Hamlappen met rode-wijnsaus en hutspot

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg panklare hutspotgroente
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 400 g hamlappen
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 300 ml volle rode wijn
  • 1 tomaat in parten
  • 1 kippenbouillon verkruimeld
  • 600 g aardappels in stukken
  • 100 ml melk

Instructies

  • In pan met dikke bodem ui uit hutspotgroente 1 minuut in olie fruiten.
  • Ui uit pan nemen. Hamlappen met bloem bestuiven, in pan leggen en rondom op hoog vuur aanbraden.
  • Wijn langs rand in pan schenken.
  • Vuur lager zetten, gefruite ui, tomaat en bouillonblokje toevoegen en vlees en saus met deksel op pan in 15 minuten gaarstoven; af en toe keren.
  • Intussen in ruime pan met water en ½ theelepel zout aardappel en hutspotgroente in 15 minuten gaarkoken.
  • Melk 15 seconden in magnetron verwarmen.
  • Aardappel en wortel afgieten, warme melk toevoegen en met een stamper fijnstampen.
  • Stamppot en hamlappen op smaak brengen met zout en peper en serveren met rode-wijnsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees