Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool
Allerhande 2003
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 4 hazenrugfilets op kamertemperatuur
- 2 el groene pesto
- 8 plakken Parmaham of 4 plakken Coburger ham
- 3 el olijfolie
- 3 kleine tomaten
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 ui gesnipperd
- 250 g wijnzuurkool
- 16 zwarte olijven zonder pit
- 7½ gr basilicum verse
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 150 °C.
- Hazenrugfilets rondom met pesto bestrijken.
- Filets uitspreiden en smalle punten zover terugvouwen dat filets overal even dik zijn.
- Rond elke filet 2 hamplakken wikkelen.
- In koekenpan olie verhitten.
- Filets in 2 min. rondom bruinbakken.
- Vlees in ovenschaal leggen en in oven in ca. 6 min. van binnen rosé laten worden.
- Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in dunne reepjes snijden.
- In bakvet knoflook en ui 30 sec. fruiten.
- Zuurkool erdoor scheppen en op matig vuur ca. 3 min. al omscheppend meebakken.
- Olijven en partjes tomaat erdoor mengen en geheel nog 1 min. doorwarmen.
- Basilicumblaadjes op elkaar leggen, in de lengte oprollen en in dunne reepjes snijden.
- Op laatste moment basilicum erdoor scheppen.
- Zuurkool eventueel afgieten en op smaak brengen met zout en peper.
- Hazenrug en zuurkool serveren met aardappelpuree.