Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Babi pangang met pittige tomatenrijst

Recept categorieën: Rijst, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maak de preien schoon en snijd in dunne smalle reepjes.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Was de tomaten en snijd in partjes.
  • Snijd het vlees in reepjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes ca. 4 minuten.
  • Voeg de preireepjes en de helft van de knoflook toe en wok 3 minuten mee.
  • Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
  • Verhit ondertussen een andere wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok de rest van de knoflook, de sambal en de partjes tomaat 1 minuut.
  • Voeg de rijst toe en wok 3 minuten mee.
  • Verdeel de tomatenrijst over de borden en schep de babi pangang ernaast.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet knapperige Conimex Gebakken Uitjes op tafel.

Variatietip:

Bestrooi het gerecht met wat fijngeknipte bieslook of fijngehakte koriander of peterselie.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Babi ketjap met sinaasappel

Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten en met koud water afspoelen.
  • Snijd het vlees in stukjes.
  • Pers 2 sinaasappels uit.
  • Schil de andere sinaasappel en verdeel deze in partjes.
  • Snijd de partjes elk in 4 stukjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin het vlees 5 minuten.
  • Voeg de boemboe en het sinaasappelsap toe.
  • Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.
  • Verhit een hapjespan. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 5 minuten.
  • Voeg het kerriepoeder toe en wok het 1 minuut mee.
  • Wok vervolgens de noedels en ketjap 2 minuten mee.
  • Roer de stukjes sinaasappel door de babi ketjap.
  • Verdeel de noedels en babi ketjap over de borden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Belgische roerbakschotel

Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel 2 middelgrote uien en snijd ze overdwars in schijfjes.
  • Maak 300 gr winterwortel en 3 stengels bleekselderij schoon en snijd ze schuin in dunne plakken.
  • Snijd 400 gr hamlappen in blokjes en wrijf ze in met 2 theelepels chilipoeder, 1 theelepel kaneel, zout en peper.
  • Verhit 4 eetlepels roerbakolie in een wok of hapjespan en bak het vlees in ± 3 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en roerbak het geheel ± 3 minuten.
  • Voeg 1 dl bruin bier en 2 theelepels majoraan toe en verwarm de schotel nog ± 5 minuten zonder deksel, zodat het vocht kan verdampen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelpuree.
Tip:
het scheelt heel wat snijwerk als u de ui en wortel vervangt door 500 gr panklare
hutspotgroenten.
Eventueel kunt u het vocht bijbinden door de laatste minuten een sneetje ontbijtkoek in kleine stukjes mee te warmen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Antwerpse husselpot

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in blokjes, kruid het en braad
  • het samen met de saucijsjes.
  • Snijd de ui en bak die mee.
  • Schenk het bier in de pan, voeg het bouillonpoeder toe en laat het geheel 20 minuten
  • stoven.
  • Snipper intussen de kool en kook de aardappelen.
  • Laat de koolsnippers op het vlees mee stoven.
  • Leg de aardappelen op de kool en 'hussel' alles voorzichtig.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer het gerecht met een flink glas bier.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hamplapjes met aardappel en rozemarijn

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de hamlappen in blokjes, doe ze in een kom en maal er royaal peper over.
  • Schep het citroensap en de olijfolie door de vleesblokjes en laat ze 10 minuten afgedekt staan.
  • Pel de uien en snijd ze in dunne partjes.
  • Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes.
  • Hak de rozemarijn grof.
  • Laat de wok zonder vet goed heet worden op hoog vuur.
  • Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
  • Schep de ui en de knoflook erdoor en roerbak het geheel 1-2 minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes en rozemarijn toe.
  • Roerbak alles nog 3-4 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en warm het gerecht nog 2-3 minuten goed door.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een groene salade.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Babi ketjap van Inmerc.nl

Varkensvlees in ketjapsaus
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: inmerc.nl

ingrediënten

voor de marinade:

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm.
  • Verhit de olie in een wok of braadpan en bak het vlees rondom bruin.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en schep het vlees erdoor.
  • Laat het vlees afgedekt minstens 8 uur in de koelkast marineren.
  • Schep het vlees met de marinade in een braadpan en breng het geheel al roerende aan de kook.
  • Laat het vlees afgedekt in 30 minuten zachtjes gaar worden.
  • Lekker met witte rijst of mie en een salade.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hamlapjes met mosterd en boerenkoolpesto

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Draai voor de boerenkoolpesto de boerenkool met een scheutje koud water in de blender tot een heel fijne, gladde massa.
  • Wrijf alles door een fijne zeef en vang het boerenkoolwater op.
  • Verwarm dit boerenkoolwater (maar laat het niet koken).
  • Schep met een fijne schuimspaan de boerenkoolvlokken die boven komt drijven eraf en laat de vlokken uitlekken in een zeef met de schone uitgekookte theedoek erin.
  • Hak de spekjes in een hakmolen fijn.
  • Bak het gehakte spek in een koekenpan met antiaanbaklaag rul en krokant.
  • Maal in het hakbakje van de staafmixer de pijnboompitten, de oude kaas, de uitgelekte boerenkool, een scheutje olijfolie en een drupje azijn tot een mooie pesto.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de pesto in de spuitzak.
  • Verhit 30 g boter in een koekenpan.
  • Bestrooi de hamlappen met zout en peper en bak ze in de boter bruin.
  • Bestrijk ze met mosterd en leg ze in een ovenschaal.
  • Zet ze 15- 20 minuten in de oven.
  • Maal de metworst in het hakmolentje van de staafmixer fijn.
  • Fruit de sjalotten zachtjes in 20 g boter.
  • Blus de pan met een scheutje azijn en wat melk.
  • Voeg de appel en een snufje komijn toe en stoof de appel enkele minuten.
  • Kook de aardappels in 500 ml water met een scheut melk, de laurierblaadjes, een half teentje knoflook en het bouillontablet in 15-20 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en vang het vocht op.
  • Schuim het aardappelvocht op met de staafmixer en de rest van de boter.
  • Spuit strepen boerenkoolpesto op de borden.
  • Leg (eventueel met behulp van een steekring) een bergje appelcompote op de borden.
  • Snijd de hamlappen in plakjes en leg ze op de compote.
  • Schep de droge worst hierop.
  • Lepel het opperdoezerschuim erover.

