Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoofde hamlappen met pruimen

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hamlappen bestrooien met vijfkruidenpoeder, ½ theelepel zout en peper. In braadpan boter
  • verhitten en hamlappen in 5 minuten rondom aanbraden.
  • Hamlappen uit pan nemen en in achtergebleven bakvet bacon knapperig bakken.
  • Bacon op keukenpapier laten uitlekken en verkruimelen.
  • In zelfde bakvet ui en knoflook zachtjes glazig bakken.
  • Ui-knoflookmengsel in pan opzij schuiven en hamlappen met vrijgekomen vleessap terugdoen in pan.
  • Pruimenreepjes ernaast leggen, ui en knoflook op vlees scheppen.
  • Cider langs rand in pan schenken.
  • Hamlappen afgedekt in ca. 50 minuten gaarstoven.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Hamlappen uit pan nemen en in repen snijden.
  • Vlees over vier borden verdelen, pruimensaus erbij scheppen en bakbacon erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gekookte wilde & witte rijst en gestoomde (Shanghai) paksoi.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoofde hamlappen met hutspot

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vlees inwrijven met zout en peper.
  • In braadpan helft van boter verhitten en vlees rondom bruinbakken.
  • Ui (uit hutspotgroenten) 2-3 minuten zachtjes meebakken.
  • Helft van tijm toevoegen en bouillon erbij schenken.
  • Vlees 20 minuten zachtjes stoven.
  • Aardappels met hutspotgroente in 20 minuten gaarkoken, afgieten en fijnstampen.
  • Met melk, 10 g boter en rest van tijm tot smeuïge puree roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Ontbijtkoek door vlees scheppen en vocht al roerend binden.
  • Vlees met saus in ovenschaal scheppen en hutspot erover uitstrijken.
  • Rest van boter smelten en door broodkruim scheppen.
  • Broodkruim over hutspot strooien.
  • Schaal tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Schotel in midden van oven in 1 uur goudbruin en door en door heet laten worden.

Tips / Opmerkingen

De bouillon kan worden vervangen door donker bier.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi goreng met mini saté & smaakmaker kroepoek bali dips

Recept categorieën: Rijst, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Meng de mix met 100 ml kokend water, tenminste 10 minuten laten staan.
  • Snijd de komkommer in plakken en het vlees in heel kleine stukjes (ca.1 cm).
  • Meng het vlees met de boemboe en 1 eetlepel olie.
  • Rijg het vlees aan de cocktailprikkers (3-4 stukjes per stokje).
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 3 minuten.
  • Wok de gewelde mix vervolgens 2 minuten mee.
  • Schep de rijst en 1-2 theelepels sambal erdoor en roerbak nog 3 minuten.
  • Gril de mini-sateetjes in een grillpan rondom bruin en gaar, ca. 5 minuten.
  • Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmakers Gebakken Uitjes, Ketjap Asin en Sambal Manis bij.
Variatietip:
Paprika, bleekselderij en worteltjes erbij zijn ook heerlijk om in de satésaus te dippen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ku lo yuk met prei paprikamie

Recept categorieën: Fruit, Mie, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in blokjes van ca. 1 cm.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd in brede repen.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de prei en paprika op een hoog vuur in 5 minuten.
  • Roer beslag van bakmeel, 2 dl water en wat zout.
  • Verhit een flinke laag olie in frituurpan tot 180ºC.
  • Kook mie volgens aanwijzing op verpakking.
  • Afgieten en mengen met groenten en 3 eetlepels atjar.
  • Breng 1 dl water met 1 dl van de siroop (uit het blikje) aan de kook.
  • Voeg al roerende het kokende water-siroop toe aan de sausmix.
  • Voeg 1 eetlepel (goed uitgelekte) atjar en het fruit aan de saus toe.
  • Haal blokjes vlees door het beslag.
  • Laat ze direct in hete olie glijden en frituur ze (6 à 8 tegelijk) bruin en gaar.
  • Laat op keukenpapier uitlekken.
  • Leg Ku Lo Yuk in schaaltjes, schep saus erover.
  • Geef rest van saus en prei-paprikamie er apart bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Babi pangang met verse gember

