Hamlapjes in De Koninck

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr magere hamlapjes
  • 1 dikke plak achterham
  • 50 gr boter
  • 1 teentje knoflook
  • eetlepel Franse mosterd
  • 1 tablet kruidenbouillon
  • 1 flesje De Koninck
  • 1 bakje champignons
  • 250 gr worteltjes
  • 1 ui

Instructies

  • Snijd het vlees in stukken en de ham in kleine blokjes.
  • Snipper de ui.
  • Verhit de boter en bak het vlees, de ham en de ui in ± 5 minuten goudbruin.
  • Pers de knoflook erboven uit en roer er de mosterd, het bouillontablet en het bier door.
  • Breng aan de kook en laat het een klein uur zachtjes stoven.
  • Maak intussen de champignons en de worteltjes schoon en snijd ze in stukjes.
  • Voeg ze na een uur toe en laat ze een kwartiertje meekoken.
  • Breng alles op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er warm stokbrood en een groene salade bij.
De Koninck is een amberkleurig bier uit Antwerpen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België