Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 150 °C.
  • Hazenrugfilets rondom met pesto bestrijken.
  • Filets uitspreiden en smalle punten zover terugvouwen dat filets overal even dik zijn.
  • Rond elke filet 2 hamplakken wikkelen.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Filets in 2 min. rondom bruinbakken.
  • Vlees in ovenschaal leggen en in oven in ca. 6 min. van binnen rosé laten worden.
  • Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in dunne reepjes snijden.
  • In bakvet knoflook en ui 30 sec. fruiten.
  • Zuurkool erdoor scheppen en op matig vuur ca. 3 min. al omscheppend meebakken.
  • Olijven en partjes tomaat erdoor mengen en geheel nog 1 min. doorwarmen.
  • Basilicumblaadjes op elkaar leggen, in de lengte oprollen en in dunne reepjes snijden.
  • Op laatste moment basilicum erdoor scheppen.
  • Zuurkool eventueel afgieten en op smaak brengen met zout en peper.
  • Hazenrug en zuurkool serveren met aardappelpuree.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hazenrugfilet met gepofte knoflook en sinaasappel wijnsaus

Allerhande 2003
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Wild
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Meng in een kom de bloem, kaas en peper.
  • Snijd met twee messen de boter erdoor.
  • Kneed met koele handen snel tot een samenhangend deeg.
  • Laat 15 min. rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van Ø 26 cm.
  • Bekleed de springvorm hiermee.
  • Verwarm de honing in een steelpan.
  • Roer de slagroom erdoor en verhit tot aan de kook.
  • Haal van het vuur en roer de cashewnoten erdoor.
  • Strijk het notenmengsel uit over het deeg.
  • Bak het taartje in het midden van de oven in 45-50 min. gaar en goudbruin.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelpuree en haricots verts.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hazenrugfilet met appelrösti

AllerHande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in reepjes van ca. 2 cm lengte snijden.
  • In hapjespan helft van boter verhitten.
  • Rösti en bleekselderij ca. 3 minuten afgedekt op hoog vuur bakken.
  • Intussen appel schillen, halveren, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
  • Appel toevoegen aan distimengsel op laag vuur ca. 10 minuten meebakken, af en toe omscheppen.
  • Intussen één bord voorverwarmen.
  • Hazenrugfilets bestrooien met zout en peper.
  • In andere pan rest van boter verhitten en filets in 6 á 8 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken.
  • Filets uit pan op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Wijn, honing en salie door bakvet roeren en op hoog vuur onafgedekt ca.1 minuut laten inkoken.
  • Filets in schuine plakken snijden en over vier borden verdelen.
  • Wijnsaus erover schenken.
  • Röstimengsel ernaast scheppen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hazenrugfilet met mosterdsaus

AllerHande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
  • In pan helft van boter verhitten en sjalot zachtjes glazig fruiten.
  • Jeneverbessen, laurierblaadje, tijm en fond toevoegen.
  • Aan de kook brengen en fond op hoog vuur in ca. 10 minuten tot de helft inkoken.

Bereiden:

  • Twee borden voorverwarmen.
  • Hazenrugfilets bestrijken met 2 theelepels mosterd en bestrooien met zout en peper.
  • Punten van filets terugvouwen en vaststeken met cocktailprikkers, zodat filets overal even dik zijn. In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Hazenrugfilets in ca. 5 à 6 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken.
  • Op plank leggen en afgedekt met aluminiumfolie ca. 5 minuten laten rusten.
  • Boven bakvet fond door zeef schenken.
  • Slagroom en rest van mosterd erdoor roeren.
  • Aan de kook brengen en aanbaksels losroeren.
  • Op hoog vuur in ca. 2 à 3 minuten inkoken tot lichtgebonden saus ontstaat.
  • Bosvruchtenjam erdoor roeren.
  • Hazenrugfilets in plakjes snijden en dakpansgewijs op warme borden leggen.
  • Saus erover scheppen.
  • Rest van saus overdoen in sauskom en erbij serveren.
  • Serveren met gesmoorde groene kool en aardappelpuree.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hazenrugfilet in rauwe ham met sjalotten tijmsaus