Recept categorieën: Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd ondertussen het vlees in reepjes.
  • Schil de gember en snijd deze in smalle reepjes.
  • Maak de boontjes schoon.
  • Meng het vlees in een kom met het citroensap, de ketjap, de djahé, de gember en eventueel wat zout en peper.
  • Laat 10 minuten marineren.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok het vlees op een hoog vuur in ca. 8 minuten gaar en krokant.
  • Kook ondertussen de boontjes in ca. 5 minuten in ruim kokend water gaar.
  • Breng 2 dl water en de gembersiroop aan de kook.
  • Doe de sausmix in een schaaltje en voeg het kokende vocht al roerende toe.
  • Verdeel het vlees over de warme borden en schenk er wat saus over.
  • Geef de rest van de saus, de boontjes en de warme rijst er apart bij.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Bij de ‘Chinees’ wordt Babi Pangang altijd met Atjar Tjampoer geserveerd.
Serveer Babi Pangang thuis ook met Atjar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Babi pangang met pittige tomatenrijst

Recept categorieën: Rijst, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maak de preien schoon en snijd in dunne smalle reepjes.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Was de tomaten en snijd in partjes.
  • Snijd het vlees in reepjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes ca. 4 minuten.
  • Voeg de preireepjes en de helft van de knoflook toe en wok 3 minuten mee.
  • Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
  • Verhit ondertussen een andere wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok de rest van de knoflook, de sambal en de partjes tomaat 1 minuut.
  • Voeg de rijst toe en wok 3 minuten mee.
  • Verdeel de tomatenrijst over de borden en schep de babi pangang ernaast.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet knapperige Conimex Gebakken Uitjes op tafel.

Variatietip:

Bestrooi het gerecht met wat fijngeknipte bieslook of fijngehakte koriander of peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Babi ketjap met sinaasappel

Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten en met koud water afspoelen.
  • Snijd het vlees in stukjes.
  • Pers 2 sinaasappels uit.
  • Schil de andere sinaasappel en verdeel deze in partjes.
  • Snijd de partjes elk in 4 stukjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin het vlees 5 minuten.
  • Voeg de boemboe en het sinaasappelsap toe.
  • Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.
  • Verhit een hapjespan. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 5 minuten.
  • Voeg het kerriepoeder toe en wok het 1 minuut mee.
  • Wok vervolgens de noedels en ketjap 2 minuten mee.
  • Roer de stukjes sinaasappel door de babi ketjap.
  • Verdeel de noedels en babi ketjap over de borden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Belgische roerbakschotel

Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel 2 middelgrote uien en snijd ze overdwars in schijfjes.
  • Maak 300 gr winterwortel en 3 stengels bleekselderij schoon en snijd ze schuin in dunne plakken.
  • Snijd 400 gr hamlappen in blokjes en wrijf ze in met 2 theelepels chilipoeder, 1 theelepel kaneel, zout en peper.
  • Verhit 4 eetlepels roerbakolie in een wok of hapjespan en bak het vlees in ± 3 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en roerbak het geheel ± 3 minuten.
  • Voeg 1 dl bruin bier en 2 theelepels majoraan toe en verwarm de schotel nog ± 5 minuten zonder deksel, zodat het vocht kan verdampen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelpuree.
Tip:
het scheelt heel wat snijwerk als u de ui en wortel vervangt door 500 gr panklare
hutspotgroenten.
Eventueel kunt u het vocht bijbinden door de laatste minuten een sneetje ontbijtkoek in kleine stukjes mee te warmen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Antwerpse husselpot

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in blokjes, kruid het en braad
  • het samen met de saucijsjes.
  • Snijd de ui en bak die mee.
  • Schenk het bier in de pan, voeg het bouillonpoeder toe en laat het geheel 20 minuten
  • stoven.
  • Snipper intussen de kool en kook de aardappelen.
  • Laat de koolsnippers op het vlees mee stoven.
  • Leg de aardappelen op de kool en 'hussel' alles voorzichtig.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer het gerecht met een flink glas bier.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hamplapjes met aardappel en rozemarijn

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
porties: 4 personen
Auteur: Voorlichtingsbureau Vlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de hamlappen in blokjes, doe ze in een kom en maal er royaal peper over.
  • Schep het citroensap en de olijfolie door de vleesblokjes en laat ze 10 minuten afgedekt staan.
  • Pel de uien en snijd ze in dunne partjes.
  • Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes.
  • Hak de rozemarijn grof.
  • Laat de wok zonder vet goed heet worden op hoog vuur.
  • Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
  • Schep de ui en de knoflook erdoor en roerbak het geheel 1-2 minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes en rozemarijn toe.
  • Roerbak alles nog 3-4 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en warm het gerecht nog 2-3 minuten goed door.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een groene salade.