Recept afdrukken
No ratings yet

Aligot

aardappel-kaaspuree
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen en in pan met water en wat zout in 15 à 20 minuten gaar koken.
  • Aardappels afgieten.
  • Knoflook pellen en fijn hakken.
  • In grote pan zure room samen met knoflook zachtjes verwarmen.
  • Aardappels toevoegen en met pureestamper pureren.
  • Kaas en melk erdoor mengen en geheel tot zachte en luchtige puree kloppen.
  • Puree op smaak brengen met zout en peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerse stamppot met slavinken

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappelen schillen en in stukken snijden, 20 minuten gaar koken.
  • In koekenpan 4 eetlepels boter verhitten en slavinken bakken.
  • Bak de slavinken 18 minuten
  • Keer de slavinken af en toe om.
  • Sugar snaps schoonmaken.
  • Worteltjes in stukken snijden en 6 minuten beetgaar koken.
  • Laatste 3 minuten de sugar snaps en tuinerwten meeverwarmen.
  • Verwarm de melk.
  • Aardappelen fijnstampen en met warme melk en de rest van de boter puree van maken.
  • Schep nu de nu de groente door de puree.
  • Stamppot op smaak brengen met peper en zout.
  • Haal nu de slavinken uit de pan.
  • Voeg nu 50 ml water en de tomatensaus aan het bakvet toe.
  • Aanbaksel losroeren en even laten koken.
  • Server nu de stamppot met slavinken en tomatenjus.

Tips / Opmerkingen

U kunt ook andere soorten vinken gebruiken. (runder - blindevink)

Recept afdrukken
No ratings yet

Volkorenblini's met zalm

Snel te maken
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Yoghurt mengen met helft van dille en op smaak brengen met zout en peper.
  • Komkommer dakpansgewijs op schaal leggen en met rest van dille,ui en zout en peper naar smaak bestrooien.
  • Eierdooier loskloppen en door melk roeren.
  • Bloem met ½ theelepel zout en peper in kom doen en kuiltje in midden maken.
  • Melkmengsel erin schenken en met garde of handmixer vanuit midden geheel tot glad beslag roeren.
  • In andere vetvrije kom eiwit met mespunt zout tot stijve pieken kloppen (let op: er mag geen spatje vet bij komen!).
  • Olie in koekenpan met antiaanbaklaag verhitten.
  • Geklopt eiwit voorzichtig met spatel door bloemmengsel scheppen en met natte opscheplepel bergje beslag in koekenpan leggen (beslag is voldoende voor 8 kleine blini's).
  • Blini's aan beide zijden goudbruin bakken en serveren met yoghurt, zalm en
  • komkommersalade.

Tips / Opmerkingen

Wist je dat met sporten...
Je spierkracht en je uithoudingsvermogenverbeteren?
Bovendien zit je beter in je vel. Je lichaam produceert tijdens het sporten endorfinen, die voor een positief gevoel zorgen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met courgette-zalmsaus

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Vis, Zalm
Land van herkomst: Italië

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Courgettes schoonmaken en in dikke plakken snijden.
  • Plakken in reepjes snijden. In braadpan olie verhitten.
  • Courgette 2 minuten bakken.
  • Mix voor roomsaus, 200 ml water en melk door courgette roeren, aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Zalmsnippers door saus roeren en 1 minuut meewarmen.
  • Tagliatelle serveren met courgette-zalmsaus.

Tips / Opmerkingen

Lekker met tomatensalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stamppot van prei met jus en rookworst

Snel te maken Stamppot serveren met jus en stuk rookworst.
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, in stukken snijden en met zout in 20 minuten gaarkoken.
  • Prei schoonmaken en in ringen snijden.
  • Paprika schoonmaken en in stukjes snijden.
  • In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
  • Paprika 2 minuten bakken.
  • Prei toevoegen en al omscheppend 5 minuten bakken.
  • In pan rest van boter smelten.
  • Juspoeder en 250 ml water toevoegen en goed roeren.
  • Jus 1 minuut laten doorkoken.
  • Melk verwarmen.
  • Rookworst in magnetron volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
  • Aardappels stampen en met warme melk tot een smeuïge puree roeren.
  • Prei door puree scheppen en met zout en peper op smaak brengen.
  • Stamppot serveren met jus en stuk rookworst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rozijnentrio