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
porties: 4 personen
Calorieën: 445kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sjalotjes pellen en in grove stukken snijden.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen.
  • Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en sinaasappel uitpersen.
  • In pan 25 g boter verhitten ensjalotjes in ca. 5 minuten zachtjes bruinbakken.
  • Helft van whisky erover schenken en ca. 2minuten laten sudderen.
  • Tijm, sinaasappelrasp en -sap toevoegen.
  • Sjalotjes in ca. 10minuten zachtjes gaar sudderen, vocht laten verdampen.
  • Marmelade erdoor scheppen.
  • Hazenrugfilets uitspreiden en smalle punten zover terug klappen dat filets overal even dik zijn.
  • Rond elke filet plakje ham wikkelen.
  • Filets tot gebruik in plasticfolie gewikkeld in koelkast leggen.
  • Filets uit folie nemen en in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
  • Oven voorverwarmen op 150 °C.
  • In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Filets in ca. 2 minuten bruinbakken.
  • Vlees in schaal leggen en in oven in ca. 6 minuten van binnen rosé laten worden.
  • Rest van whisky door bakvet roeren en laten verdampen.
  • Sjalottensaus erdoor roeren en even mee warmen.
  • Filets schuin in plakken snijden en op vier borden leggen.
  • Sjalottenmarmelade in midden scheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met knolselderijpuree.
 

Nutrition

Calorieën: 445kcal | koolhydraten: 31g | Eiwit: 37g | Vet: 17g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hazenrug met kersensaus

Recept categorieën: Fruit, Vlees, Wild
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4
Auteur: Jumbo

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de hazenruggen zonodig ontdooien en op kamertemperatuur komen.
  • Laat de kersen in een zeef uitlekken en vang het sap op.
  • Rasp de gemberwortel.
  • Rasp de schil van de onder de hete kraan afgeborstelde sinaasappel en pers het sap uit.
  • Verhit de braadboter in een braadpan en bak de hazenrugfilets rondom bruin.
  • Bestrooi ze met wat zout en peper en laat ze op middelhoog vuur nog circa 6 minuten bakken tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben.
  • Schep ze uit de pan op een voorverwarmde schaal en laat ze, afgedekt met aluminiumfolie, rusten.
  • Roer de gemberwortel en de sinaasappelrasp door de braadboter, blus af met de port, het sinaasappelsap, de wildfond en een scheut van het kersensap en laat op hoog vuur 5 minuten inkoken.
  • Breng op smaak met zout en peper en roer er wat allesbinder door tot het een lichtgebonden saus is.
  • Warm de kersen op in de saus.
  • Roer er het uitgelopen vleesvocht door.
  • Snijd de hazenrugfilets in schuine plakken en leg ze op een voorverwarmde schaal of verdeel ze over de borden.
  • Schep er de kersensaus naast.
  • Serveer met aardappelpuree of aardappelkroketjes en appelcompote met cranberry's.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:
Schenk hier een fluweelzachte, tegelijk stevige rode Bourgogne, een ferme Mâcon of een smaakvolle rode Bordeaux (16-18°C).


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hazenrugfiletmedaillons met bosvruchtensaus

Recept categorieën: Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hazenrugfilets in plakjes van 2-3 cm dik snijden en plakjes op schaal leggen. 
  • In kannetje rode wijn mengen met jam, tijm en royaal zwarte peper.
  • In gourmetpannetje klontje boter verhitten en 2-3 plakjes hazenrugfilet in 3-5 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren. 
  • Vlees op bord leggen en bakvet afblussen met flinke scheut van rode-wijnmengsel. 
  • Aanbaksels losroeren en even laten inkoken. 
  • Jus over vlees scheppen.