en bestrijk de zijkant van de taart met slagroom.
  • Smelt de chocolade op een laag vuurtje, laten afkoelen en weer opwarmen tot 37 ºc
  • Bestrijk de bovenkant met chocoladeglazuur en bedek de zijkant van de taart met de hagelslag.
  • Met 12 toefjes slagroom bespuiten en daarboven op nog een kers leggen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Javanais van petit beurre

Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vermeng voor de boterroom de boter met de poedersuiker en oploskoffie en druk het mengsel goed plat.
  • Blijf roeren tot een smeuïge massa ontstaat.
  • Haal de petit beurre door de melk.
  • Bestrijk ze zo vlug mogelijk met boter en bouw enkele laagjes op.
  • Garneer met chocoladekorrels en een toefje boterroom.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Woensdagmiddag taart

Recept categorieën: Taart

ingrediënten

Voor de pudding:

Ingrediënten voor de afwerking:

Bereidingswijze

  • Maak eerst de pudding door 400 ml melk aan de kook te brengen met de suiker.
  • Meng de rest van de melk met de eidooier en het puddingpoeder en roer het goed door. Wanneer de melk kookt schenk je hem bij dit mengsel en roer goed door.
  • Schenk alles terug in de pan en breng onder voortdurend roeren opnieuw aan de kook.
  • Haal de pudding van het vuur en schenk hem in een schaal, dek de pudding (niet de schaal) af met plastic folie en laat hem afkoelen in de koelkast.
  • Klop de suiker met de boter, de crème fraiche en het vanille extract tot een witte crème. Voeg nu een voor een de eieren toe.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder en voeg toe.
  • Mix verder totdat je een glad beslag krijgt.
  • Neem een springvorm en vet deze in.
  • Stort hierin het beslag bak de cake op 170 ° C in ongeveer 45 minuutjes gaar.
  • Na het bakken ontvormen en laten afkoelen op een taartrooster.
  • Klop de slagroom met suiker naar smaak stijf en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Na afkoeling snijd je de taart door midden.
  • Klop de pudding eens goed door zodat ze mooi cremig is.
  • Klop de slagroom stijf en meng deze kort door de pudding.
  • Vul hiermee de taart.
  • Neem het deksel van de taart en verdeel er de glazuur op.
  • Werk af met hagelslag en zet de deksel op de taart.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Petit beurre keukske

of pletskeskook
Recept categorieën: Gebak, Koek
Land van herkomst: België

Bereidingswijze

  • Neem een langwerpige schaal en zet een diep bord klaar.
  • Hierin doe je de koffie met eventueel het dopje alcohol.
  • Dit hoeft niet, zonder alcohol smaakt de koek ook zeer lekker.
  • Neem de koekjes uit de verpakking en leg deze bij je koffie klaar.
  • Beslis welke smaak je de koek wilt geven, chocolade of koffiesmaak ?
  • Ik zelf gebruik altijd de cacao maar smaken verschillen !
  • Neem de boter en doe deze in een kom samen met de poedersuiker, cacaopoeder of de oploskoffie en het vanille extract.
  • Mix dit goed door tot je een mooie egale massa hebt.
  • Neem een koekje en sop deze in de koffie en leg ze op de schaal.
  • Afhankelijk van de grootte van de schaal kun je een 9 tal koekjes rangschikken naast elkaar. Neem nu een flinke lepel boter en leg deze op de koekjes en smeer uit met een paletmes. Dan leg je weer een laag koekjes en een laag boter.
  • Herhaal dit een aantal keer.
  • De koek mag een 6 cm hoog worden.
  • Neem nu de rest van de boter en smeer zowel de bovenkant als de zijkanten in met boter. Strijk mooi glad en werk de bovenkant af met hagelslag.
  • Zet de koek in de koelkast om op te stijven.

Tips / Opmerkingen

De koek is het lekkerst als je hem een dag op voorhand maakt.
Haal hem een uurtje voor het serveren uit de koelkast, dan kun je hem gemakkelijk snijden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zelfgemaakte marsepein

Boodschappen 11-2006
Recept categorieën: Snoepgoed
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Sinterklaas
Auteur: Boodschappen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maal de amandelen met behulp van een keukenmachine tot grove kruimels.
  • Voeg poedersuiker en eiwit toe.
  • Maal alles fijn tot marsepein.
  • Schep de marsepein uit de machine en kneed tot een rol.
  • Wikkel de rol in huishoudfolie en leg enkele uren in de koelkast om op te stijven.
  • De marsepein is enkele dagen houdbaar.
  • Gebruik de marsepein om er bonbons van te maken.
  • Maak balletjes en rol die door de hagelslag en cacaopoeder.
  • Druk een bolletje tussen 2 halve walnoten.
  • Snij de marsepein in plakjes en versier met een amandel.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

maak chocolademarsepein: voeg tijdens het fijnmalen ca 2 eetlepels cacaopoeder toe.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Maria biscuitjes

