Uiensoep met tijm
Aller Hande 1996
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 zakje uiensoepgroente 350 g,
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 tablet kruidenbouillon
- 7,5 gr tijm verse
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 80 g harde Hollandse geitenkaas stukje
Bereidingswijze
- In pan olie verhitten. Uiensoepgroenten ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
- 3/4 Liter water en azijn toevoegen en geheel aan de kook brengen.
- Bouillontablet boven soep verkruimelen en oplossen.
- Boven pan tijmblaadjes van takjes rissen.
- Soep -ca. 7 minuten afgedekt op laag vuur koken.
- Intussen kaas in kleine blokjes snijden.
- Soep op smaak brengen met zout en peper.
- Soep in vier soepkommen scheppen.
- Blokjes kaas erover verdelen.
- Serveren met geroosterd brood.