Tips / Opmerkingen

Serveren met de gekookte aardappels.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Gegrild hamlapje met kruidenkorst en boerenkoolbitterballetjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrild hamlapje met kruidenkorst en boerenkoolbitterballetjes

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en droog het sneetje brood in de oven.
  • Kook de aardappels met de knoflook in water met zout in ca. 20 minuten gaar.
  • Smelt een klontje van de boter in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes zachtjes.
  • Voeg de boerenkool, ca. 200 ml water, een scheutje azijn en wat zout toe en kook de boerenkool in ca. 20 minuten gaar.
  • Bak de spekjes in een koekenpan zachtjes uit.
  • Giet de aardappels af.
  • Houd een klein beetje boerenkool apart en voeg de rest bij de aardappels.
  • Voeg het spek toe en stamp alles fijn.
  • Voeg klontje voor klontje 40 g boter toe en klop alles tot een smeuïge puree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vorm van de puree 12 balletjes ter grootte van een bitterbal en laat ze afkoelen.
  • Bewaar de rest van de stamppot.
  • Verkruimel het gedroogde sneetje brood boven de keukenmachine.
  • Voeg koriander, peterselie, limoenrasp, dragon en 25 g boter toe en maal alles fijn.
  • Spreid een stuk aluminiumfolie uit op een bord en strijk dit mengsel erop uit.
  • Zet het in de koelkast.
  • Verhoog de temperatuur van de oven tot 180 °C.
  • Bestrooi de hamlappen met zout en peper en bestrijk ze met olie.
  • Grill ze in een hete grillpan aan beide kanten bruin.
  • Leg ze op een schaal, bestrijk ze met het broodmengsel en zet ze 8-10 minuten in de oven.
  • Breng in een pannetje de wijn met 1-2 eetlepels azijn, de peperkorrels, de laurierblaadjes en de kruidnagels aan de kook.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Smelt 75 g boter en schep het schuim ervan af.
  • Klop in een diep bord de eiwitten los.
  • Strooi de bloem en het paneermeel elk in een apart bord.
  • Wentel de boerenkoolballetjes eerst door het eiwit, dan door de bloem en de vervolgens door paneermeel.
  • Herhaal dit nogmaals.
  • Verhit de frituurolie tot 170 °C.
  • Hang een kom in een pan met bijna kokend water.
  • Klop de eidooiers met 5 eetlepels van de ingekookte wijn tot het dik wordt.
  • Klop de gesmolten boter er in een dun straaltje langzaam bij.
  • Blijf kloppen tot de saus gebonden is.
  • Neem de kom uit het waterbad en breng de Hollandaisesaus op smaak met zout en peper.
  • Roer een beetje van de saus door de achtergehouden boerenkool.
  • Frituur de boerenkoolballetjes 3 minuten in de olie.
  • Verwarm de overgebleven stamppot.
  • Verdeel de boerenkool, de stamppot en de hamlapjes over vier borden.
  • Steek op de satéstokjes elk 3 boerenkoolballetjes en leg ze op het bord.
  • Lepel de saus om het gerecht.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Noedels met zoete prei en ham

Snel te maken
Land van herkomst: Oosters
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vlees in reepjes snijden, met chilisaus mengen en 5 minuten laten marineren.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Paprika schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Prei schoonmaken en in ringen snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Vlees 4 minuten al omscheppend bakken.
  • Ui en knoflook toevoegen en 2 minuten meebakken.
  • Prei en paprika toevoegen en omscheppend 5 minuten meebakken.
  • Noedels door groente-vleesmengsel scheppen en met ketjap op smaak brengen.
  • Nog 2 minuten meewarmen.
  • Noedels in grote schaal scheppen en met wat extra chilisaus garneren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Korma vlees met korianderrijst

Snel te maken
Land van herkomst: Oosters
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vlees in blokjes snijden.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Koriander schoonmaken en fijnhakken.
  • In pan 1 eetlepel olie verhitten en vleesblokjes 1 minuut bakken.
  • Ui en knoflook toevoegen, 3 minuten meebakken.
  • Saus toevoegen en met deksel op de pan 15 minuten laten pruttelen.
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Laatste 3 minuten doperwtjes meekoken.
  • In hapjespan 1 eetlepel olie verhitten en wortelreepjes 1 minuut bakken.
  • Rijst met doperwtjes, helft koriander, zout en peper toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • Rijst op vier borden scheppen, korma vlees erop scheppen en met rest koriander bestrooien.