Recept categorieën: Kinderkoken, Koek, Tractaties

Bereidingswijze

  • Roer een egaal glazuur van 100 gezeefde poedersuiker en een ½ tot 1 eetlepel water.
  • Voeg naar keuze een mespuntje koenjit voor geel glazuur, wat cacaopoeder voor bruin glazuur, een paar druppels rode limonadesiroop voor roze glazuur of een theelepel koffie voor lichtbruin glazuur toe.
  • Maak een glazuur zoals beschreven in het basisrecept.
  • Bestrijk mariabiscuitjes met het glazuur en maak gezichtjes met kleine snoepjes zoals bijvoorbeeld: tumtummetjes, smarties, garneerchocolaatjes, zilverpilletjes, garneersnoepjes , hagelslag en vruchtenhagel.
  • Met bruin glazuur kunnen ook bruine snoetjes gemaakt worden.
  • Doe het glazuur in een boterhamzakje en knip er een klein puntje af.
  • Je kunt dan heel makkelijk met het glazuur dunne lijntjes trekken en de koekjes versieren.
  • Bestrijk eens een koekje met geel glazuur en witte stipjes of streepjes erop.
  • Of bestrijk de koekjes voor de helft met geel en de andere helft met bruin glazuur.
  • Bestrijk de koekjes met wit glazuur.
  • Laat er direct druppels van een andere kleur op vallen en trek er met een cocktailprikker streepjes uit tot bloemetjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Toffe poffers

Recept categorieën: Nagerecht, Pannenkoeken
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop eerst het beslag.
  • Doe 3 dl water in een kom.
  • Strooi de poffertjesmix erbij en klop het met een garde tot een glad beslag.
  • Klop de eieren, 2 eetlepels olie en 4 eetlepels hagelslag erdoor.
  • Prak de banaan heel fijn en klop hem ook door het beslag.
  • Laat de poffertjespan op halfhoog vuur in 5 minuten heet worden.
  • Doe het beslag over in de maatbeker.
  • Giet de rest van de olie in een kommetje.
  • Doop het kwastje in de olie en vet de pan dun in.
  • Schenk het beslag in de holletjes.
  • Bak de poffertjes zo'n 2 minuten.
  • Dan is de onderkant bruin en de bovenkant nog een beetje vloeibaar.
  • Draai de poffertjes om met een vork.
  • Bak ook de andere kant in 2 minuten bruin.
  • Leg de poffertjes op een bord.
  • Vet de pan opnieuw in.
  • Bak op dezelfde manier de volgende portie poffertjes.
  • Je bakt gewoon dóór tot het beslag op is.
  • Op elke portie schep je 2 eetlepels honing.
  • Versier de poffers met slagroom en de rest van de hagelslag.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vrolijke taart van pannenkoeken

Recept categorieën: Hartige taart, Pannenkoeken
porties: 8 personen

Bereidingswijze

  • Besmeer de pannenkoeken met jam, slagroom of chocopasta.
  • Stapel ze op en beleg de taart met de snoepjes.
  • Plak d elange vingers rondom de zijkant met wat pasta vast.
  • Bestrooi de bovenkant en versier met de snoepjes.
  • Laat de taart in de ijskast een uurtje opstijven.
  • Geef er een lekkere bol is bij!


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade rol voor de Kerst

Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
porties: 4 personen

ingrediënten

Voor de chocoladeroom:

Voor de gewone room:

voor de kerststronk

Voor de versiering: naar keuze

Bereidingswijze

  • De chocoladeroom maak je best de dag vooraf klaar.
  • Verwarm de room op een zacht vuurtje en laat de chocolade hierin smelten.
  • Zet de chocoladeroom in de koelkast en laat hem volledig afkoelen, b.v. de hele nacht.
  • Voor de gewone room ga je als volgt te werk: Klop de room stijf met de suiker.
  • Neem een lange serveerschotel en leg hierop de rolletjes: 2 rolletjes naast elkaar en daarachter nog 2 rolletjes.
  • Neem 1 rolletje minigebak, snijd het in twee en leg deze twee kleine stukjes achter de andere.
  • Strijk de rolletjes goed in met chocoladeroom en leg de rest van de rolletjes op de onderste laag.
  • Bedek je kerstrolletje nu volledig met een laagje roomsneeuw tot je een mooie kerststronk krijgt en je niets meer van de rolletjes ziet.
  • Als je jouw kerstrolletje wil versieren met chocoladeroom, dan haal je de room uit de koelkast en klop je hem stijf zonder extra suiker.