Snel te maken
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller Hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de rozijnen in een kleine kom met warm water en laat ze zo 5 minuten staan.
  • Roer de pannenkoekenmix en de helft van de melk met een garde tot het een glad beslag is.
  • Breek het ei boven een apart schaaltje.
  • Zorg dat er geen stukjes eierschaal bij zitten.
  • Terwijl je blijft roeren, doe je het ei en de rest van de melk bij het beslag.
  • Roer weer tot het een glad beslag is.
  • Giet nu de rozijnen af en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek.
  • Was en schil de appel en rasp deze boven het beslag.
  • Roer de rozijnen en de appel door het beslag.
  • Laat in een koekenpan een paar druppels vloeibare boter heet worden.
  • Schep met een juslepel 3 kleine pannenkoekjes in de koekenpan en bak ze ongeveer 30 seconden aan beide kanten.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord en dek ze af met een deksel.
  • Zo blijven ze lekker warm.
  • Bak op dezelfde manier ook de andere pannenkoekjes.
  • Verdeel de pannenkoekjes over vier borden.
  • Strooi poedersuiker over de pannenkoekjes of schenk er stroop over.

Recept afdrukken
No ratings yet

Broodpudding

Broodpudding maken is de ideale manier om een oud brood een tweede leven te bezorgen.
naar een recept van Schonh van 50plusser.nl
Recept categorieën: Brood, Dessert, Nagerecht, Zuidvruchten
Land van herkomst: America
porties: 9 personen
Auteur: 50plusser.nl

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 C / gasstand 4.
  • Giet in een grote mengkom de hete melk over het brood.
  • Meng de eieren, suiker en vanille door elkaar en voeg dit aan het brood toe.
  • Roer alles goed door elkaar en voeg tenslotte de rozijnen toe.
  • Meng goed.
  • Smelt de boter en giet dit in een ovenschotel (23x33cm).
  • Giet het broodmengsel in de boter en bak de pudding gedurende 40 minuten tot hij gezet en goudbruin is.
  • Serveer met custard.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lasagne met tomaten gehaktsaus

Land van herkomst: Italië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Snipper de uien en knoflook in kleine stukjes.
  • Zet een anti-aanbakpan op het vuur en laat die even warm worden.
  • Bak het gehakt bruin.
  • Doe dan de uien en de knoflook erbij en bak alles 5 minuten.
  • Schenk de tomatensaus erbij en roer alles goed door.
  • Strooi er peper en zout overheen.
  • Verwarm dan de melk en maak met de sausmix een bechamelsaus zoals dat op het pakje staat beschreven.
  • Als de bechamelsaus klaar is, giet je een klein laagje in de ovenschaal.
  • Daar leg je lasagnabladen op zodat alle saus bedekt is.
  • Op de lasagnabladen leg je een laagje tomaten-gehaktsaus.
  • Daar bovenop doe je weer drie laagjes, tot alles bijna op is.
  • Eindig met een laag lasagnabladen en een laag bechamelsaus.
  • Strooi er kaas overheen en laat de lasagne in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar en mooi bruin worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lasagne met spinazie en gerookte kip

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Pasta
Land van herkomst: Italië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • In pan spinazie volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
  • Kipfilet in reepjes snijden.
  • Knoflook boven spinazie uitpersen.
  • Kaas in stukjes snijden.
  • Helft van kaas, kipreepjes, zout en peper door spinazie roeren.
  • Boter in steelpan smelten.
  • Bloem erdoor roeren tot bal ontstaat.
  • Helft van melk toevoegen en aan de kook brengen.
  • Met garde bloemmengsel er stevig doorkloppen, blijven kloppen tot alle klontjes zijn opgelost.
  • Rest van melk in gedeelten erbij schenken en goed blijven roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In ovenschaal dun laagje saus schenken.
  • Met lasagnebladen afdekken.
  • Achtereenvolgens 2 lagen spinaziemengsel met lasagneblad afwisselen.
  • Rest van kaas door saus roeren.
  • Saus over lasagne schenken.
  • Schotel in midden van oven in 30 minuten gaarbakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijst met tofu in pindasaus

Snel te maken.

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tofu in kleine blokjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Ui en tofu ca. 3 minuten bakken.
  • Flink bestrooien met zout en peper.
  • In steelpan pindakaas en melk verwarmen.
  • Roeren tot smeuïge pindasaus ontstaat.
  • Intussen sperziebonen bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Augurken laten uitlekken.
  • Tofu door pindasaus scheppen.
  • Rijst serveren met tofu-pindasaus, sperziebonen en augurken.