Knapperig Havervlokkenbrood

Porties: 1 brood
inclusief rijzen en bakken 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram bloem
  • 150 gram havervlokken
  • 1 ½ theelepel gist
  • 4 eetlepels melkpoeder
  • 4 eetlepels gluten
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ei
  • 280 ml water
  • 2 theelepels zout

Instructies

  • Voeg alle ingrediënten toe aan de broodbakmachine volgens de aanwijzingen van de fabrikant, beginnend met de vloeibare ingrediënten en eindigend met de droge ingrediënten.
  • Stel de broodbakmachine in op het programma voor multigranenbrood (Multigrain).
  • Start het programma en laat de machine het werk doen terwijl het deeg wordt gekneed, gerezen en gebakken.
  • Zodra het programma is voltooid, verwijder voorzichtig het brood uit de machine en laat het afkoelen op een rooster voordat je het snijdt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit recept is getest met de Panasonic SD206, maar kan worden aangepast voor andere broodbakmachines, vooral wat betreft de waterhoeveelheid.

Voedingswaarden

Calories: 370 kcal | koolhydraten: 62 g | Protein: 14 g | Vet: 7 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Wereldkeuken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch