Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Babi pangang met pittige tomatenrijst
porties: 4 personen
ingrediënten
- 400 g witte rijst
- 2 dunne preien
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 400 g hamlappen
- Conimex Wok Olie
- 1 zak Conimex Roerbaksaus Chinese Babi Pangang
- 1 eetlepel Conimex Sambal Brandal
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Maak de preien schoon en snijd in dunne smalle reepjes.
- Pel en snijd de knoflook in plakjes.
- Was de tomaten en snijd in partjes.
- Snijd het vlees in reepjes.
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes ca. 4 minuten.
- Voeg de preireepjes en de helft van de knoflook toe en wok 3 minuten mee.
- Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
- Verhit ondertussen een andere wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok de rest van de knoflook, de sambal en de partjes tomaat 1 minuut.
- Voeg de rijst toe en wok 3 minuten mee.
- Verdeel de tomatenrijst over de borden en schep de babi pangang ernaast.